پروین میرزاحسینی - در حالیکه در ستاد تنظیم بازار استان کرمان در اول مردادماه، تاکید شد که قیمت هر کیلوگرم مرغ در استان باید 12 هزار و 900 تومان باشد، رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان با بیان اینکه قیمت مرغ در کرمان دقیقا معادل قیمت میانگین کشوری است، گفت که در حال حاضر قیمت مرغ گرم در کرمان هر کیلو 14 هزار و 700 تومان است.
حسن سیستانی، روز سهشنبه، هشتم مردادماه، در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان اظهار کرد: «طی یک ماه اخیر قیمت مرغ در کرمان، در هر کیلو دو هزار تومان افزایش داشته است».
وی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت مرغ گرم در کرمان هر کیلو 14 هزار و 700 تومان است، افزود: «مرغ منجمد سهمیهی پشتیبانی برای تنظیم بازار اعلام نکردند ولی آخرین قیمت مرغ منجمد 10 هزار و 500 تومان بود».
رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان با اشاره به دلیل افزایش قیمت مرغ، بیان کرد: «همیشه در فصل تابستان مخصوصا در تیرماه مرغداریها درگیر تلفات هستند و چون خیلی از مرغداریها امکانات ندارند به دلیل گرمای هوا جوجهریزی نداشتند».
وی ادامه داد: «بیماریها امسال بیشتر و بدتر از سالهای گذشته هستند و خیلی از گلهها درگیر بیماری شدند و حتی 40 تا 50 درصد تلفات دادند».
سیستانی با تاکید بر اینکه قیمت مرغ در کرمان از میانگین کشوری بالاتر نیست، گفت: «اگر قیمت واقعی را از استانهای همجوار استعلام بگیرید، خواهید دید قیمت مرغ در هرمزگان از ما بالاتر است و استان یزد به نسبت مقداری پایینتر است چون تولید آنها بیشتر است».
وی یادآور شد: «بررسی قیمت مرغ در استانهای فارس، اصفهان و حتی شمالی و تهران نشان میدهد قیمت مرغ در کرمان دقیقا قیمت میانگین کشوری است و از متوسط کشوری بالاتر نیست».
رئیس اتحادیه مرغ و ماهی کرمان با بیان اینکه به دلیل کمبود مرغ در کرمان 30 تا 40 درصد مرغ از استانهای همجوار وارد میشود، افزود: «تامین مرغ از استانهای همجوار به دلیل فصل گرما تلفات دارد و از سوی دیگر شامل کرایهی بار میشود که آن را هم باید به قیمت مرغ اضافه کرد ولی ما همچنان میانگین متوسط کشوری را داریم».
وی با بیان اینکه حداقل تا 15 روز دیگر کمبود مرغ در کرمان رفع میشود، اظهار کرد: «تعیینکنندهی قیمت مرغ، عرضه و تقاضا است. یک زمان مثل دو ماه قبل قیمت به 10 هزار تومان هم میرسد به دلیل اینکه تولید بالا بود. امیدواریم طی 15 روز آینده هم تولید افزایش پیدا کند و کاهش قیمت داشته باشیم».
سیستانی خاطرنشان کرد: «تولید به دلایلی که مطرح کردم کم شده و قیمت بالا رفته، هر وقت تولید بالاتر برود قیمت کاهش پیدا میکند، مرغدار نمیتواند مرغ را نگه دارد، مرغ وقتی برای کشتار آماده میشود قابل احتکار نیست، باید برای انجماد برود یا وارد بازار شود». /پ
نظر خود را بنویسید