گروه اقتصاد - نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: «امروز یکی از چالشهای مهم در صادرات، کالاهایی مانند خرما و پسته هستند که در کشور رتبه دارند اما به شیوهی صادرات سنتی صادر میشوند و تکی عمل میکنند».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، محمدرضا پورابراهیمی در همایش روز صادارت استان کرمان با اشاره به مشکلات صادرکنندگان بیان کرد: «در یک بخشهایی موضوعات ما در ارتباط با وزارت صمت و بخش بازرگانی خارجی است که وزارتخانه باید اقداماتی را انجام دهد که بعضا انجام نداده است».
وی با اشاره به وزارت صمت و بخش بازرگانی خارجی افزود: «رایزنان خارجی ماموریتهای مهمی دارند و یکی از عناصر مهم در توسعهی صادرات هستند».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: «امروز یکی از چالشهای مهم در صادرات، کالاهایی مانند خرما و پسته هستند که در کشور رتبه دارند اما به شیوهی صادرات سنتی صادر میشوند و تکی عمل میکنند».
وی ادامه داد: «خرمای عربستان با وجود فعالین زیاد این بخش در روسیه تحت یک برند خاص صادر میشود، اما در کرمان در حال حاضر چهار شرکت در این زمینه فعال هستند و زمانی که کالا به روسیه میرسد گاهی رقابتها به عملیات انتحاری میرسد و بسیار زیرقیمت کالا عرضه میشود تا رقیب ایرانی دیگر را حذف کند».
پورابراهیمی با بیان اینکه چه کسی متولی صندوقهای تجاری خارج از کشور است، یادآور شد: «با چند برند در یک کشور، رقابت برای خودمان ایجاد میشود و این مشکل امروز در کشورهای هدف وجود دارد».
وی با بیان اینکه ۹۰ درصد صادرات به ۱۰ کشور است، گفت: «ما میتوانیم در این کشورها تمرکز کنیم و سندیکاهای صادراتی را تعریف کنیم تا تحت عنوان یک برند خاص بازار را در اختیار بگیریم و حتی صادرات مجدد از آنجا انجام دهیم».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مسایل و مشکلات حقوقی صادرات اضافه کرد: «وقتی تحت عنوان یک سندیکا کار انجام میشود، بخش عمدهای از پشتیبانیهای حقوقی و ضمانتها مشترک میشود و هزینهها را برای صادرکننده کاهش میدهد و ریسکهای سرمایهگذاری را از بین میبرد».
وی با اشاره به مشکلات بانک مرکزی، گفت: «در سال ۹۷ اشتباهی انجام شد که صادرات را با نرخ نیمایی میخواهند تسویه کنند که انگیزه را از بین میبرد».
پورابراهیمی با بیان اینکه صادرکنندگان در نرخ تسویه با مشکل مواجه هستند، افزود: «در کرمان توافق کردیم که مبنای محاسبهی نرخ ارز صادرکننده، نرخ سنا باشد».
وی ادامه داد: «مشکل دیگر امکان تهاتر حوالهی صادراتی با کالای وارداتی است که این را هم با بانک مرکزی حل کردیم».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: «امروز ظرفیتی که به واسطهی شرایط کاهش ارزش پول ملی اتفاق افتاده باید صادارات را چند برابر میکرد».
وی با بیان این که اخیرا عراق 17 قلم کالای ما را ممنوعیت واردات داده، بیان کرد: «این موضوع باید بررسی شود زیرا این محدودیت یعنی توقف بخشی از صادرات ما به کشور عراق».
پورابراهیمی اضافه کرد: «سیاستهای بخش تجاری کشور نیز از موضوعات اساسی ماست که باید انجام شود و از یک ثبات برخوردار باشد».
وی با بیان اینکه پیش از این رتبهی اول مشکلات فضای کسب و کار در کشور مسایل بانکی بود، توضیح داد: «در سال 97 رصد مشکلات اقتصادی فعالان نشان داد اولین رتبه، موضوع عدم ثبات در سیاستهای اقتصادی کشور است که همهچیز را تحت تاثیر قرار میدهد».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «۲۷ بخشنامهی ارزی در سال ۹۷ صادر شد که فعالین نمیتوانند خود را با آن منطبق کنند، سیاستگذاریها باید منطبق بر منطق و هماهنگی با بخش خصوصی باشد».
وی افزود: «آمریکاییها در تحریم علیه ما خیانت کردند اما مشکلات در داخل کشور ربطی به آمریکا ندارد».
پورابراهیمی با اشاره به ایجاد ظرفیت تجاری اوراسیا، گفت: «در شرایط سخت تحریم، توافقنامهی اوراسیا را امضا کردیم و اولین جلسهی پیگیری این موافقتنامهی مهم تجاری در کرمان برگزار شد، هر چند تراز بازرگانی ما با اوراسیا الان تقریبا منفی است اما ظرفیت میتواند افزایش پیدا کند».
وی با اشاره به ظرفیتهای ایجاد شده در بخش تولید بیان کرد: «با توجه به اینکه استان صادراتی هستیم باید مطالبهی جدی صادرات کشور را از استان دنبال کنیم».
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس خاطرنشان کرد: «باید کارگروه تخصصی در استان ایجاد شود و مواردی که تاکنون مطرح شده عملیاتی شود».
وی افزود: «امروز مطالبهی جدی ما از رئیسجمهوری این است که چرا شورای عالی صادرات بهطور مرتب تشکیل نمیشود».
برای جدا شدن بودجه از نفت باید زیرساختها فراهم شود
سخنگوی مجمع نمایندگان استان کرمان نیز در این همایش با اشاره به ارائهی بودجه به مجلس و فاصله گرفتن از نفت در بودجهی سال 99، بیان کرد: « در بودجهی سال 99، درآمد از محل مالیات ۱۹۸ هزار میلیارد است که تناسبی با رونق تولید ندارد».
احمد انارکیمحمدی افزود: «افزایشی که در حال حاضر مشاهده میشود بیشتر افزایش تورمی است که در کالاها دیده شده و نتیجه آن رقم و عدد بودجه بالا رفته است».
وی ادامه داد: «66 میلیارد ریال نیز از محل ارزش افزوده است که باز هم قیمت کالاها بالا رفته و گرانی قیمتها در ارزش افزوده آمده و این مساله سبب شده امسال با بودجهای که سالها متکی به نفت بوده و اگر بخواهیم یکدفعه آن را جدا کنیم بسیار سخت است و میطلبد سازوکار خود را داشته باشد».
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس بیان کرد: «ارادهی همه این است که بتوانیم از نفت فاصله بگیریم ولی باید زیرساختها آماده باشد و دستگاههای مرتبط همراه باشند».
وی در ادامه خاطرنشان کرد: «وقتی تصمیمات کلان کشور بدون حضور بخش خصوصی اخذ میشود بعد به دنبال چانهزنی میافتد و این مساله امروزه بسیاری از آسیبها را ایجاد کرده است».
انارکیمحمدی افزود: «در حوزهی علم کشور ما جزو ۱۰ کشور نخست دنیا است اما استفاده خوبی از آن نشده و باید از علم در کنار صنایع مادر و بزرگ استفاده کنیم».
وی همچنین با اشاره به مشکال برگشت ارز صادرکنندگان گفت: «برگرداندن ارز مشکل دارد اما اینکه وارد حریم خصوصی افراد بشویم درست نیست». /پ
15774
پورابراهیمی در همایش روز صادرات در کرمان مطرح کرد
صادرات با یک برند انجام شود
مشکلات داخل کشور ربطی به آمریکا ندارد

نظر خود را بنویسید