گروه اقتصاد - مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: «در شهرستان رفسنجان بین ۲۰ تا ۵۵ درصد محصول پسته دچار پوکی شده است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از فارس، حسین رضایی اظهار کرد: «امسال نزدیک به ۲۲۰ هزار تن پسته در کشور تولید میشود که استان کرمان ۱۲۶ هزار تن محصول خواهد داشت و سهم رفسنجان ۲۸ هزار تن بوده که با توجه به پوکی ناشی از گرمازدگی ۲۵ هزار تن محصول خواهیم داشت».
وی با بیان اینکه در شهرستان رفسنجان بین ۲۰ تا ۵۵ درصد محصول پسته دچار پوکی شده است، بیان کرد: «در تیر ماه ۲۴ روز گرمای بالای ۴۰ درجه داشتیم که حدود سه تا چهار درجه نسبت به سال قبل دمای هوا بیشتر بود».
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان گفت: «رقم فندقی و اکبری دارای کمترین خسارت و احمدآقایی و کلهقوچی دارای بیشترین خسارت هستند».
وی با بیان اینکه سال گذشته بدترین سال محصول پسته رفسنجان بود اما امسال چهار برابر سال گذشته تولید داریم، افزود: «هشت تا ۱۰ درصد محصول به صورت کال و مغز سبز برداشت شده است».
رضایی با اشاره به اینکه سالهای قبل حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد محصول پسته یعنی حدود 20 تا 30 هزار تن در داخل مصرف میشد، اضافه کرد: «به دلیل مشکلات ناشی از ارز، صادرات پسته دچار مشکلاتی شده است».
وی ادامه داد: «امسال ۱۵ روز برداشت محصول به دلیل شرایط اقلیمی با تأخیر انجام میشود و باید سریع محصول را آماده کنیم که وارد بازار شود».
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان بیان کرد: «برای اینکه از کشور رقیب عقب نمانیم باید راندمان تولید در هکتار را بالا ببریم که تجهیز سطح زیر کشت به آبیاریهای نوین یکی از راههای افزایش راندمان تولید است».
وی ادامه داد: «در رفسنجان ۲۰۰ هکتار زیرپوشش آبیاری زیرسطحی رفته و حدود ۱۱ هزار و ۸۰۰ هکتار با آبیاری تحتفشار آبیاری میشود که تا ۲۰ هزار هکتار هم میتوانیم آن را افزایش دهیم».
رضایی تغذیه و مبارزه با آفات و استفاده از کارهای علمی را از دیگر راههای افزایش راندمان تولید بیان کرد و گفت: «دولت در بحث بلاعوضها کمکهای خوبی به ویژه در حوزهی آبیاری نوین به کشاورزان میدهد».
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیثباتی قیمت ارز را موجب نگرانی برای صادرکنندگان دانست و افزود: «باید به صادرکننده تسهیلات با سود پایین داد، سودهای ۱۷ و ۱۸ درصد صرفهی اقتصادی ندارد پسته کالای صادراتی خیلی خوبی است و بانک مرکزی باید دستورالعمل واحدی بدهد تا همه از سردگمی رها شوند».
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان با بیان اینکه ۳۰ درصد صادرات پسته کشور از رفسنجان صورت میگیرد، بیان کرد: «سال آینده حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار تن پسته داریم که رتبهی اول کشور را خواهیم داشت».
رضایی گفت: «برداشت پسته امسال از اول مهر با برداشت پسته فندقی آغاز میشود و با توجه به اینکه امکان دارد از ۱۵ مهرماه شاهد بارندگی باشیم پستهداران حتما فکری برای خشککن داشته باشند که برای خشک کردن محصول دچار مشکل نشوند».
وی خاطرنشان کرد: «کشاورزان پس از برداشت پسته برای تقویت درخت محلولپاشی کنند و کودهای ازته استفاده کنند زیرا امسال سال سرنوشتساز پسته رفسنجان بوده و باید هزینه کنیم».
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رفسنجان بیان کرد: «هر هکتار ۱۵ میلیون تومان هزینهی کوددهی دارد که با احتساب آب و سایر هزینهها هر هکتار ۴۹ میلیون تومان هزینه در بر دارد بنابراین باید تولید را بالا ببریم که هزینهها را پوشش دهد». /پ
13037
مدیر جهاد کشاوری رفسنجان مطرح کرد؛
برداشت 25 هزار تن پسته در رفسنجان
کشاورزان پس از برداشت درختان را محلولپاشی کنند

نظر خود را بنویسید