گروه اقتصاد - رئیس اتاق کرمان با بیان اینکه استاندارد حتما بایستی مستند به قوانین جهانشمول باشد، گفت: «اگر کار استاندارد سلیقهای انجام شود قطعا بیاعتمادی بهوجود خواهد آمد».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، سیدمهدی طبیبزاده در مراسم بزرگداشت روز استاندارد و تقدیر از نمونههای این حوزه با بیان اینکه انتظارات مردم میتواند به تعمیم و تقویت استاندارد کمک کند، اظهار کرد: «اگر استاندارد را به عنوان چشم سوم ببینیم، انتظار صادرکنندگان این است که استاندارد بایستی اول مورد وثوق طرفین باشد و بخش نظارتی و بازارها باید این نهاد نظارتی را قبول کنند».
وی ادامه داد: «استاندارد حتما بایستی مستند به قوانین جهانشمول باشد زیرا اگر کار استاندارد سلیقهای انجام شود قطعا بیاعتمادی بهوجود خواهد آمد».
رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه نهاد نظارتی باید مستند، قانونی، غیرسلیقهای، مورد وثوق طرفین و دارای قدرت تصمیمگیری باشد، گفت: «لازم است برای استانداردسازی، قدرت تصمیمگیری هم بالا رود و ضمانت اجرایی داشته باشد».
وی ادامه داد: «صادرکنندگان انتظار دارند اگر میخواهند مورد ارزیابی واقع گیرند و نشان استاندارد بگیرند در این چارچوب عمل شود، این طور نبوده و نبایستی سلیقهای، منطقهای و شخصی باشد».
طبیبزاده با اشاره به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد، اظهار کرد: «یکی از توجهات اصلی این قانون روی صادرات است تا باعث ایجاد رقابت در کالاهای صادراتی کشور شود».
وی با بیان اینکه برای ایجاد رقابت باید شرایط صادرات تسهیل شود، ادامه داد: «اگر استانداردی برای کشور مقصد مطرح نیست و فقط در گمرک مطرح است، چه ضرورت دارد وقت و هزینهی اضافه را خرج کنیم، امیدواریم اگر چنین استانداردهایی وجود دارد حذف شود تا در صادرات تسریع شود».
طبیبزاده اظهار کرد: «دو سازمان مبارزه با آفات نباتی و استاندارد در حال حاضر از کالاهای صادراتی نمونهبردای میکنند که هم هزینه را اضافه میکند و هم زمانبر است اگر این دو سازمان با هم هماهنگ شوند با یک نمونهبرداری کار انجام میشود و کار سریعتر انجام میشود».
وی افزود: «اخیرا بحث رطوبتسنجی کالای پسته را اعلام کردند که زمان زیادی میبرد، مشکلات را همه میدانند و نبایستی سیستمهای داخلی مانع زمانی و هزینهای برای صادرکنندگان ایجاد کنند»./الف
نظر خود را بنویسید