پروین میرزاحسینی –دکتر محمدمهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت هفتهی گذشته اعلام کرد که حدود سه هفته است موج اول آنفلوانزای فصلی در کشور با شدت نسبتا بالایی آغاز شده است؛ و متاسفانه تاکنون 19 نفر جان خود را از دست دادهاند.
انتشار اخبار مرگومیرهای ناشی از آنفلوآنزا نگرانی زیادی ایجاد کرده است. در ادامهی اخبار ناگوار این حوزه، معاون بهداشت وزارت بهداشت روز یکشنبه دهم آذرماه، از شیوع بالای آنفلوآنزا در پنج استان کشور از جمله «کرمان» خبر داد. در همین رابطه، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتوگو با «فردای کرمان» ضمن تایید این خبر بیان کرد: «کرمان تا هفتهی قبل جزو استانهای در صدر شیوع آنفلوآنزا نبود اما از هفتهی قبل مقداری روند افزایشی را در این قسمت داشتیم».
دکتر سیدوحید احمدیطباطبایی افزود: «هفتهی قبل تهران، آذربایجان و استانهای شمالی در صدر شیوع آنفلوآنزا قرار داشتند، از هفتهی قبل موارد ابتلا به آنفلوآنزا در کرمان مانند سایر مناطق مقداری زیاد شده است».
وی با بیان اینکه آمار تعداد افراد بستری و فوتشده فقط توسط وزارت بهداشت اعلام میشود، گفت: «آنفلوآنزا یک طیف بیماری است که از موارد خفیف تا شدید را شامل میشود و گاه ممکن است منجر به مرگومیر نیز بشود و فقط مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت آمار مربوط به افراد بستری یا فوتشده را اعلام میکند».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در عین حال خاطرنشان کرد: «موارد بستری در تمام استانها رو به افزایش بوده زیرا روند آنفلوآنزای فصلی به همین شکل است و در حال حاضر در اروپا نیز وضعیت همینگونه است».
وی یادآور شد: «افرادی که در گروههای پرخطر قرار دارند یعنی افراد شش ماه تا پنج سال، افراد بالای 60 سال، خانمهای باردار و افرادی که یک بیماری زمینهای مثل آسم، بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت و بیماریهای کلیوی دارند، میبایست تا الان واکسن تزریق کنند اما باز هم توصیه میکنیم این کار را انجام بدهند زیرا اکثر افرادی که در بیمارستان بستری میشوند از همین گروه هستند».
احمدیطباطبایی افزود: «افرادی که بیمار هستند نباید با اطرافیان دست بدهند یا روبوسی کنند، دو الی سه روز در محل کار حاضر نشوند، از ماسک استفاده کنند و دستهایشان را روزی چندین بار با آب و صابون شستوشو بدهند زیرا بیماری به راحتی از طریق راههای تنفسی، دست دادن، روبوسی و تماس نزدیک منتقل میشود».
وی دربارهی روند شیوع این بیماری نیز توضیح داد: «بر اساس پیشبینی وزارت بهداشت ظرف دو هفتهی آینده این اپیدمی کمتر خواهد شد و معمولا نیز به همین شکل است که از زمانی که همهگیری اتفاق میافتد به تدریج به پیک میرسیم و پس از گذشت یک ماه رو به کاهش میگذارد، یعنی کل زمان اپیدمی حدود یک ماه و نیم طول میکشد».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: «احتمال دارد که دوباره طبق روال هر سال در بهمنماه، افزایشی در بیماریهای تنفسی داشته باشیم زیرا این بیماریها به دلیل سردی هوا و قرار داشتن مردم در مکانهای بسته شیوع بیشتری دارد و در همه جای دنیا به همین گونه است».
وی با بیان اینکه در تامین داروی آنفلوآنزا در استان کمبود نداریم، گفت: «این دارو فقط برای موارد بستری در بیمارستان است و در موارد سرپایی استفاده نمیشود به همین دلیل این دارو فقط در بیمارستانها توزیع میشود و برای موارد شدید آنفلوآنزا در دسترس است».
احمدیطباطبایی با بیان اینکه افراد سالم سعی کنند در تماس با افراد مبتلا نکات بهداشتی را رعایت کنند، یادآور شد: «رعایت رژیم غذایی متعادل و مصرف میوه و سبزیجات تازه در این زمینه بسیار موثر است».
آماری که تاکنون از سوی وزارت بهداشت اعلام شده نشاندهندهی افزایش مبتلایان به بیماری آنفلوآنزای فصلی است. شیوع این ویروس تنها مربوط به ایران نیست و خاورمیانه و بخشهایی از اروپا نیز درگیر آن هستند. وزارت بهداشت بارها بر رعایت نکات بهداشتی در پیشگیری از این بیماری تاکید کرده است. /پ
15325
کرمان جزو 5 استان دارای شیوع بالای آنفلوآنزا؛
آنفلوآنزا در کرمان شدت گرفت
معاون علومپزشکی کرمان: کمبود دارو نداریم
نظر خود را بنویسید