گروه جامعه - رئیسجمهور روحانی با تاکید بر اینکه نباید از تحولات عظیم دنیا عقب بمانیم، گفت که اگر بر افکار گذشته بمانیم، ضرر میکنیم و از دنیای امروز عقب میمانیم.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر حسن روحانی، شامگاه دوشنبه بیستم آبانماه، در آیین افتتاح پروژههای صنعتی و معدنی گلگهر گفت: «در این ۴۱ سال انقلاب با وجود همهی مشکلاتی که داشتیم در حوزههای مختلف فناوری و اقتصاد و علم و دانش کارهای بسیار بزرگی انجام شده است که از جملهی آن، سدسازی است. ما سدساز نبودیم اما امروز نهتنها نیاز خود را میتوانیم رفع کنیم بلکه در منطقه و جهان صاحب قدرت اجرای سد نیز هستیم».
وی افزود: «در حوزهی برق نیز در دورهای، کاملا واردکنندۀ تجهیزات نیروگاهی از غرب و شرق بودیم اما امروز هم برای خودمان و هم دیگر کشورهای منطقه نیروگاه میسازیم تا جایی که در جریان یکی از مذاکراتی که با یکی از کشورها داشتیم درخواست آنها از ایران، ساخت نیروگاه در کشورشان بود».
در پدافند هوایی پیشرفت زیادی کردهایم
رئیسجمهور روحانی، پیشرفت کشور در حوزههای صنایع فولادی و ریلی را بهعنوان مصادیقی دیگر نام برد و ادامه داد: «در زمان جنگ، ما میخواستیم موشک ضد زره بسازیم اما این موشکها در اواخر جنگ جواب داد. زمانی میخواستیم میگهای عراقی را در آسمان تهران بزنیم، موشک نداشتیم اما امروز در پدافند هوایی در جایگاهی هستیم که یکی از مقامات یک کشور آسیایی به من گفت افتخار میکنیم که یک کشور مسلمان موشکی ساخته که پهپاد آمریکایی را سرنگون میکند».
وی بیان کرد: «در صنعت نفت و گاز هم به چنان جایگاهی رسیدهایم میتوانیم یک فاز پارس جنوبی را خودمان طراحی و گاز را استخراج و تصفیه کنیم».
روحانی یادآور شد: «در ابتدای دولت ما در گاز خودکفا نبودیم و در زمستان دچار مشکل میشدیم و مجبور بودیم برای تامین گاز مردم، از نیروگاهها و کارخانجات کمک بگیریم. در سال ۹۱ یکی از همسایگان، قیمت گاز را در زمستان ۹ برابر کرد و دولت وقت هم این قیمت را پذیرفت امروز اما به جایی رسیدهایم که حتی در زمستان هم مشکلی نداریم».
وی با اشاره به پیشرفتهای کشور در صنعت برق افزود: «تحولات بسیار بزرگی در کشور رخ داده و ما نباید در پیشگاه خداوند ناشکری کنیم».
روحانی اظهار کرد: «ممکن است یک دولت مورد پسند ما نباشد؛ نباید به این بهانه کفراننعمت کنیم. پیشرفتها متعلق به ملت است و این کاری که از سال ۹۵ در حوزهی اکتشاف نفت انجام شده و ۵۳ میلیارد بشکهی نفت در این مخزن قطعی شده یک اتفاق بزرگ است».
وی سپس با بیان اینکه گلگهر و منطقهی سیرجان، بهشت معدن شده است، با تاکید بر اینکه معادن جزو سرمایههای عظیم کشور هستند، اظهار کرد: «یکی از افتخارات دولت توسعهی اکتشافات است و ما در مناطق کرمان و یزد و سیستانوبلوچستان هم معادن غنی بسیار بزرگی داریم».
بهروز نشویم از رقابت باز میمانیم
رئیسجمهور روحانی در عینحال تاکید کرد که اگر با فناوری روز آشنا نشویم و در این وادی قرار نگیریم از دنیا عقب میمانیم.
وی با بیان اینکه دنیا به سمت هوش مصنوعی و اینترنت اشیا رفته است، گفت: «جهان به سمت دیگری در حال حرکت است و اگر از این تحولات عقب بمانیم نمیتوانیم با دنیا رقابت کنیم».
روحانی همچنین بیان کرد: «ما روزانه یکونیم تا دو دانشمند و متخصص ایرانی که در کشورهای دنیا تحصیل کردهاند را داریم به کشور برمیگردانیم!».
وی ادامه داد: «۲۰ سال دیگر، این جهان کنونی را نمیشناسیم. همانطور که ۲۰ سال پیش تصور نمیکردیم با گوشیموبایل بتوانیم این اقدامات امروز را انجام دهیم».
وی با بیان اینکه دیگر دورهی اینکه بگوییم طبق اصل ۴۴ صداوسیما باید دولتی باشد گذشته و صداوسیما همراه همه است، تصریح کرد: «فضای مجازی تحول عظیمی ایجاد کرده و اگر بر افکار گذشته بمانیم ضرر میکنیم».
رئیسجمهور روحانی افزود: «همهی استانها و بخشهای برنامهریز در استان و همهی کسانی که به دنبال ایجاد شغل هستند باید بخشی از وقت و فرصت خود را صرف دانش روز کنند چرا که دنیای جدید، دنیای تحولات جدید است».
وی گفت: «در این زمینه بار سنگینی بر دوش دانشگاهها و مراکز علموفناوری است».
بدون اخلاق بهجایی نمیرسیم
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «اگر همه چیز در کشور باشد ولی اخلاق نباشد بهجایی نمیرسیم. ما همدیگر را خرد میکنیم در حالیکه حزب و جناح و رقابت، دورهای دارد».
وی به انتقاد گفت: «ما فکر میکنیم احزاب هر روز باید دعوا کنند و هر روز اختلاف و تهمت داشته باشند در صورتی که باید این کارها را کنار بگذاریم».
وی افزود: «اگر قواعد بازی را در دنیای سیاست یاد نگرفته باشیم و استفاده نکنیم، یکدیگر را از بین ببریم. هم آبروی یکدیگر و هم قدرت و هم عظمت و رفاه کشور را از بین میبریم».
وی با بیان اینکه پیامبر اکرم (ص) فرموده که من برای اخلاق آمدهام، ادامه داد: «ما همیشه میگردیم تا نقطه ضعفی از یکدیگر پیدا کنیم. بعد همان نقطه ضعف را بزرگ و بزک کرده و خوبیهای فرد را فراموش میکنیم در حالیکه همهی انسانها نقاط ضعفی دارند».
رئیسجمهور روحانی اظهار کرد: «هرکس عیب و نقصی دارد. بله؛ اگر شما در زندگی کسی شنود بگذاری و دو سال بگذرد خوب حتما خطاهایی پیدا میکنی!».
وی گفت: «پول مردم را ببریم و دستگاه بخریم و در خانهی مردم و یا دفتر کارشان بگذاریم؛ راه این نیست. مردم را آزار ندهیم و اذیتشان نکنیم و برمبنای اخلاق اسلام با هم رفتار کنیم. عیبها را بپوشانیم نه که هرکس جنایت و فساد کرد با او برخورد نکنیم. با متخلفان باید برخورد و طبق قانون عمل کنیم اما گاهی پرونده وجود دارد میخواهیم به آن رسیدگی کنیم اهلا و سهلا؛ ولی گاهی میخواهیم پرونده بسازیم و رسیدگی کنیم این بد است!».
وی با بیان اینکه پرونده درست کردن هنر نیست، به پرونده رسیدگی کردن اما کار درستی است؛ تاکید کرد که همه در کشور باید به پیامبر اکرم (ص) اقتدا کنند. / الف
نظر خود را بنویسید