گروه اقتصاد ـ معاون عمرانی استاندار کرمان با بیان اینکه کرمان دیگر از طریق منابع آب زیرزمینی نمیتواند ادامه دهد، تصریح کرد که در تامین آب شرب در استان با مشکلات جدی مواجه شدهاند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، سیدمصطفی آیتالهی موسوی، ظهر پنجشنبه، سوم مردادماه، در آیین تودیع و معارفه مدیران آب منطقهای و آبوفاضلاب روستایی استان کرمان گفت: «همین الان شهر کرمان در ساعات پیک حدود سه هزار لیتر بر ثانیه نیاز آبی دارد که تنها یکهزار و 800 لیتر آن تامین میشود و با کمبود جدی آب مواجه هستیم».
وی افزود: «آب در استان کرمان از طریق 34 هزار و 556 حلقه چاه با پنج هزار و 819 میلیون مترمکعب برداشت، دو هزار و 391 رشته قنات با 455 میلیون مترمکعب ظرفیت و یکهزار و 593 چشمه با 110 میلیون مترمکعب آب تامین میشود و شش میلیون و 384 میلیون مترمکعب مجموع برداشت آب از این منابع داریم».
وی ادامه داد: «طبق برنامه ششم توسعه، نیاز آبی استان در کلیهی بخشها 393 میلیون مترمکعب است که در برنامه هفتم به 630 میلیون مترمکعب میرسد». وی با اشاره به کمبود جدی آب در استان کرمان گفت: «تامین آب شرب در استان که بیشتر از طریق آبهای زیرزمینی است، امسال با مشکل جدی مواجه شده است». موسوی افزود: «از مهندس رشیدی (مدیرعامل جدید آب منطقهای کرمان) میخواهم طرحهای انتقال آب از سدها که در حال حاضر چندان در تامین آب شرب از آن استفاده نمیشود را پیگیری کنند».
معاون استاندار کرمان همچنین از وزارت نیرو خواست تا استان را در تامین آب مورد نیازش حمایت کند. او گفت: «استان کرمان، با منابع آب زیرزمینی دیگر امکان ادامه دادن ندارد و فقط نیاز به انتقال آب داریم».
وی با اشاره به طرحهای انتقال آب به کرمان اظهار کرد: «یکی از طرحها که بخشی از آن مربوط به صنایع است امسال به بهرهبرداری میرسد». وی تاکید کرد که خواسته و نیاز امروز استان، تامین آب شرب است. او گفت: «از وزارت نیرو میخواهم کرمان را حمایت کند تا بتوانیم در استان دغدغهی تامین آب بهویژه در بخش شرب را مرتفع کنیم».
به گزارش فردایکرمان، در این مراسم، ابراهیم علیزاده مدیرعامل سابق آب منطقهای تودیع و علی رشیدی جایگزین وی شد. رشیدی که ۹۱ ماه مدیرعامل آبوفاضلاب روستایی استان بوده، صندلی خود را به محمد طاهری سپرد. طاهری اکنون همزمان مدیرعامل آب شهری و روستایی استان کرمان است. این همزمانی مسئولیت در پی تغییری است که در ساختار این دو شرکت آب روستایی و شهری رخ داده که قرار است هر دو در قالب یک شرکت فعالیت کنند. / الف
نظر خود را بنویسید