گروه فرهنگوهنر – «ارتکاب دوستت دارم»، عنوان کتابی است که در آن نظر احمدی اولین مجموعه سرودههای کوتاه خود را توسط انتشارات مروارید به چاپ رسانده است، کتابی که مراسم رونمایی از آن، عصر روز جمعه 8 شهریورماه با حضور اساتید و صاحبنظران نقد در محل تماشاخانه پارس برگزار شد. مهدی محبیکرمانی، مهدی صمدانی و حسین سبزهصادقی منتقدین این نشست بودند که به ایراد سخنرانی پرداختند و نکاتی را یادآور شدند. به گزارش خبرنگار پایگاه خبری فردایکرمان، مهدی صمدانی در ابتدای این نشست با بیان اینکه هر شعر یک جهان است و خاصیت خودش را دارد، اظهار کرد:«هر شعر یک جهانی است و خاصیت خودش را دارد. من هر اثری را میپذیرم. هر اثری از نظر من شعر است. به هرحال مولف زحمت کشیده و میدانیم که با زبان و کلمات دست و پنجه نرم کردن کار راحتی نیست. اما من زمانی که با یک اثر هنری روبهرو میشوم، در هنگام نقد اول نامِ شاعر را کنار میگذارم، بعد از آن به بررسی این نکته میپردازم که اگر قرار است با این اثر مطابق با ساخت و طبیعت خود روبهرو شوم، از کجا بدانم اثر موفقی است یا نه؟ از طرف دیگر باید خودم را هم کنار بگذارم و بعد باید ببینم چگونه ویژگیهایش را بررسی کنم؟ بنابراین اثر را میپذیرم اما به این شرط که بر اساس قوانین خودش و فرم موجود و منطق درونی خودش بتواند به من القاء کند که وجه مطلوب، همین است. من اکنون با یک جهان روبهرو هستم. منی که اشعار اجرایی را دوست دارم، میتوانم این اثر را رد کنم که از اجرا دور شده است؟ آیا میتوانم بگویم من روایت را میپسندم اما تنها یک زاویه میبینم؟ خیر، اینها وجود ندارد چون مولف دوست نداشته است که این ویژگیها را داشته باشد».
وی در ادامه با قرائت نمونه شعری از احمدی، تشریح کرد:«در یکی از اشعار احمدی:
«یک طرف قبر احمد شاملو
یک اتوبان جلال احمد بود»
یک جهانی وجود دارد که شاعر میخواهد در آن، موقعیتی را که میخواهد خلق کند در کمترین و فشردهترین کلمات نشان دهد. درواقع میتوان این شعر را آنطور که هست نمایش داد، از آن عکس گرفت و آن را نقاشی کرد. احمدی در تئاتر هم دستی دارد پس میتوان این تصویر را دکور شعر او در نظر گرفت».
صمدانی در ادامه اشعار احمدی را برخوردار از اسلوب معادله دانست و گفت:«تمام موقعیتهایی که احمدی میسازد از یک اسلوب معادله برخوردار است. یکی از شاخصههای این موقعیتهای کوتاه، و آنچه که این اثر را برای خودش شاخص میکند این است که اساس تمام کارها یک ویژگی مشخص و معین دارند: 99 درصد این اشعار این ویژگی را دارند که کل اثر بر مدار و معیار ایماژ شکل گرفته است. به طوریکه هرکدام از شعرها یک ایماژ و یک تصویر شعری است».
در بخش دیگری از این نشست، مهدی محبیکرمانی با بیان اینکه امروز به علت شتاب گرفتن امور زندگی، اقبال به شعر کوتاه بیشتر شده است، اظهار کرد:«امروز که زندگیها شتاب بیشتر گرفته و مردم بیحوصله شدهاند، اقبال به اشعار کوتاه فزونی یافته است و با فعال شدن شبکههای اجتماعی نیز توانسته به خوبی در بستر ارتباطی بنشیند و به سرعت میتواند 50، 60 نفر را از صبح تا ظهر پوشش بدهد. اتفاقی که تا 50 سال قبل، حتی به ذهن کسی نمیرسید. اما به این نکته هم توجه کنیم که در شعر کوتاه به رغم وجود ویژگی سهل و ممتنع آن، یک خطر وجود دارد و آن هم این است که شما به دامن شعار گرفتار شوید. و یا حتی به دامن ضربالمثل. این، خطری است که معمولا یک شاعری که شعر کوتاه میسراید را تهدید میکند و طبیعتا در یک جاهایی میبینیم که نظر عزیز را هم تهدید کرده است».
در ادامه حسین سبزهصادقی گفت:«نمیتوان انکار کرد که نظر احمدی به عنوان یک شاعر جوان، شروع خوبی داشته است. من که خودم در کار انتشارات هستم این را میگویم که اگر نظر توانسته کتاب خود را توسط نشر مروارید چاپ کند قابل تقدیر است. من نقدی را به صورت مکتوب در مورد کتاب نظر نوشتهام که بعدا به او ارائه میکنم ولی این را بگویم که این کتاب یک کالای فرهنگی است که مطمئناً استاندارد لازم را برای مصرف دارد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از پایگاه خبری لوار، نظر احمدی شاعر، نمایشنامهنویس و روزنامهنگار متولد ۱۳۶۴ در کرمان و دانشآموختهی رشتههای بازیگری و ادبیات دراماتیک است. او از اوایل دههی هشتاد سرودن شعر آزاد و فعالیت در حوزه تئاتر و رسانه را به صورت جدی آغاز کرد و از همان زمان سرودهها، یادداشتها و مقالاتش در نشریات مختلف به انتشار رسید. او اکنون مدرس رشته تئاتر در دانشگاه زرند، سردبیر یکی از نشریات تخصصی تئاتر ایران «نمایش شناخت»، صاحب امتیاز نشریه روشنفکری و مدیر انتشارات ناظرزاده کرمانی میباشد. سرودههای کتاب «ارتکاب دوستت دارم»، نخستین مجموعه شعر نظر احمدی است که توسط انتشارات مروارید به انتشار رسیده است.
گفتنی است، در این نشست چند تن از شاعران حاضر در جلسه به همراه نظر احمدی به شعرخوانی پرداختند. /م
12599
در مراسم رونمایی از کتاب شعر «ارتکاب دوستت دارم» مطرح شد
نظر خود را بنویسید