فردای کرمان – گروه جامعه: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تاکید بر اینکه کلیهی مغازهداران و مراکز خرید و فروش پسته باید دارای مجوز باشند، گفت که با افرادی که بدون مجوز اقدام به خرید و فروش پسته در منازل و مغازههای خود میکنند برخورد خواهد شد.
وی بر به ثبت میزان محصول خریداری شده، مشخصات کامل سجلی افراد و فروشنده در دفاتر جداگانه و اصل تصویر کارت ملی توسط مراکز خرید و فروش مجاز پسته تاکید کرد و همچنین گفت که این مراکز باید به تجهیزات ایمنی و حفاظتی بهویژه دوربینهای مداربسته مجهز شوند و هیچگونه عذری مبنی بر خرابی دوربینها پذیرفته نیست.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، سیدمهدی قویدل در کمیسیون پیشگیری و مقابله با سرقت شهرستان کرمان با بیان اینکه اجرای طرح پیشگیری از سرقت پسته در کرمان، امیدبخشی به کشاورزان و ناامنسازی شرایط برای سارقین را بهدنبال دارد، اظهار کرد: «هر جرمی که اتفاق میافتد، معلول یکسری علتها است و کمکاری، عدم توجه و اهمال برخی دستگاهها یا عدم انسجام و همگرایی، موجب تشدید آن جرم میشود».
وی با اشاره به اینکه شورای شهر، دهیاریها و فرمانداریها باید همکاری کنند تا اثربخشی بهتری را در اجرای برنامهها شاهد باشیم، افزود: «ضرورت دارد شهرداری و بخش خصوصی از افراد علاقهمند و رسانهها دعوت کنند تا به پوشش اخبار و موارد مرتبط با پیشگیری از سرقت، بهویژه سرقت پسته اقدام کنند».
قویدل سپس اضافه کرد: «اجرای موفق طرح پیشگیری از سرقت پسته در شهرستانهای مختلف استان نتیجهی همدلی، اتحاد و انسجام مسئولین و مشارکت مردم بوده و رضایتبخشی بسیار زیاد کشاورزان و نزدیک صفر رساندن سرقت پسته را بهدنبال داشته است».
وی با اشاره به اینکه برای اجرای مطلوب این طرح در شهرستان کرمان نیز رعایت یکسری نکات ضروری است، افزود: «واحدهای صنفی فاقد پروانه حق هیچگونه خرید و فروش پسته را تحت هیچ شرایطی ندارند و در صورت مشاهده یا گزارش تخلف، در این خصوص باید برخورد قانونی صورت گیرد».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تاکید بر اینکه کلیهی مغازهداران و مراکز خرید و فروش پسته حتما باید دارای مجوز باشند، گفت: «با افرادی که بدون مجوز اقدام به خرید و فروش پسته در منازل و مغازههای خود میکنند باید برخورد شود و از سوی مراجع ذیصلاح اماکن آنها پلمب، محصول خریداری شده ضبط و به عنوان خریدار مال مسروقه تحت پیگرد قانونی قرار گیرند».
وی بیان کرد: «مراکز خرید و فروش مجاز پسته ملزم به ثبت میزان مشخصات کامل سجلی افراد و فروشنده در دفاتر جداگانه و اصل تصویر کارت ملی هستند تا در صورت نیاز، دسترسی به فروشنده امکانپذیر باشد».
قویدل افزود: «کلیهی مراکز خرید و فروش پسته باید به تجهیزات ایمنی و حفاظتی به ویژه دوربینهای مداربسته مجهز شوند تا در صورت نیاز قابلیت بهرهبرداری داشته باشند، در نتیجه هیچگونه عذری مبنی بر خرابی دوربینها پذیرفته نیست».
وی اظهار کرد: «تمامی مراکز خرید و فروش پسته بایستی از حملونقل این محصول به صورت خودرویی و شبانه خودداری کنند و در صورت ضرورت با رعایت نکات ایمنی و حفاظتی و با اطلاع مراجع انتظامی این اقدام صورت گیرد».
قویدل خاطرنشان کرد: «همچنین همهی مراکز خرید و فروش پسته موظف به همکاری با یگانهای نظامی و امنیتی پیرامون موارد مشکوک و یا سرقتی بودن محصول ارائه شده توسط فروشنده هستند، ضمن اینکه به کارگیری اتباع خارجی و کارگران غیربومی بدون صدور مجوزهای لازم و بدون هماهنگی مرجع انتظامی ممنوع است و در صورت مشاهدهی تخلف، از سوی مراجع ذیصلاح برابر مقررات تحت پیگرد قرار گیرند».
وی یادآور شد: «بایستی انبارهای ضبط و خرید و فروش پسته نیز شناسایی و حین ساماندهی و رصد توجیه شوند، ضمن اینکه لازم است خودروهای دورهگرد که به خرید و فروش پسته اقدام میکنند نیز شناسایی و مراتب به مرجع انتظامی و شهرداری اعلام شود تا برابر مقررات با آنها برخورد شود».
این مقام قضایی در پایان گفت: «کشاورزان و مالکین باغات نیز در اجرای دقیق طرح با مسئولین و ماموران همکاری لازم را داشته باشند و از بهکارگیری کارگران ناشناس و غیربومی یا اتباع خارجی بدون اخذ مجوز از مرجع انتظامی خودداری کنند، ضمن اینکه اجرای دقیق و اثرگذار این طرح مستلزم همکاری همهجانبهی مسوئولین و باغداران است». /پ
نظر خود را بنویسید