گروه جامعه - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان خواستار اعلام آمار میزان واقعی نشت متادون از سوی علوم پزشکی و پلیس مبارزه با موادمخدر شد و گفت: «قرار بود بر اساس تصمیم ستاد، توزیع متادون به داروخانهها سپرده شود اما جلوی آن گرفته شد، علوم پزشکی و پلیس مبارزه با موادمخدر باید آمار واقعی از میزان نشت متادون را به ما بدهند که به کشور اعلام کنیم تا در مجلس و ستاد بررسی شود که توزیع متادون از چه طریقی انجام شود».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، محمدرضا انارکیمحمدی در نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با بیان اینکه در ناجا اقدامات خوبی در رابطه با مواد مخدر انجام شده، اظهار کرد: «از زمانی که سردار ناظری به کرمان آمدهاند، مبارزات در این حوزه افزایش یافته و دو شب گذشته نیز در ایستوبازرسی مرصاد، یک تن و 136 کیلو مرفین که معادل 13 تن تریاک است، کشف شد».
وی با اشاره به بازگشایی مدارس و دانشگاهها، اظهار کرد: «با تدبیری که از سوی فرماندهی انتظامی اندیشیده شد، معتادین متجاهر و خردهفروشان از پیرامون مدارس و دانشگاهها، جمعآوری شد تا محیط امنی برای محصلین ایجاد شود».
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان از اجرای طرح یاریگران زندگی در استان خبر داد و افزود: «اجرای این طرح به آموزش و پرورش ابلاغ شده که در سه محیط مدرسه، منطقه و استان با هدف پیشگیری، درمان و صیانت اجرا میشود».
وی خاطرنشان کرد: «۶۵۰ هزار دانشآموز در استان داریم که به واسطهی آنها بیش از دو میلیون نفر در استان با آموزش و پرورش در ارتباط هستند که میطلبد آموزش و پرورش برنامههای منظمی در حوزهی پیشگیری داشته باشد».
انارکیمحمدی همچنین بیان کرد: «مرکز مادهی ۱۶ زنان تجهیز و موافقت اصولی آن از کمیتهی کشوری گرفته شده و به زودی راهاندازی میشود».
وی ادامه داد: «مرکز مادهی 16 مردان نیز موضوع تفاهمنامهی ستاد با سازمان بسیج مرکز آماده و ابلاغ اعتبار شده و با توجه به فصل پاییز که در پیش داریم معتادین متجاهر از سطح استان و شهرستانها جمعآوری میشود که مشکلات خاص خود را نداشته باشند».
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان کرمان دربارهی نشت متادون نیز گفت: «در جلسهی 136 ستاد تصمیمگیری شد که بحث توزیع متادون به داروخانهها سپرده شود اما جلوی آن گرفته شد، علوم پزشکی و پلیس مبارزه با موادمخدر باید آمار واقعی از میزان نشت متادون را به ما بدهد تا به کشور اعلام کنیم تا در مجلس و ستاد بررسی شود که توزیع متادون از چه طریقی انجام شود».
اجرای طرح یاریگران زندگی در 897 مدرسه
رشیدی، رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش استان کرمان نیز در این نشست گفت: «با توجه به وضعیت آسیبهای اجتماعی و روند رو به رشد آن طرحها و برنامههایی به اجرا گذاشته شده است».
وی ادامه داد: «طرح ملی نماد مدت سه سال است که در استان اجرا میشود و طرح یاریگران زندگی امسال برای اولین بار در کشور اجرا میشود».
رشیدی با بیان اینکه ۱۱ تشکل در مدارس فعال هستند، بیان کرد: «آییننامهی طرح یاریگران زندگی بر این مبنا است که تمام این تشکلها جمع شوند و از ظرفیت آنها در یکجا برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی، رفتارهای پرخطر و بهویژه پیشگیری از سوءمصرف موادمخدر استفاده شود».
وی با اشاره به موفقیت اجرای طرح نماد در مدارس، یادآور شد: «طرح نماد در یکی از شهرستانهای استان که به صورت پایلوت مجری این طرح است، ظرف چند سال گذشته اجرا شد، این منطقه در چند سال گذشته از نظر آسیبهای اجتماعی بهویژه خودکشی در صدر شهرستانهای استان و کشور بود اما با اجرای طرح نماد، سال گذشته حتی یک مورد خودکشی نداشتیم و اثرات طرح را به خوبی لمس کردیم».
رئیس اداره مراقبت در برابر آسیبهای اجتماعی آموزش و پرورش استان کرمان گفت: «۸۹۷ مدرسه تحت پوشش طرح یاریگران زندگی قرار میگیرند، ۷۰ کانون درگیر میشوند و باید حدود هزار نفر را آموزش بدهیم».
به گفتهی دیگر نمایندهی آموزش و پرورش استان کرمان، طرح یاریگران زندگی در کنار طرح نماد جزو برنامههای اساسی برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در مدارس است که بخش اول طرح با عنوان کانون یاریگران، در آموزش و پرورش شکل میگیرد.
این طرح با تحلیل وضعیت موجود و پیشرفت آسیبهای اجتماعی ارائه شده و هدف اصلی آن کاهش تمایل و پیشگیری از مصرف مواد و پیشگیری از آسیبپذیری و بروز اعتیاد در دانشآموزان مدارس سراسر کشور است.
وی با اشاره به زمانبندی این طرح اظهار کرد: «در سالجاری حدود ۲۰ درصد مدارس دورهی اول و دوم متوسطه و ابتدایی دورهی دوم، تحت پوشش این طرح قرار خواهد گرفت، در سال 1399 پس از آسیبشناسی و بازبینی ساختار، 60 درصد از مدارس جزو طرح خواهند بود و در سال 1400 پیشبینی شده که طرح یاریگران در کل مدارس استان اجرا شود».
به گفتهی وی نظارت بر اجرای طرح در سطح استان توسط نمایندگان آموزش و پرورش و ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال اول انجام میشود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: «طرح یاریگران زندگی، طرحی خوب و کاربردی است که دستورالعمل دارد و تکلیف اجرا و منبع اعتباری آن مشخص است و حتما تخصیص داده میشود».
محمدصادق بصیری ادامه داد: «نباید مشکلی در اجرای طرح وجود داشته باشد و باید با زمانبندی کار را پیش برد و اجرای آن در۲۰ درصد مدارس عملیاتی شود تا مشخص شود موانع و مشکلات چیست»
وی بیان کرد: «باید در اجرای از نیروهای هدف که دانشآموزان هستند، استفاده کرد تا به نتیجه رسید». /پ
نظر خود را بنویسید