گروه جامعه - رییس جمهوری گفت: «با تصمیمات گرفته شده آب آشامیدنی و صنعتی استان یزد و کرمان برای ۳۰ سال آینده از خلیج فارس تا دریای عمان تامین میشود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا کرمان، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در جمع مردم رفسنجان اظهار کرد: «در جامعه افکار و سلایق مختلف وجود دارد و اینطور نیست که همه مثل هم بیندیشیم و اینکه کدام راه زودتر ما را به مقصد میرساند همیشه مورد بحث و اختلاف است؛ حتی در جمعیت ۱۰۰ نفری هم ممکن است اختلاف وجود داشته باشد».
وی وجود اختلاف نظر در یک کشور ۸۰ میلیونی را طبیعی دانست و افزود: «حالا در این اختلاف نظر افرادی تندرو هستند و گروهی در سمت دیگر تندرو هستند و معمولا تندروها ما را با مشکلاتی مواجه میکنند».
روحانی بیان کرد: «البته ممکن است برخی از این تندروها نیز حسن نیت داشته باشند و درست فکر کنند اما راه میانهای که قرآن به ما دستور میدهد و میفرماید «شما را امت میانهرو قرار دادیم و امت الگو برای جهانیان»، راه اعتدال است».
رییسجمهوری گفت: «اعتدال، میانهروی و انصاف و به اعتدال و عدالت نگریستن و آیندهنگر و واقعگرا بودن در عین حالی که آرمان برای ما باید مهم باشد، مسالهی بسیار مهمی است».
منافع ما ماندن در برجام است
رییس شورای عالی امنیت ملی در ادامهی سخنان خود به موضوع برجام اشاره کرد و یادآور شد: «ما برای مصالح جامعه و کشور خودمان با شش کشور توافقی را امضا کردیم و یکی از کشورها از توافق خارج شد و عهد و پیمان خود را زیر پا گذاشت».
روحانی ادامه داد: «ما چند کار میتوانستیم انجام دهیم؛ عدهای میگفتند شما هم بلافاصله از توافق خارج شوید و عدهای میگفتند در هر شرایطی باید در این توافق پیدا کنید؛ عدهای هم میگفتند راه بینابین را پیدا کنید و لذا ما با همین تجربه، دیدیم راه بینابین به نفع ماست».
وی اظهار کرد: «مردم عزیز ایران و رفسنجان بدانید با ادامهی برجام سال آینده ما به هدف بزرگ سیاسی، امنیتی و دفاعی دست پیدا میکنیم».
روحانی ادامه داد: «قبل از برجام سالها خرید سلاح از طرف ایران طبق قطعنامه سازمان ملل ممنوع بود و خرید سلاح کشور دیگر از ایران نیز ممنوع، لذا طبق این توافق و قطعنامه ۲۲۳۱ سال آینده اگر برجام را نگه داریم، تحریم تسلیحاتی ایران برداشته میشود و به راحتی میتوانیم سلاح خرید و فروش کنیم، این یکی از آن آثار مهم توافق است».
وی بیان کرد: «میتوان از الان از برجام بیرون رفت اما آن ثمری که پیش روی ما هست، نخواهد بود و قطعنامههای شورای امنیت علیه ایران نیز برمیگردد؛ لذا ما باید فکر کنیم ببینیم منافع کشور در کجاست».
رییس جمهوری اضافه کرد: «حالا که منافع ما در ماندن است، آیا دیگران دست روی دست بگذارند و به این توافق عمل نکنند و ما یک جانبه ۱۰۰ درصد عمل کنیم؟ این هم مورد قبول ما نیست».
وی ادامه داد: «پس ما یک راه بینابین انتخاب کردیم که برجام را حفظ کنیم و در عین حال ما هم آنچه را در این توافق گذاشته بودیم پلهپله کاهش دهیم؛ این مسیر درستی است و امروز توان هستهای ما از هر زمان دیگری بهتر است زیرا در این مدت تلاش کرده و توسعه پیدا کردیم».
رییسجمهوری با بیان اینکه امروز شرایط ما در توان هستهای نسبت به هر زمانی بهتر است گفت: «ما در این سالها تحقیقات خود را ادامه دادیم و تعداد سانتریفیوژهای کشور از پنج نوع به ۱۵ نوع رسیده است؛ ما توافق را حفظ میکنیم و حقوق مردم را پاس داشته و تسلیم فشار دشمن نمیشویم این مسیر یک مسیر تعامل است».
وی خاطرنشان کرد: «ما دست روی دست نگذاشتیم و چشم امیدمان به بیرون از مرزها نیست، امید ما اول به خداوند و بعد دست پر برکت و پر توان ملت ایران است».
تامین آب آشامیدنی کرمان تا افق ۳۰ ساله
رییسجمهوری در ادامه با اشاره به اینکه در سفر به کرمان ۱۴ هزار میلیارد تومان طرح و پروژه افتتاح میشود، اظهار کرد: «با تصمیمات گرفته شده آب آشامیدنی و صنعتی استان یزد و کرمان برای ۳۰ سال آینده از خلیج فارس تا دریای عمان تامین میشود».
وی اضافه کرد: «در هفتهی پیش تصمیماتی برای استان کرمان و یزد مبنی بر تامین آب آشامیدن مردم یزد و کرمان برای ۳۰ سال آینده اتخاذ شده و این از برکت، تلاش، کار و کوشش از سوی دولت و مردم است».
روحانی با بیان اینکه برای آب آشامیدنی سالم مورد نیاز مردم این استان تا افق ۳۰ ساله برنامهریزی شده است گفت: «انتقال آب از خلیج فارس برای استان یزد و کرمان مشخص شده است و دولت و صندوق توسعه ملی نیز برای این مهم کمک میکند و در سال آینده اولین بخش از آب خلیج فارس به استان کرمان و یزد وارد خواهد شد».
رئیسجمهوری در ادامه با بیان اینکه این آب برای تامین بخش صنعت است و آبی که تاکنون برای صنعت مصرف شده در اختیار سایر بخشها قرار خواهد گرفت افزود: «از این آب انتقالی نیز میتوان برای کشتهای گلخانهای استان استفاده کرد زیرا طرحهای گلخانهای یک تحول بزرگ در حوزهی کشاورزی هستند و کار بسیار عظیمی در این زمینه در استان یزد صورت گرفته است و این کشت بسیار مهم است زیرا با آب کم، محصول زیاد برداشت میشود».
پارک علم و فناوری در رفسنجان احداث میشود
وی با بیان اینکه شهرستان رفسنجان جوانان تحصیلکرده و بااستعدادی دارد گفت: «در این دوران به اشتغال برای دانشآموختگان دانشگاهی نیاز داریم و وضع اشتغال برای مردم عادی بهطور نسبی وجود دارد اما برای دانشگاهیان که دوران تحصیلات را تمام میکنند نیاز به اشتغال و شغل دارند و در کارخانه عظیم توربین استان یزد شاهد بودیم که تحصیلکردههای سطح بالا با چه قدرت علمی توربین و کمپرسورهای باعظمت را با دست خود ساخته و مونتاژ کردهاند و کشور را از این جهت بینیاز و خودکفا کردهاند».
رییسجمهوری از بازدید ۱۱ شرکت دانشبنیان در استان یزد اشاره کرد و گفت: «این شرکتها تحول بزرگی در همهی حوزهها داشتهاند زیرا همهی واسطهها از طریق این شرکتها حذف میشوند».
وی کارخانه بزرگ نورآوری در تهران را یکی از اقدامات پرافتخار دولت یازدهم و دوازهم دانست و گفت: «بسیاری از دانشآموختگان کشور در بخشهای مختلف در این مرکز بزرگ فناوری جمع شدهاند و شبیه این مرکز در یزد افتتاح خواهد شد».
روحانی با بیان اینکه برای شهرستان رفسنجان نیازمند یک پارک علم و فناوری برای جوانان و تحصیلکردهها هستیم بیان کرد: «امروز جوانان این مرز و بوم در رشتههای مختلف تحصیلی، فارغالتحصیل میشوند اگر در حین تحصیل به یک پارک علم و فناوری متصل شوند؛ قبل از فارغالتحصیلی کار خود را یاد گرفته و آغاز کردهاند».
وی ادامه داد: «به غیر از مسئلهی آب به استان کرمان و یزد این مهم را به عنوان یک هدیه برای شهرستان رفسنجان در نظر گرفتهایم و در سال آینده این مرکز شروع به کار و دولت و صندوق نوآوری در این زمینه کمک خواهد کرد و در رفسنجان زمین مناسب برای این امر آماده است تا همهی شرکتهای دانشبنیان در این مرکز جمع شوند و شاهد پیشرفت رفسنجان باشیم زیرا این شهرستان در مسئلهی انقلاب اسلامی پیشتاز بوده و امروز هم برای آبادانی این کشور با وجود معادن مختلفی که دارد، خدمترسانی میکند».
ما شکست نمیخوریم و نخواهیم خورد
وی با بیان اینکه امروز طرحهای عظیمی در این استان افتتاح میشود و این مهم بدین معنی است که آمریکا بداند با تحریم و فشار نمیتواند این ملت غیور را به زانو درآورد گفت: «ما با همهی توان در برابر دشمنان این نظام ایستادگی میکنیم و ما حاضر نیستیم در برابر دستورات آنها سر فرود بیاوریم و به ما اعتراض میکنند چرا آب سنگین اراک را تحرک بخشیدیم، به آنها میگویم که هر روزی شما به همهی تعهدات عمل کردید ما هم به همه تعهدات عمل میکنیم، نمی شود ما به تعهدات عمل کنیم و شما تماشاچی باشید».
رییسجمهوری ادامه داد: «آقا در کاخ سفید میگوید در برجام سر ما کلاه رفت، مگر دولت، وزیر و حقوقدان نداشتید، این چه سری است هر لحظه کلاه سر آن میرود ما دو سال با شما گفتوگو کردیم و در نهایت به یک توافق رسیدیم حالا بعد از دو سال میآید میگوید سر ما کلاه رفته در این توطئه جز دو کشور هیچ کشوری حتی کشورهای همسایه و اروپاییشان از آنها حمایت نکردند».
وی بیان کرد: «در این سفر یکهزار و ۸۰۰ میلیارد تومان پروژه افتتاح میشود، پس ما شکست نمیخوریم و نخواهیم خورد و این راه را ادامه میدهیم».
طرح حمایتی دولت از ۱۸میلیون خانوار
وی با بیان اینکه ما میدانیم که مردم از لحاظ تامین مخارج زندگی خود در فشار قرار دارند و میدانیم زندگی مردم بهویژه کسانی که درآمد ثابت دارند؛ سخت میگذرد اما در روزهای آینده دولت برای خانوارهایی که در فشار اقتصادی هستند طرح حمایتی خود را ارائه میکند گفت: «در کشور ایران حدود ۲۴ میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار وجود و یک عدهای از آنها وضع زندگی مناسب دارند و اکثریت دچار فشار هستند و باید از راهی به آنها کمک شود و در کشور ما هفت میلیون خانوار وضع زندگیشان خوب است و ۱۸ میلیون خانوار نیاز به مساعدت و کمک دارند امیدوارم از ماه آینده یک حمایت از سوی دولت به این ۱۸ میلیون خانوار در این طرح انجام شود».
رییسجمهوری اظهار کرد: «این طرح مهم دولت در سال ۹۸ است که در روزهای آینده و هفتههای آینده مشخصات آن برای مردم اعلام خواهد شد و به عنوان یک قدم دولت برای حمایت مردم در زندگی روزمرهی آنها است تا بتوانیم از این تحریم و مشکلات عبور کنیم و راه بزرگان و شهیدان را ادامه دهیم که راه نجات کشور است».
خدمات آیتالله هاشمی همیشه در تاریخ ما جاودان خواهد بود
وی یادآور شد: «آیتالله هاشمیرفسنجانی نمرده است و برای همیشه زنده است و نام، راه، سیاست و خدمات او برای همیشه در تاریخ کشور ما جاودان خواهد بود».
رییس جمهوری که برای سفری دو روزه وارد استان کرمان شده است، میزبانی شهرستان رفسنجان برای دولت دوازدهم را همزمان با میلاد نبی مکرم اسلام (ص) یک افتخار بزرگ دانست و گفت: «خرسندم که در این ایام توانستم خدمت مردم فعال، پرتلاش و سختکوش و متدین و انقلابی رفسنجان برسم».
روحانی ادامه داد: «اگر بخواهم اولین خاطرهام را از مردم رفسنجان بگویم مربوط به سال ۱۳۴۰ است که بعد از فوت مرحوم آیتالله بروجردی، دستهجات مختلفی از سراسر ایران به قم آمدند و آن جمعیت که شعار، سخنان و نظمشان در قم گُل کرد، جمع مردم رفسنجان بود و از آن تاریخ با مردم متدین و پرتلاش این دیار آشنا شدم».
وی ادامه داد: «از سال ۱۳۵۳ تا پیروزی انقلاب که برای سخنرانی به رفسنجان میآمدم، همواره جوانان پرشور و عاشق نهضت اسلامی را در این شهرستان مشاهده میکردیم».
روحانی گفت: «کرمان افتخارات بسیار فراوانی دارد، عالمان، بزرگان، شعرا و اندیشمندانی دارد اما دو چهرهی شاخص یعنی شهید باهنر در علم و فرهنگ ایرانزمین و آیتالله هاشمیرفسنجانی در مدیریت سیاسی کشور فعال بودند».
رییسجمهوری با اشاره به ویژگیهای ممتاز آیتالله هاشمیرفسنجانی گفت: «این مرد بزرگ درس مهمی را در مسیر سیاسی کشور به همهی ما یاد داد و آن درس میانهروی و اعتدال بود ».
وی با یادآوری فعالیتهای سیاسی آیتالله هاشمیرفسنجانی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تا حضور در مناصب مختلف سیاسی در دوران انقلاب، اظهار کرد: «در همهی این مدت ایثار و فداکاری، خوشفکری و مجاهدت سیاستمداری این مرد و واقعبینی او سبب شد تا همهی مردم ایران، منطقه و سراسر جهان وی را به عنوان یک چهرهی سیاسی بشناسند که فخری برای این سرزمین است».
رییسجمهوری به نشستهای گردشی سال ۵۸ با رهبر معظم انقلاب اسلامی، شهید بهشتی، آیتالله هاشمیرفسنجانی و دیگر فعالان انقلابی که سهشنبه شبها در خانهها برگزار میشد، اشاره کرد و گفت: «زمانی مجلس شورای اسلامی تشکیل و نمایندگان مردم جمع شدند تقریبا در آن جلسه اکثریت قاطع نمایندگان نظرشان این بود، رهبری رئیس مجلس باشند و خود آقا در آن جلسه فرمودند برای این کار آقای هاشمی مناسب است نه من و استدلال کرد و گفت چرا باید آقای هاشمی رئیس مجلس باشد».
روحانی ادامه داد: «بعد از صحبت ایشان تقریبا در آن جلسه به اتفاق آرا همه رای دادند که آقای هاشمیرفسنجانی ریاست مجلس شورای اسلامی را بر عهده بگیرد و چقدر سخت بود در سالهای اولیهی مجلس، اول و دوم و سال اول مجلس سوم اما ایشان ۹ سال به خوبی مجلس را ریاست کرد و اگر به اسناد مراجعه کنید و مطالب ایشان را در مذاکرات سیاسی بخوانید، میبینید مرحوم هاشمی یک چهرهی بزرگ، عالم مجاهد و مدیر بزرگ سیاسی محسوب میشود». /پ
نظر خود را بنویسید