گروه جامعه ـ مدیرکل فرهنگوارشاد اسلامی، در جلسهی ستاد خدمات سفر استان کرمان، با یادآوری برخی از ظرفیتهای بزرگ استان، بر تقویت گردشگری هنری تاکید کرد و از معاون عمرانی استاندار خواست تا از احیای سینما تابان و بهرهبرداری از آن بهعنوان موزه سینما حمایت کند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، محمدرضا علیزاده، شامگاه دوشنبه 13 آبان، در این جلسه با اشاره به امضای تفاهمنامه بین استاندار کرمان و معاون هنری وزیر ارشاد در خصوص انتخاب کرمان بهعنوان پایلوت گردشگری هنر در کشور افزود: «وقتی صحبت از گردشگری هنری میشود بیشتر تبریز و اصفهان مدنظر قرار میگیرد در حالی که در استان کرمان هم ظرفیتهای بزرگی در این زمینه داریم که مغفول مانده است».
وی افزود: «غنیترین موزه هنرهای معاصر کشور را در کرمان داریم که آثار هنری از دهههای 30 و 40 در آن نگهداری میشود. در این موزه، آثار سهراب سپهری را داریم که بسیار ارزشمند هستند و برخی استانهای دیگر همواره در تلاشند تا این آثار منتقل شود».
وی با بیان اینکه آثار این موزه با اعتبار یک میلیاردی مرمت و بازسازی شده است، ادامه داد: «همچنین، در استان گنجینههای خصوصی داریم که بسیار حائز اهمیت هستند».
علیزاده در اینباره به گنجینهی آثار مودب استاد خوشنویسی اشاره کرد و گفت: «هفت خانهموزه هنری در کرمان در دست ساخت است که اولین آن، خانهموزه یکی از شخصیتهای برجستهی خوشنویسی، استاد ملکزاده است که قرار است در خانه تاریخی لطفی راهاندازی شود».
مدیرکل فرهنگ استان کرمان با بیان اینکه ما شخصیتهایی داریم که در کشور و دنیا شناخته شده هستند، اظهار کرد: «اگر ما خانهموزههایی از این بزرگان مثل مرادیکرمانی را در استان داشته باشیم و ایشان مثلا، روزهای خاصی از سال در این خانهموزه حضور یابند، بسیار مورد استقبال قرار خواهد گرفت».
وی اضافه کرد: «با وجود ظرفیتهای فراوانی که داریم اما گردشگریهنری تاکنون در استان مغفول مانده بود اگرچه در این دوره، با حمایت استاندار محترم گامهای خوبی برداشته شده است».
علیزاده سپس به برگزاری جشنواره موسیقی نواحی که از پنجشنبه همین هفته دوازدهمین دورهی آن در کرمان آغاز میشود اشاره کرد و گفت: «تاکنون در استان قدر جشنواره موسیقی نواحی را ندانستهایم».
وی افزود: «امسال با نگاه ویژه و حمایتهایی که آقای دکتر فدایی (استاندار) و آقای فعالی (مدیرکل میراثفرهنگی استان) داشتند اولینبار است که اداره کل ارشاد بهتنهایی جشنواره موسیقی نواحی را برگزار نمیکند بلکه کل استان آن را برگزار میکند».
وی با اشاره به مشارکت شهرداری در این جشنواره ادامه داد: « همواره این نقد وجود داشته که حوزهی گردشگری استان از این جشنواره استفاده نمیکند و تورهای گردشگری برای آن برگزار نمیشود اما امسال با حمایت آقای فعالی این اتفاق خواهد افتاد که جای قدردانی دارد».
علیزاده تاکید کرد: «اگر چند رویداد مهم مثل جشنواره موسیقی نواحی در استان برگزار کنیم بقیهی مسائل ما حل خواهد شد».
وی به تجربهی برگزاری ارکستر ملی ایران در کرمان اشاره و اظهار کرد: «در این ارکستر که در میدان گنجعلیخان برگزار شد، حدود دو هزار نفر از مردم کرمان در آن شرکت کردند و بسیار مورد توجه کشور قرار گرفت. عکسها و فیلمهایی از این ارکستر منتشر شد و من از بسیار از افراد در کشور شنیدهام که میگویند عجب لوکیشن و محیط بینظیری در کرمان داشتید که میتوانید ارکستر ملی برگزار کنید».
مدیرکل فرهنگ استان کرمان تاکید کرد: «ما باید از این ظرفیتهای خود برای برگزاری رویدادهای هنری استفاده کنیم».
علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه گفت: «هفتهی فرهنگی ایران در هند قرار است اسفندماه برگزار شود که ما در کرمان داریم برای آن برنامهریزی میکنیم. همچنین هفتهی فرهنگی کرمان در برج آزادی تهران احتمالا بهمنماه یا اسفندماه امسال برگزار خواهد شد».
وی همچنین با اشاره به وضعیت سینما تابان در کرمان خطاب به معاون عمرانی استاندار اظهار کرد: «شما قبلا از این سینما بازدید کردهاید. این سینمای 100 ساله متاسفانه گرفتار یکسری مسائل حاشیهای است و از شما تقاضا داریم که پیگیری و حمایت کنید تا تعیینتکلیف و احیا شود تا بتوانیم موزه سینما را در آن راهاندازی کنیم».
به گزارش فردایکرمان، چند روز پیش، محمد لطیفکار، مدیرمسئول و سردبیر پایگاه خبری فردایکرمان هم در یادداشتی وضعیت این سینمای تاریخی در کرمان را یادآور شده و رسیدگی به آن را مطالبهای جدی در استان دانست. لطیفکار در اینباره نوشت: « چند روز پیش، بالاخره چشم بنده به جمال این خانهی قدیمی که زمانی اولین منزلگاه نمایش فیلم در کرمان بوده، افتاد. اگر یک جوان شیرپاک خوردهای این برگ کاغذ را از بالای ورودی این خانه کنده بود، حتما حالا حالاها هم نمیتوانستم اینجا را پیدا بکنم.
روانشاد محمد دانشور تاریخ پژوه در بارهی سابقهی این سینما میگوید؛ در سال 1313 شمسی وقتی که برای اولین بار فیلم دختر لر (که بازیگر نقش اول آن یک هنرمند بمی بوده)، به کرمان آورده میشود، چون محل مناسبی برای تماشای آن وجود نداشته است، این خانه که در کوچهای واقع در ضلع شرقی میدان ارگ قرار داشته برای نمایش فیلم در نظر گرفته میشود. عبدالحسین حکمت مدیر آن بوده و نام «تابان» را برای آن انتخاب میکند.
باری؛ سینما تابان همان جایی است که تیرماه گذشته آقای علیزاده مدیرکل ارشاد فرمودند میخواهیم اینجا را تبدیل به موزهی سینما بکنیم. خب، چهکاری از این بهتر؟! امیدوارم این وعدهی نیک به فراموشی نرود، و در چم و خم تامین اعتبارات، این سینما بار دیگر در کوچههای فراموشی از یادها نرود.
به نظرمن، اگر این طرح بهطور جدی با همکاری میراث فرهنگی استان دنبال بشود، باید آن را یک رویداد فرهنگی ارزشمند بدانیم. بهخصوص که نسل امروز سینماگر کرمان را بخاطر این توجه و احترام، بر سر شوق میآورد. از سوی دیگر، این سینما یادآور اولین جرقههای آشنایی مردم کرمان با پدیدهی نمایش فیلم، و مظاهر مدرنیته در کرمان است. و بخش مهمی از تاریخ اجتماعی و فرهنگی این شهر به شمار میآید». / الف
نظر خود را بنویسید