گروه جامعه - خشکسالیهای متوالی و نبود منابع آبی سبب شده عشاير کوچرو، به اجبار قيد زندگی آزادانه در دل طبيعت و مناطق ييلاقی و قشلاقی را بزنند و به يکجانشينی در حاشيهی شهرها و روستاها روی بياورند، این مساله سبب شد تا مدیرکل امور عشایری استان کرمان نیز در جلسهی شورای عشایری شهرستان کرمان با تاکید بر این نکته خواستار توجه بیشتر به این قشر از جامعه شود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی فرمانداری کرمان، رضا نیکزادی با بیان اینکه جامعهی عشایری واقعیتی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی است، اظهار کرد: «جامعهی عشایری به عنوان بخشی از تاریخ کشور باید مورد توجه قرار گیرد».
وی افزود: «قریب 600 خانوار از عشایر با بیش از سه هزار و 500 نفر در حوزهی شهرستان کرمان زندگی میکنند که با حدود 150 هزار رأس دام نقش عمدهای در تامین و تولید مواد غذایی مردم شهرستان دارند».
نیکزادی ادامه داد: «این جامعهی مولد با کمترین توقعات و امکانات توانستهاند خدمات بسیاری به جامعه بدهند».
وی با اشاره به آییننامهی سال 84 هیأت وزیران با موضوع وظایف دستگاههای اجرایی در قبال جامعهی عشایری گفت: «باتوجه به پراکندگی جغرافیایی عشایر، امکانات ارائه شده از ناحیهی دستگاههای اجرایی و اعتبار در نظر گرفته شده برای آنان کافی نیست».
مدیرکل امور عشایری استان کرمان با تاکید بر حفظ فرهنگ جامعه عشایری یادآور شد: «اقدامات ما باید به گونهای باشد که اصالت و فرهنگ عشایری حفظ شود».
وی افزود: «خشکسالیهای اخیر عرصه را بر این قشر تنگ و درآمد آنها را کاهش داده و سبب ترک سکونتگاه توسط عدهای از عشایر و اسکان در حاشیهی شهرها شده است، غافل ماندن از این قشر تبعاتی را دارد که سبب تحمیل هزینههای بیشتر بر جامعه خواهد شد ».
نیکزادی حضور عشایر را در برقراری امنیت حائز اهمیت دانست و خاطرنشان کرد: «نقش عشایر در تامین امنیت قابل تقدیر و تمجید است مناطقی که خالی از عشایر شده مانند شرق استان و مناطق هممرز پاکستان و افغانستان ورود برخی ناامنیها از همان مکان بوده است ».
وی اضافه کرد: «مناطق بسیار خوب و بکری در حوزهی عشایر وجود دارد، مناطق خوش آب و هوایی که میتوان با تاسیس خانههای بومگردی گردشگران را جذب و درآمدی برای عشایر منطقه ایجاد کرد ».
فرماندار کرمان نیز با اشاره به بازدید اخیر از مناطق عشایرنشین کرمان اظهار کرد: «در بازدیدی که از مناطق عشایری گلباف داشتیم مشکلات عشایر، خواستههایی حداقلی از جمله نبودِ امکانات بهداشتی و دارو، لولهکشی آب، راههای عشایری، آبگرمکنهای خورشیدی، بیمهی دامها و... بود که دستگاههای اجرایی میتوانند با یک اقدام هماهنگ آنها را تامین کنند».
علی بابایی افزود: «اداره کل امور عشایری اقدامات خوبی در زمینهی تامین روشنایی توسط سلولهای خورشیدی برای عشایر انجام داده است».
وی ادامه داد: «محصولات عشایر، تولیداتی ارگانیک و طبیعی است که پس از ورود به بازار طرفداران زیادی دارد». /پ
13474
کوچ به نقطۀ سکون؛
نظر خود را بنویسید