گروه جامعه - استاندار کرمان گفت: «معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان، نامهای را به دهیاریهای این استان ابلاغ خواهد کرد تا در بازهی زمانی دو هفته نسبت به معرفی افراد بیسواد ۱۰ تا ۴۹ ساله در روستاهای خود اقدام کنند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا، محمدجواد فدایی در شورای پشتیبانی سوادآموزی استان کرمان با تاکید بر استفاده از ظرفیتهای موجود برای ارتقاء نرخ سواد در این استان اظهار کرد: «دهیاریها میتوانند در حوزهی شناسایی افراد بیسواد در روستاها و نیز کمک برای توسعهی سوادآموزی همکاری کنند».
وی با اشاره به اینکه ۵۰ هزار بیسواد فاقد مدرک در استان کرمان تا پایان سال جاری مورد شناسایی و سوادآموزی قرار میگیرند، افزود: «لازم است برنامهی سوادآموزی در شش ماه دوم سال جاری نیز از سوی معاونت سوادآموزی آموزش و پرورش استان کرمان تدوین و ارائه شود».
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: «معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمان، نامهای را به دهیاریهای این استان ابلاغ خواهد کرد تا در بازهی زمانی دو هفته نسبت به معرفی افراد بیسواد ۱۰ تا ۴۹ ساله در روستاهای خود اقدام کنند».
وی بر توسعهی همکاری دستگاههای اجرایی برای توسعهی سوادآموزی در استان کرمان تاکید کرد و گفت: «باید راهکارهای لازم برای شناسایی افراد بیسواد در شهرها نیز بررسی و پیگیری شود».
فدایی اضافه کرد: «دفاتر تسهیلگری نیز میتوانند در راستای شناسایی افراد بیسواد در محلات تحت هدف خود همکاری داشته باشند».
نرخ سوادی استان 93.8 درصد است
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز با بیان اینکه سازمان علمی و فرهنگی یونسکو ۱۷ شهریورماه مصادف با هشت سپتامبر را به عنوان روز جهانی سوادآموزی نامگذاری کرده است، گفت: «یکی از شاخصهای رشد در جوامع متمدن، میزان بهرهمندی افراد از حداقل سواد خواندن و نوشتن است».
احمد اسکندرینسب افزود: «توسعهی سوادآموزی گام مفید و بزرگی در راستای توسعهی فرهنگی به شمار میرود و در حوزههای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی دارای اهمیت است و میتواند سیر تغییر و تحول را نیز در جوامع ایجاد کند».
وی با اشاره به تاکید دین مبین اسلام برای سوادآموزی بیان کرد: «اسلام در تمام ادوار پرچمدار سوادآموزی بوده است و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با صدور فرمان امام راحل، نهضت سوادآموزی آغاز بهکار کرد و کلاسهای سوادآموزی ایجاد شد».
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه مهارتآموزی در کنار سوادآموزی جزو برنامههای نهضت سوادآموزی در کشور بوده است، گفت: «درصد سواد در استان کرمان قبل از انقلاب حدود 42.8 درصد بوده که در سرشماری سال ۹۵ این میزان به 92.3 درصد ارتقاء یافته و در سال ۹۷ نیز به 93.8 درصد رسیده است».
اسکندرینسب با اشاره به اینکه میانگین سوادآموزی در سطح کشوری 95.3 است، خاطرنشان کرد: «براساس سرشماری سال ۹۵ شهرستان کوهبنان بالاترین نرخ سواد با 98.4 درصد و رودبارجنوب پایینترین نرخ سواد را با 77.5 به خود اختصاص دادهاند». /پ
نظر خود را بنویسید