گروه جامعه ـ شهرداری منطقه پنج کرمان سهم بافت تاریخی شد. در حالیکه در دورهی شورای قبل، پیشنهاد بر این بود که منطقه پنج از آنِ محدودهای در شرق شهر باشد، در این دوره، شورا و شهرداری، تابلوی شهرداری منطقه پنج را بهنام بافت تاریخی بالا بردند. علیاکبر قطبالدینی که پیش از این در مسئولیت معاونت فنی سازمان اموال و املاک شهرداری کرمان و معاونت معماری و شهرسازی شهرداری منطقه سه فعالیت کرده، با تخصص کارشناسی مهندسی عمران، اکنون شهردار بافت تاریخی شده است.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، شهر کرمان در گذشته هم تجربهی فعالیت شهرداری ویژه بافت تاریخی را از سر گذرانده؛ اما نه در قالب شهرداری یک منطقه. تجربهی گذشته ناکام ماند و مسئولیت بافت تاریخی کرمان به شهرداری منطقه یک واگذار شد تا اینکه صبح روز دوشنبه، 15 مهرماه با حضور شهردار کرمان، رئیس و پنج عضو شورای شهر و مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان، شهرداری منطقه یک تفکیک و شهرداری بافت تاریخی بهطور مجزا افتتاح شد. در مراسم افتتاح رسمی این شهرداری، معاون عمرانی استاندار کرمان با وجود اینکه دعوت شده بود اما نیامد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، در حاشیهی افتتاح این شهرداری، شهردار کرمان در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه یکی از وعدههای مهم شورا و خود من تاسیس این شهرداری بود که امروز محقق شد، گفت: «به بافت تاریخی کرمان آنچنان که متناسب با ارزشهای آن بوده اهمیت داده نشده و امروز میبینیم بافت تاریخی کرمان در مقایسه با اصفهان و یزد و شیراز وضعیت متفاوتتری دارد و دچار عقبماندگی است».
سیدمهران عالمزاده با بیان اینکه یکی از سرمایههای اصلی هر شهر تاریخی، بافت تاریخی آن است و ضرورت دارد شهرداریها نگاه ویژهای به بافت تاریخی داشته باشند، افزود: «معتقدم برای بافت تاریخی باید مثل حوزههای فرهنگی و اجتماعی و فضای سبز هزینه کنیم».
وی ادامه داد: «شهردار بافت تاریخی باید در زمینهی حفظ و احیا و نگهداری و مرمت بافت و بناهای واجد ارزش آن اقدام کند». عالمزاده بیان کرد: «اگرچه تکبناها دارای ارزش هستند ولی بدون حفظ مجموعهی اطراف هر بنا و بافت آن، نمیتوان فعالیت اجتماعی در بافت تاریخی داشتیم».
عالمزاده همچنین تاکید کرد که شهرداری این بافت باید تعامل گسترده با میراثفرهنگی داشته باشد.
او از مدیرکل میراثفرهنگی استان نیز خواست نمایندهای ویژهی بافت تاریخی معرفی کند تا کارها در این محدوده سریعتر پیش برود. عالمزاده با بیان اینکه در بسیاری از شهرهای تاریخی، میراثفرهنگی در بافت تاریخی مستقر است، تاکید کرد: «از میراثفرهنگی میخواهیم دفتری ویژه در بافت تاریخی داشته باشد».
وی دربارهی ساختار شهرداری جدید شهر کرمان هم توضیح داد. عالمزاده گفت: «ساختمان فعلی شهرداری بافت تاریخی مربوط به حوزهی ترافیک شهرداری بود که فعلا این شهرداری در این محل مستقر شده ولی ما علاقهمندیم ساختار اداری آن در یک بنای تاریخی باشد».
وی دربارهی تامین نیروی انسانی این مجموعه هم اظهار کرد: «حتی یک نفر نیروی جدید به مجموعهی شهرداری اضافه نشده و از معاونت برنامهریزی و شهرسازی تشکر میکنم که طوری برنامهریزی کردند نیروهای دیگر بخشها به این مجموعه منتقل شوند».
وی ابراز امیدواری کرد با راهاندازی شهرداری بافت تاریخی و با حمایت استانداری و میراثفرهنگی زمینهی شکوفایی این بافت فراهم شود.
شهردار کرمان در پاسخ به فردایکرمان دربارهی تخصص شهردار بافت تاریخی که عمران است و نگرانی و انتقاداتی که در این زمینه شده است، گفت: «من آقای قطبالدینی را بیش از 10 سال و قبل از اینکه مسئولیت شهرداری را داشته باشم، میشناسم و ایشان را از لحاظ سبک و سلیقه کارهایی که بهعنوان یک مهندس در شهر کرمان انجام داده را رصد کردم و میدانم در حوزهی مهندسی، بسیار با سلیقه هستند علاوه بر این، فردی پیگیر و مقرراتی هم هستند».
وی ادامه داد: «شهردار بافت تاریخی بیش از آنکه تخصص حوزهی مرمت نیاز داشته باشد، باید کسی باشد که پاسداشت مقررات و ضوابط باشد و اگر کسی باشد نسبت به اجرای ضوابط و مقررات دغدغه نداشته باشد، قطعا هرچه هم تخصص مرمتی و تجربه داشته باشد، کارآمدی لازم را نخواهد داشت».
وی اظهار کرد: «با این دلایل و با شناختی که از مهندس قطبالدینی دارم که مراقبت زیادی نسبت به ضوابط و مقررات میکنند ایشان را انتخاب کردم».
شهردار کرمان در پاسخ به فردایکرمان، دربارهی وضعیت بودجه شهرداری بافت تاریخی در نیمهی دوم امسال و بودجهی سال آینده آن هم گفت: «نیروی انسانی که در این مجموعه فعالیت میکنند، همچون گذشته، در هر ساختاری از شهرداری که حضور داشتند، از همان محل حقوق خود را دریافت میکنند».
وی با بیان اینکه در حوزهی خدمات شهری هم قراردادهای همان پیمانکاران قبلی ادامه مییابد، افزود: «در حوزهی فنی و اجرایی اما نیاز به اصلاح بودجه داریم که شورای شهر کرمان برای اصلاح بودجه شهرداری بافت تاریخی در حال انجام اقداماتی است».
در این جلسه، محمد فرشاد، رئیس شورای شهر کرمان هم تاکید کرد که باید برای بافت تاریخی برنامهای جامع مدون کرد.
فریدون فعالی، مدیرکل میراثفرهنگی استان کرمان هم در این نشست گفت: «باید مسائل بافت تاریخی کرمان بهصورت متمرکز پیگیری شود».
وی با بیان اینکه قانون حمایت از بافتهای تاریخی ابلاغ شده است و وظایف و تکالیف کلیهی دستگاههای اجرایی در آن مشخص شده و همه مکلفند کمک کنند، اظهار کرد: «حتما مطالعات طرح جامع بافت تاریخی کرمان باید پیگیری شود تا بدانیم چه مسیری را باید طی کنیم».
فعالی افزود: «پایگاه بافت تاریخی در کرمان هم ثبت شده و امیدواریم به بافت تاریخی بیاید و مدیریت واحد اعمال شود».
*سایر اخبار مربوط به این رویداد در پایگاه خبری فردایکرمان در دسترس است.
نظر خود را بنویسید