گروه فرهنگوهنر - در آخر هفتۀ یلدایی پیش رو، نشستهای داستانخوانی گروه هونر با عنوان «رو به زمستان با عصر داستان هونر» در روزهای پنجشنبه 28 آذرماه و شنبه 30 آذرماه در سالن اجتماعات مرکز کرمانشناسی کرمان برگزار خواهد شد.
پژمان بختیاری، دبیر هنری این گروه در گفتوگو با فردایکرمان، اجرای نشست داستانخوانی را در راستای برنامۀ هفتۀ نمایشنامهخوانی دانست که تابستان امسال در محل اکونوموزه بانو حیاتی برگزار شده بود. وی در اینباره توضیح داد:«اهداف و چشماندازهای برنامۀ عصر داستانخوانی گروه هونر نیز در ادامۀ برنامۀ قبلی ما یعنی هفتۀ نمایشنامهخوانی است که مبنای کارمان را بر معرفی نویسندگان و آثاری که از آنها یا به چاپ نرسیده است و یا اینکه کمتر خوانده شده است گذاشتهایم. دوست داریم در طی این دو شب، دغدغههای نویسندگانمان را به عنوان قشر فرهیختهای که میتوانند درشرایط اجتماعی، سیاسی و حتی فردی ما تأثیرگذار باشند را بشنویم، با آنها وارد گفتوگو شویم و در قالب یک برنامۀ شکیل و رسمیتر، در یک جمع با آنان کتاب بخوانیم و داستان تحلیل کنیم، تا از این رخوتی که در فضای جامعۀ ما حاکم شده است قدری بیرون آییم».
وی افزود:«شعار ما این است که: نوشتن، بیرون پریدن از صف مُردگان است و بر این اساس میخواهیم با ایجاد این فضا که طبیعتاً با ایجاد گفتوگو، تبادل افکار و نظرات نیز شکل میگیرد، به رشد فکری فردی و جمعی برسیم. معتقد هستم که در همین گفتمانها است که میتوانیم به فرهنگ بهتری دست پیدا کنیم. بسیاری از ایدهها و گفتارها و حرفهایی که در اینگونه فضاها شکل میگیرند، به سمت اجرا میروند و تمام سعی ما بر این است که بتوانیم این برنامهها را با همین شکل به صورت مستمر ادامه دهیم».
وی افزود:«برای این برنامه از تعدادی نویسندگان، اساتید دانشگاه، گویندگان رادیویی کرمان، تهیهکنندگان رادیو و اهالی فرهنگ و هنر قول گرفتهایم تا در برنامۀ ما حضور داشته باشند. بدینمنظور آقایان مهدی محبیکرمانی، جلیل امیری، رضا زنگیآبادی، سیدجواد کاظمی، بابک آلطه، سیدمحمّدعلی گلابزاده و... را به برنامه دعوت کردهایم که امیدواریم بتوانند وقت خود را تنظیم کنند تا به برنامه برسند. همچنین از خانم لیلا راهدار هم قول گرفتهایم تا بین ما باشند. همینطور، در این برنامه تعدادی از نویسندگان با استعداد و مترجمین توانایی را خواهیم داشت که به ارائۀ آثارشان خواهند پرداخت. از جمله یکی مینیمالنویسانِ قویِ ما در داستاننویسی آقای اسلامیت هستند که قرار است حضور داشته باشند. از مترجمین هم آقای نمازیان هستند که اتفاقا قرار است معرفی و رونمایی از کتاب ایشان را هم داشته باشیم».
وی اضافه کرد:«همچنین برای برنامۀ گفتمان یلدایی هم قرار است داستانهایی که مرتبط با یلدا نوشته شده است را بخوانیم، خاطراتمان را از یلدا برای یکدیگر تعریف کنیم و با حضور آقای گلابزاده و استفاده از سخنرانی ایشان از آداب و رسوم ریز و درشت مربوط به این شب که شاید هنوز برخی از ما از آنها آگاهی کامل ندارند نیز مطلع شویم».
گفتنی است، گروه هونر را پژمان بختیاری و مهلا کریمی (دبیر اجرایی طرحها) دانشآموختگان رشتهی معماری تشکیل میدهند که با هدف ترویج کتابخوانی، در ابتدای کارشان فضای موزه بانو حیاتی در بازار تاریخی کرمان را به محلی برای تحقق ایدۀ کتابخوانی تبدیل کردند. آنان با معرفی و ارائهی کتابهای مختلفی از کتابخانۀ شخصی خودشان تلاش کردند تا این فرهنگ را رواج بدهند و حالا با برگزاری برنامهی نمایشنامهخوانی و معرفی کتابهای مربوط به این حوزه، و اکنون با همکاری مرکز کرمانشناسی برای برگزاری جلسات داستانخوانی، در حال ادامهی مسیر خود هستند.
به گزارش فردایکرمان، عصر پنجشنبه 28 آذرماه برنامۀ داستانخوانی، و عصر شنبه 30 آذرماه برنامۀ داستانخوانی در کنار گفتمان یلدایی برگزار خواهد شد. زمان اجرای برنامه در هر دو روز، از ساعت 17 تا 20 برقرار خواهد بود.
همچنین بنا به گفتۀ بختیاری، به علّت محدود بودن ظرفیت سالن، علاقهمندان میتوانند برای هماهنگیهای لازم جهت حضور در برنامه و کسب اطلاعات بیشتر با شمارۀ زیر در تماس باشند:
۰۹۲۱۵۷۱۴۳۳۱
/پ
15917
28 و 30 آذرماه در مرکز کرمانشناسی برگزار میشود:
نظر خود را بنویسید