گروه جامعه ـ مدیرکل بهزیستی استان کرمان گزارش کوتاهی از آنچه که در حوزهی درمان اعتیاد در استان در حال انجام است ارائه کرد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، روز دوشنبه، یازدهم شهریورماه، دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور به همراه جمعی از مسئولین این ستاد به کرمان سفر کردند. در جریان این سفر، برخی کارشناسان ستاد از مرکز ماده 16 که مردان معتاد را درمان میکند بازدید کردند.
مدیرکل بهزیستی استان در جریان این بازدید با بیان اینکه 60 درصد افراد این مرکز با شکایت خانواده به اینجا منتقل شدهاند، گفت: «دو سال و نیم قبل مرکز ماده 16 (درمان اجباری معتادان مرد) به بهزیستی واگذار شد. ما خروجی 12 درصدی از این اردوگاه را به 37 درصد رساندیم ولی از زمانی که جمعیت این اردوگاه افزایش یافت، خروجی نیز کاهش یافته و به 22 درصد رسیده است».
وی با تاکید بر اینکه بازپیوند معتادان درمان شده به جامعه و مراقبتهای پس از خروج مغفول مانده است، از پیگیری برای راهاندازی کارگاههای چرمدوزی و نجاری در اردوگاه ماده 16 خبر داد.
صادقزاده افزود: «ستاد و شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی و قوه قضاییه روشها و دانشهای لازم برای درمان معتادان را میدانند منتها همه متفرق عمل میکنیم».
وی در جلسهی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز گزارشی ارائه کرد. مدیرکل بهزیستی استان کرمان در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه فعالیت در حوزهی پیشگیری از اعتیاد کمرنگ است، اظهار کرد: «ما در سال جاری، در حوزهی آموزش در محیط های خانواده نسبت به گذشته 10 درصد رشد فعالیتها را داشتهایم این اما در حالی است که در مدرسهها این میزان کاهش یافته است». وی افزود: «یکی از دلایل کاهش آموزش در مدارس بهدلیل موازیکاری دستگاههای مختلف و تعدد برنامههای آموزشی در مدرسهها و دلیل دیگر کمبود زمان است چرا که ما تنها پس از تعطیلات نوروز تا شروع امتحانات دانشآموزان فرصت انجام فعالیت در مدرسهها را داریم».
وی سپس برخی از چالشهای حوزهی پیشگیری و درمان اعتیاد را برشمرد.
صادقزاده اظهار کرد: «در بیانات مقام معظم رهبری و دیگر مسئولین همیشه پیشگیری بر سایر رویکردها اولویت داده شده ولی وقتی به مرحلهی انجام اقدامات میرسیم، این رویکرد، آنچنان که نیاز است، مورد توجه نیست».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان با تاکید بر بهروز رسانی و اجرای سند پیشگیری از آسیبهای اجتماعی کشور ادامه داد: «چالش دیگر، موازیکاری دستگاههای مختلف در حوزهی اعتیاد است».
وی گفت: «من بارها این موضوع را گفتهام و برخی بر من خرده میگیرند؛ اینکه در حوزهی مواد مخدر پیش از اعتبارات و امکانات که ضروری هم هستند ما به یک برنامهی منسجم که مورد پذیرش همهی دستگاهها و واحدهای مرتبط باشد نیاز داریم».
صادقزاده با بیان اینکه وقتی برنامهای نباشد دچار مشکل میشویم، اظهار کرد: «در برخی موارد که وضعیت بدتری داریم باید برای درمان اعتیاد اجبارهایی لحاظ کنیم. مثلا در استان کرمان، 35 درصد معتادان در جمعیت کارگری هستند اما هیچ پروتکل اجباری در این حوزه نداریم».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان ادامه داد: «همچنین در استان نیاز داریم که سطح آگاهی خانوادهها نسبت به مسئلهی اعتیاد ارتقا یابد، در حوزهی پیشگیری نیاز به تقویت نیروی انسانی متخصص داریم همچنین اقدامات درمانی باید مورد بازنگری قرار گیرد».
صادقزاده اظهار کرد: «شناسایی خانوادهها و کودکان در معرض آسیب، تقویت نهادهای مردمنهاد و گسترش برنامههای TC از دیگر نیازهای جدی در استان است».
وی همچنین با اشاره به کاهش خروجی مرکز ماده 16 ترک اعتیاد مردانه در کرمان گفت: «تعداد زیادی از زنان درگیر اعتیاد در کرمان بیخانمان هستند و مرکزی برای نگهداری و درمان آنها نداریم. بارها در اینباره با ستاد مبارزه با مواد مخدر مکاتبه کردهایم ولی پاسخی دریافت نشده است».
مدیرکل بهزیستی استان کرمان ادامه داد: «فعالیت دادگاههای درمانمدار در چند استان بهصورت پایلوت انجام شد ولی نیمهکاره ماند. ما تاکید داریم که کرمان بهعنوان پایلوت راهاندازی این دادگاهها مورد توجه کشور قرار گیرد». / الف
نظر خود را بنویسید