گروه فرهنگوهنر – کیومرث پوراحمد، خالق سریال تلوزیونی قصههای مجید نوشتهی هوشنگ مرادیکرمانی، شامگاه شنبه دوم شهریورماه در نشستی با عنوان «از میان خاطرات» که در فرهنگسرای کوثر با حضور الهه رضایی و بهرام شاه محمدلو (آقای حکایتی) برگزار شد در میان حضار علاقهمند به ایراد سخنرانی پرداخت.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری فردایکرمان، وی گفت:«من قبل از هرچیز، یک توضیح به مردم کرمان بدهکارم که چرا قصههای مجید را در کرمان نساختم». وی سپس افزود:«هوشنگ مرادیکرمانی، قصههای مجید را قبل از انقلاب چاپ کرد و گروه کودک و نوجوان بیشتر با کارگردانهای کرمانی تماس میگرفتند که همکاری با آنان به هر دلیلی میسر نشد؛ تا اینکه آنان به من پیشنهاد ساخت این قصهها را دادند و وقتی که آنها را خواندم دیدم که واقعا راستِ کار خودم است. بنابراین کار را شروع کردم. باید بگویم من میخواستم که این کار را انجام بدهم، اما نشد! حتی فراخوان هم دادیم و دفتر هم زدیم، اما حتی یک زن مسن حاضر نشد برای تست بیبی بیاید. حتی یک نفر! این همه بازیگری که من برای فیلمم میخواستم کرمان نداشت. به همین دلیل و همچنین دوری راه با تهران و سخت شدن کار فیلمسازیام، باعث شد به اصفهان برویم و آنجا هم دست روی هرکس بگذاری بازیگر است! به طوریکه 20، 30 نفر آنجا فقط برای بیبی آمدند و تست دادند که سرانجام آن نقش به مادرم رسید. واقعا دلم میخواست قصههای مجید را در کرمان بسازم اما نشد؛ وگرنه ما مخلص شما هستیم».
سازندهی فیلم «تیغ و ترمه» اذعان کرد:«فیلم خوب قبل از هرچیز، یک قصه و یک فیلمنامهنویس خوب و استخوانخردکرده میخواهد که بتواند به خوبی آن را تبدیل به فیلمنامه کند. برای قصههای مجید، یک سال طول کشید تا 12 قصه تبدیل به فیلمنامه شدند. بنابراین فکر نکنید موضوع سادهای است! تبدیل قصه به فیلمنامه خود حکایتی دارد. اما واقعا آن سه سالی که فیلم قصههای مجید را ساختیم دوران خوشی بود. برای من سالهای خوبی بود چراکه اواسط همان سالها دخترم مریم هم به دنیا آمد».
وی همچنین درمورد شخصیت هوشنگ مرادیکرمانی خاطرنشان کرد:«مرادیکرمانی به قدرکافی در دنیا شناختهشده هست، اما من از خوی روستایی و بیشیلهپیلهی او بسیار خوشم میآمد. او تنها نویسندهای است که در ایران بسیاری از قصههایش فیلم شده؛ کار با او خیلی راحت بود. درصورتیکه میدانیم بسیاری از نویسندگان با کارگردانان بهراحتی به اختلاف برمیخورند. اما مرادیکرمانی هیچوقت به من نمیگفت تو باید عیناً داستانهای مرا به فیلم تبدیل کنی! همیشه میگفت قصههای من که سرجایشان هستند، فیلم تو هم سرجایش هست؛ هردو به یک اندازه ارزش دارند و ماندگارند».
او خاطرنشان کرد:«من فکر میکنم کتاب «شما که غریبه نیستید»، اثر مرادیکرمانی به قدری درخشان است که باید وارد کتابهای درسی شود!»
به گزارش فردایکرمان، برنامهی «از میان خاطرات» توسط آبان ملکمحمدی، برگزارکنندهی جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان در کرمان تدارک دیده شده بود که در جریان برگزاری این جشنواره، این نشست به محلی برای خاطرهبازی نسل دههی 60 و 70 تبدیل گشت. در این نشست الهه رضایی (مجری برنامه کودک دهه 60 و 70) به اجرا پرداخت، آقای حکایتی برای جمع قصه خواند و همچنین، قسمتهایی از اجرای الهه رضایی در تلوزیون و قصهخوانی آقای حکایتی و قطعهای کوتاه از سریال قصههای مجید برای حضار پخش شد. این نشست با حضور مسئولین فرهنگی و شهری استان همراه بود. /م
نظر خود را بنویسید