گروه جامعه - رییس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه باید دستگاه قضایی از ادارات دولتی مطالبهگری کند که چرا برخی وظیفهی خود را انجام نمیدهند و در این بین بازرسی کل کشور و دادستان نقش خیلی سازندهای دارند گفت: «جایی که وظیفهی ما نظارت است، باید جدی وارد شد و نظارت کرد که موجب فعال شدن ادارات دولت میشود و در مجموع رضایتمندی مردم نسبت به نظام را بالا میبرد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، حجتالاسلام سیداحمد مرتضویمقدم صبح امروز هفتم آذرماه در نشست هماندیشی با قضات محاکم تجدیدنظر استان کرمان با اشاره به اولویتهای دستگاه قضایی اظهار کرد: «جلوگیری از اطالهی دادرسی اولویت اول دستگاه قضا و دیوان عالی کشور است که نیاز به فکر، کار و هنر دارد و ابتکار قضایی در این زمینه کاربرد دارد».
وی افزود: «روند ورودی پروندهها اضافه میشود اما کم نمیشود و برای جلوگیری از ورود پروندهها باید کارهای زیربنایی انجام شود تا بسیاری از پروندهها سریع در دادگاه تشکیل نشود و قضات در زمینهی رفع اطالهی دادرسی راهکار پیدا کنند».
مرتضویمقدم با اشاره به اینکه اولویت دوم، ارتقاء کیفیت آراء است، بیان کرد: «باید آراء دادگاهها و استدلال رای بهگونهای باشد که تایید شود و دادگاه تجدیدنظر برای این است که اگر نقصی ایجاد و موردی پیش آمد، دست دستگاه قضایی باز باشد تا مشکل را رفع کند».
این مقام ارشد قضایی کشور با اشاره به اینکه دادگاه تجدیدنظر در واقع مرحلهی ممیزی رای بدوی است، ادامه داد: «اگر قرار باشد هر رایی که در دادگاه بدوی صادر میشود، در دادگاه تجدیدنظر نیز رسیدگی شود، موجب اطالهی رسیدگی میشود».
رییس دیوان عالی کشور گفت: «نباید قضات دادگاه بدوی به این فکر باشند که مرحلهی دیگری وجود دارد و اگر نقص یا ایرادی باشد، رای در مرحلهی بعد رسیدگی میشود؛ باید اینگونه فکر کنند رائی که صادر میکنند، آخرین رای است و قرار نیست فرد دیگری روی آن نظر بدهد که در این صورت خیلی از پروندهها در تجدیدنظر وجود نخواهد داشت».
وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم به حق خود قانع هستند اما عدهای اعتراض میکنند، افزود: «یکسری پروندهها خیلی وقت قضات دیوان عالی کشور را میگیرد که یکی از دلایل آنها، بینظمی برخی پروندههاست و علت دیگر عدم وجود فهرست پرونده است».
مرتضویمقدم با اشاره به اینکه بنده به همکاران اعلام کردهام پروندههایی که به دیوان عالی ورود پیدا میکنند، دارای فهرست باشد و در این صورت وقت قضات خیلی گرفته نمیشود، بیان کرد: «خراسان جنوبی ابتکار خوبی به کار برده و در تفکیک اوراق پرونده از رنگبندی استفاده کرده بود».
رییس دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه اولویت دیگر جلب رضاتمندی مردم است، اظهار کرد: «مردم با مقررات دست و پاگیر ادارات خیلی اذیت میشوند و این مقررات دست و پاگیر موجب نارضایتی مردم میشود».
وی افزود: «مردم به دلیل آشنا نبودن با مقررات دستگاه قضایی، در برخی موارد توجیه نیستند که با یکسری کارها میشود رضایت آنها را جلب کرد و خوشرویی، برخورد خوب، توجیه فرد، حلم و حوصله برای قاضی خیلی مهم است و اینها موجب رضایت مردم میشود».
مرتضویمقدم یادآور شد: «در دورهی جدید دستگاه قضایی که دورهی تحول نامگذاری شده، ریاست قوه قضاییه بر کرامت مردم تاکید دارد و باید سعی کنیم تا جایی که امکان دارد برخورد با مردم کریمانه بوده و رضایتمندی آنها را جلب کرد.».
وی با تاکید بر ابتکار و نوآوری قضات در پیشبرد کارها بیان کرد: «دستگاه قضاء اگر فعال، پرکار و خوب باشد، همهی ادارات دولتی را نیز به جنب و جوش در خواهد آورد».
رییس دیوان عالی کشور با تاکید بر اینکه باید دستگاه قضایی از ادارات دولتی مطالبهگری کند که چرا برخی وظیفهی خود را انجام نمیدهند و در این بین بازرسی کل کشور و دادستان نقش خیلی سازندهای دارند افزود: «جایی که وظیفهی ما نظارت است، باید جدی وارد شد و نظارت کرد که موجب فعال شدن ادارات دولت میشود و در مجموع رضایتمندی مردم نسبت به نظام را بالا میبرد».
مرتضویمقدم بیان کرد: «متاسفانه در برخی جاها افرادی هستند که ممکن است بخواهند ایجاد نارضایتی و مردم را به نظام بدبین کنند که باید این افراد شناسایی و تسویه شوند تا دستگاههای اجرای فعال و خدمتگزار باشند».
وی ادامه داد: «نظارت و ایجاد وحدت رویه دو وظیفهی مهم دیوان عالی کشور است که در دورهی جدید، سرکشی به استانها را در برنامه قرار دادهایم و گروه همکاران قضایی پیشکسوت در سطح استان بررسی و وضعیت فعالیت همکاران (قاضی) رسیدگی میشود که در ارتقاء وضعیت آنها نیز موثر است». /پ
عکس:روابط عمومی دادگستری کرمان
نظر خود را بنویسید