گروه فرهنگ و هنر ـ منوچهر عسگرینسب؛ کارگردان و تهیه کنندهی سینمای کشور که زادهی کرمان بوده است، درگذشت و روز سهشنبه در مراسمی در تهران بهخاک سپرده شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا، منوچهر عسگرینسب متولد 1315 کرمان، دارای مدرک کارشناسی سینما و تلویزیون از دانشکده هنرهای دراماتیک و کارشناسی ارشد سینما از دانشگاه ایالتی میشیگان (MSU) است. وی فعالیت سینمایی را سال 1345 با کارگردانی فیلمهای مستند تلویزیونی آغاز کرد. از فعالیتهای جنبی او می توان به تهیه فیلمهای سینمایی و مجموعههای تلویزیونی، تدریس کارگردانی و اقتصاد سینما در مرکز اسلامی آموزش فیلمسازی، دانشکده سینما و تئاتر، دانشکده صدا و سیما و مدرسه عالی سوره اشاره کرد.
زندهیاد منوچهر عسگرینسب کارگردانی فیلمهای «آن سوی مه»، «خانه در انتظار»، «هی جو»، «پاییز بلند» و تهیه کنندگی فیلمهای «چمدان، هی جو، همسر و بازمانده (1373) را در کارنامهی خود داشته است.
خبر مرگ وی اما با واکنشها و همدردی افرادی همراه شد.
سنگ زیرین سینمای نوین ایران
از جمله مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در پیامی درگذشت او را تسلیت گفت. به گزارش روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، به نقل از ایسنا، در پیام علیرضا تابش آمده است: «مرحوم مغفور، منوچهر عسگرینسب، کارگردان سینما با تکیه بر صداقت و دانایی، به دور از هیاهو، سنگ زیرین سینمای نوین ایران را همدوش یاران همدلش، در سالهایی نه چندان دور، در بنیاد سینمایی فارابی بنا نهاد و خالصانه، فارغ از ناملایمات روزگار، کمر به خدمت فرهنگ بصری این سرزمین بست.
عمری نجیبانه زیست چراکه یقین داشت در آن سوی مه، خانهای پر از رحمت و مغفرت پروردگارش، در انتظار اوست».
یاریگرِ بیادعا
به گزارش ایسنا، مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری هم، با اظهار تاسف از درگذشت منوچهر عسگرینسب گفت: «ایشان سِمت استادی بر گردن خیلی از مدیران سینما و تلویزیون داشتند».
مهدی یزدانی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه عسگرینسب علاوه بر این که سواد آکادمیک قابل اعتنایی داشت، در شکلگیری مراکز مهم سینمایی از جمله مرکز مستند، بنیاد سینمایی فارابی و خانه سینما نقش تأثیرگذاری داشته است ادامه داد: «ایشان هرجا لازم میدید برای پیشبرد و اهداف سینمای ملی همچنین در طراحی و ارائهی طرح دروس در مراکز آموزش سینمایی بدون ادعا حاضر و کمکهای موثری می کرد».
غربت فیلمساز کرمانی
محمد لطیفکار، مدیرمسئول فردایکرمان نیز در کانال تلگرامی خود «یادنوشت» یاد عسگرینسب را گرامی داشت و متنی را نوشت که در ادامه میخوانید: «فیلمساز کرمانی در غریبی و غربت دفن شد! خبر درگذشت منوچهر عسکرینسب فیلمساز کرمانی، بیش از حد معمول غصهدارم کرد. مسلما هر مرگی میتواند تاثر برانگیز باشد؛ اما در مورد او ماجرا کمی متفاوت است. دو هفته پیش یک اتفاق خاص رخ داد که این اندوه را دوچندان کرد. در برنامهی شب وحدت کرمان که در دهم مردادماه امسال در تهران و در موقوفهی دکتر محمود افشار برگزار شد، از جمله برنامهها که در پوستر مراسم ذکر شده بود؛ یکی هم «پخش فیلم سده، ساختهی منوچهر عسکرینسب» بود. تنها چیزی که در مورد این فیلم میدانستم این بود که این فیلم را منوچهرعسکرینسب کارگردان و تهیه کنندهی کرمانی در سال 1350 برای تلویزیون ملی تهیه کرده است.
مراسم آن شب اتفاقا خیلی طولانی شد. پس از اتمام برنامه، تازه به یاد این موضوع افتادم که «فیلم سده» پخش نشد، و علی دهباشی مجری عزیز و محترم برنامه هم در این مورد، توضیحی نداد!
آن روز و حتی روزهای بعد دلیل پخش نکردن فیلم سده و عدم حضور منوچهر عسکرینسب را در مراسم پیگیری نکردم. تا اینکه درست یازده روز بعد، خبر تاسفبار مرگ او را در خبرگزاری ایسنا خواندم.
اندوهم اما زمانی بیشتر شد که دیدم «ایسنا» در گزارشی که امروز(سهشنبه) روی خروجیاش گذاشته، از بدرقهی غریبانهی این سینماگر قدیمی و کرمانی خبر داده است. در میان تعداد بسیار کمی که در مراسم تدفین این هنرمند قدیمی شرکت کرده بودند، من از کرمان فقط آقای سیدمحمود دعایی عزیز را شناختم! پرسشام این است: واقعا سهم «عسکرینسب» از تکریم جایگاه «هنرمندانه» و «کرمانی» بودنش همین مقدار بود؟!».
* سایت فردایکرمان درگذشت این هنرمند ارزشمند را به خانوادهی ایشان، اهالی سینما و دوستدارانش تسلیت میگوید.
نظر خود را بنویسید