گروه اقتصاد ـ وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: «ما تا پایان این دولت، میخواهیم هرچه طرح نیمهتمام داریم به اتمام برسانیم؛ البته طرحها براساس میزان پیشرفت اولویتبندی شده و اجرا میشود».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، رضا رحمانی، شامگاه دوشنبه، بیستم آبانماه، در آیین افتتاح طرحهای صنعتی و معدنی گلگهر که با حضور رئیسجمهور برگزار شد، تصویری کلی از وضعیت صنعت فولاد در ایران ارائه کرد و با اشاره به برنامهای با هفت محور که در ابتدای امسال به رئیسجمهور داده است، گفت: «یکی از محورهای این برنامه، بخش معدن و صنایع معدنی بود و شعارمان هم این بود که باید انقلاب معدنی در کشور ایجاد شود».
وی افزود: «یکی از اقدامات در بخش معدن در این برنامه، اجرای نقشهی راه معدنی کشور بود و اکنون ما برای اولینبار صاحب نقشهی راه معدنی شدهایم که در حال اجراست».
رحمانی ادامه داد: «با توجه به اینکه ما در کشور تاکنون 20 درصد ظرفیت را هم اکتشاف نکردهایم، اقدام بعدی ما، توسعهی اکتشافات بود و اکنون ایمیدرو فقط در استان کرمان 20 هزار کیلومتر مربع را قرار است امسال اکتشاف کند در حالی که کل اکتشافات در این استان تاکنون 26 هزار کیلومترمربع بوده است».
وزیر صمت با بیان اینکه سومین برنامهی ما، احیا و فعالسازی معادن کوچک در کشور بود، اظهار کرد: «به شرکتهای بزرگ از جمله گلگهر و مس و فولاد مبارکه و چادرملو اعلام کردیم که هرکس بتواند کنسانتره تولید کند، محصول معادن کوچک که بیشتر در مناطق محروم قرار دارند تضمین میکنیم بخریم. در این راستا، الان مردم پای کار آمده و معاون کوچک در حال فعالسازی است».
رحمانی گفت: «برنامهی بعدی ما تجهیز و نوسازی معاون و برنامهی بعدی تکمیل زنجیرهی فلزات اساسی بهویژه فولاد و مس بوده است؛ در حالیکه سال 57 زنجیرهی فولاد ما دو میلیون و 300 هزار تن بود و در سال 92 به 123 میلیون تن رسیده بود و اکنون به 212 میلیون تن رسیده است یعنی از سال 92 تاکنون 100 برابر ابتدای انقلاب افزایش یافته است».
وی با بیان اینکه این ایجاد زنجیره مستلزم سرمایهگذاری کلان و برنامهریزی و اجرای سخت است، اظهار کرد: «طی این هفته در کرمان و یزد برخی از این پروژهها که قطعات یک پازل بزرگ هستند، افتتاح شد ضمن اینکه اکنون 80 میلیون تن هم ظرفیت در حال اجرا داریم که شامل 23 میلیون تن کنسانتره، 26 میلیون تن گندله، 13 میلیون تن آهن اسفنجی و 19 میلیون تن فولاد خام است».
وزیر صمت اضافه کرد: «هدف این است که تولید فولاد به 55 میلیون تن برسد که با روندی که داریم به این هدف خواهیم رسید».
وی تصریح کرد: «در سال 92 ما جزو واردکنندگان نسبتا عمدهی فولاد بودیم و حداقل پنج میلیون تن فولاد را سالانه وارد میکردیم اما اکنون به یک صادرکنندۀ عمدۀ فولاد تبدیل شدهایم».
وی با بیان اینکه فولاد در کشور ما به یک صنعت بومی تبدیل شده است، گفت: «البته گاهی مجبوریم که واردات هم داشته باشیم اما بهنسبت خودکفا شدهایم و کارخانهای که امروز در بافت افتتاح کردیم، توسط خودمان در داخل کشور اجرا شده است».
رحمانی در ادامه، با اشاره به بهرهبرداری از 11 هزار و 600 میلیارد تومان پروژه در استان کرمان که هشت هزار و 200 میلیارد آن مربوط به گلگهر است، افزود: «گلگهر یکی از بزرگترین مجتمعهای صنعتی و معدنی ایران است و توانسته کل زنجیرهی فولاد را ایجاد کند که این، در کشور بینظیر است».
وزیر صمت همچنین گفت: «صنعت در تامین زیرساختها از جمله آب و برق هم سرمایهگذاری میکند ضمن اینکه خدمات اجتماعی نیز ارائه میدهد». / الف
نظر خود را بنویسید