گروه جامعه ـ وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بر حمایت از بخش گردشگری به اندازهی صنعت و کشاورزی تاکید کرد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، علیاصغر مونسان در همایش روز جهانی گردشگری در استان کرمان اظهار کرد: «در حال حاضر، گردشگری اقتصاد سوم جهان است و با شتاب هم پیش میرود و خوشبختانه کشور ما پر از ظرفیتهای این حوزه است».
وی با اشاره به ظرفیتهای متعدد کشور برای رونق گردشگری افزود: «بیش از یک میلیون سایت تاریخی شناسایی شده و بیش از 600 موزه فعال غنی داریم، تاریخ کهن و کمنظیر و مردم مهماندوست و آداب و سنن فراوانی داریم که میتوان برای جذب گردشگر از آن بهره برد اما در دورههای مختلف، کمتر به این حوزه پرداختهایم تا جایی که در دو، سه برنامه توسعه کشور اصلا موضوع گردشگری وجود نداشت».
وی تصریح کرد: «گردشگری باید در رتبههای اول تا سوم اقتصاد کشور قرار گیرد».
وی بیان کرد: «اگر نیمی از حمایتی که از بخشهای صنعت و کشاورزی میشود، از بخش گردشگری هم صورت گیرد، با سرعت شتابان میتوانیم جایگاه خوبی پیدا کنیم چرا که گردشگری مزیت کشور است. مزیتی که شاید در کشاورزی به دلیل کمآبی وجود نداشته باشد».
مونسان با بیان اینکه گردشگری با اندک حمایتی میتواند ما را در صدر قرار دهد،گفت: «اکنون روند پرشتابی بهویژه در دولت تدبیر و امید شروع شده و بالغ بر 11 میلیارد دلار از GDP کشور سهم داریم که که حدود 2.8 درصد GDP کشور است، این عدد در حدّ جهانی 3.2 درصد و در ترکیه 4.7 درصد است».
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشور ادامه داد: «خیلی عقب نیستیم ولی چون ظرفیت بالایی در کشور وجود دارد، میتوانیم از متوسط جهانی هم بالاتر باشیم».
وی با اشاره به استقبال از سرمایهگذاری در حوزهی گردشگری افزود: «فقط در دولت دوازدهم بیش از چهار هزار و 500 موافقتنامه اصولی امضا کردیم. اقبال به گردشگری روز به روز در حال افزایش است و هماکنون ۲۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در این حوزه در حال انجام است و این، آیندهی خوبی را برای گردشگری رقم میزند».
به صنایعدستی بیتوجهی شده است
وی در ادامه، با بیان اینکه از صنایعدستی هم حمایت نشده است، اظهار کرد: «بزرگترین چالش ما این است که باید تغییر نگرش در کشور نسبت به این صنعت اتفاق بیفتد». مونسان افزود: «گردشگری هم صنعت است و باید مثل صنعت از آن حمایت شود. تولید فقط کالا نیست بلکه خدمات هم جزو تولید محسوب میشود».
وی با بیان اینکه از ویژگیهای بخش خدمات اشتغالزایی است که یکی از مهمترین وظایف ما هم ایجاد شغل است، یادآور شد: «امروز، برخی کشورها میانبر توسعه و پیشرفت را گردشگری قرار دادهاند».
وی گفت: «با اندک حمایت از طرح اشتغال روستایی در بومگردیها موفق شدیم و تعداد آن اکنون از 400 واحد به هزار و 700 واحد رسیده است».
مونسان بیان کرد: «در حوزهی صنایعدستی هم بیش از 70 درصد اشتغال مربوط به زنان و زنان سرپرست خانوار است. ما در کشور، چهقدر پول بهعنوان کمکهای امدادی به این افراد میپردازیم ولی حاضر نیستیم به حوزهی توسعهی صنایعدستی اعتبار کافی اختصاص دهیم در حالیکه این قابلیت برای اشتغالزایی وجود دارد».
وی ادامه داد: «طرح تجاریسازی صنایعدستی را شروع کردیم، در زمینهی بستهبندی صنایعدستی و برندینگ و طراحی مبتنی بر سلیقهی بازار و مشتری کار کردیم».
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه برای ایجاد بازارهای جدید هم اقداماتی انجام شده است، اظهار کرد: «بخش کاربردیسازی صنایعدستی هم جزو برنامههاست و این بدان معنا نیست که قابلیت تزیینی صنایعدستی را حذف کنیم».
باور استانداران گردشگری را رونق داده است
وی گفت: «به هر میزانی که ما حمایت شویم 10 برابر بازخورد خواهیم داشت و نتایج آن را مشاهده کنید».
مونسان تاکید کرد: «بخش گردشگری و صنایعدستی باید متناسب با ظرفیتهای کشور توسعه یابد».
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: «گردشگری میتواند کل کشور را در برگیرد و در همهی نقاط کشور، جاذبههای تاریخی و فرهنگی و طبیعت زیبا داریم و اگر بتوانیم به این حوزه کمک کنیم به توزیع عادلانهی ثروت و به رونق سایر بخشها هم کمک کردهایم».
مونسان سپس اظهار کرد: «ما در بخش گردشگری، به سیستم حملونقل هم کمک زیادی کردهایم اما چون حساب اقماری گردشگری در کشور نداریم سهم گردشگری در ذیل حملونقل در GDP محاسبه میشود».
وی در ادامهی سخنان خود، با اشاره به ظرفیتهای کرمان گفت: «از استاندار کرمان برای نگاهی که به گردشگری دارد تشکر میکنم، هر استان که استاندار آن باور داشته که گردشگری میتواند به توسعه کمک کند نتایج آن را دیدهایم».
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار کرد: «خوشبختانه استانداران، در جلساتی که برای تایید از هیات دولت داشتند گردشگری را هم جزو برنامههای خود قرار دادهاند و امیدوارم کرمان هم با مزیتهایی که دارد بتواند به ظرفیت گردشگری کشور اضافه شود». وی تاکید کرد: «یکی از اتفاقات مورد نیاز در کرمان مردمی کردن گردشگری است. اتفاقی که در یزد و کاشان نیز رخ داده است».
رتبۀ گردشگری شهرها بهزودی اعلام میشود
وی سپس با بیان اینکه نقش شهرداریها هم برای رونق گردشگری دارای اهمیت است، افزود: «یکی از ارکان جدی توسعهی گردشگری حضور شهرداریهاست و در این زمینه، یک سال است که مشخصات شهر گردشگر را به شهرها ابلاغ کردهایم و به زودی رتبهی شهرها را در حوزهی گردشگری اعلام میکنیم که به برندسازی آن خیلی کمک میکنند».
وی یادآور شد: «در کشور، شهرهایی داریم که قطب صنعت و کشاورزی هستند ولی این دو بخش، موجب توسعه و پیشرفت آن نشده است و حتی شهرهایی داریم که صنعت خسارت هم به آن زده، اگر به دنبال توسعه جوامع محلی شهری و روستایی هستیم راه آن گردشگری است. هر شهری در گردشگری موفق بوده کل شهر و فرهنگ آن جلو رفته و شهر دارای نشاط اجتماعی شده است در حالیکه در صنعت و کشاورزی چنین وضعیتی نداریم».
وی بر تغییر نگرش در حوزهی گردشگری تاکید کرد و گفت که طی سالهای اخیر نگذاشتهایم آمار گردشگری سقوط کند. / الف
نظر خود را بنویسید