گروه جامعه – آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی کرمان، نشان میدهد سرطانهای پستان، پوست، تیروئید و رودهی بزرگ در بین زنان استان شیوع بیشتری دارد و مردان کرمانی هم بیشتر به سرطان مثانه، پوست، ریه و حنجره مبتلا میشوند. طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت ۴۰ درصد سرطانها قابل پیشگیری هستند و میتوان با اصلاح الگوی زندگی و پرهیز از مصرف دخانیات و الکل، افزایش فعالیت بدنی و مصرف مواد غذایی سالم بهویژه مصرف سبزیجات و میوهها و استفاده از لبنیات کمچرب و کمنمک و روغنهای گیاهی تا حد زیادی از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دکتر به مناسبت هفتهی پیشگیری از سرطان، با بیان اینکه سرطان به مجموعه بیماریهایی گفته میشود که در آن یکی از سلولهای بدن، در اثر عوامل مختلف، دچار رشد یا تکثیر غیرطبیعی و بیش از حد میشود، بیان کرد: «این فرآیند در نهایت منجر به تولید تومور میشود و از طرق مختلف مانند خون و لنف به قسمتهای دیگر بدن نیز سرایت میکند که به این پدیده متاستاز میگویند».
دکتر سیدوحید احمدیطباطبایی با اشاره به اینکه این بیماری بیشتر در سنین بالاتر اتفاق میافتد، افزود: «با این وجود احتمال بروز سرطان در همهی گروههای سنی وجود دارد و برخی سرطانها در اطفال نیز دیده میشود».
وی گفت: «سرطانها بهصورت اختصاصی به وسیلهی پاتولوژیست در بخشهای بافتشناسی و پس از رنگآمیزی تشخیص داده میشود».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص آمار ابتلا به سرطان در کشور توضیح داد: «طبق آخرین آمار کشوری میزان بروز خام سرطان در بین مردان ایرانی ۱۴۹/۸۶ و در بین زنان ایرانی۱۳۲/۹۰ در صد هزار نفر است».
وی ادامه داد: «پنج سرطان شایع مردان ایرانی به ترتیب معده، پوست، پروستات، سرطان رودهی بزرگ و مثانه است و در زنان ایرانی سرطان پستان، رودهی بزرگ، پوست، تیروئید و سرطان معده شایعتر است».
احمدیطباطبایی گفت: «بر اساس نظام ثبت مرگ کشور در حال حاضر سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشور محسوب میشود».
وی در خصوص سرطانهای شایع در استان کرمان نیز بیان کرد: «طبق آخرین آمار دانشگاه علوم پزشکی کرمان سرطانهای شایع در استان در بین زنان، سرطان پستان، پوست، تیروئید و رودهی بزرگ و در مردان استان مثانه، پوست، ریه و حنجره است».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه بسیاری از عوامل محیطی و همچنین استعداد ژنتیکی در ایجاد سرطان نقش دارند، در تشریح این عوامل گفت: «مهمترین عوامل خطر مستعدکننده و بهوجودآورندهی سرطانها شامل سیگار، عوامل بیولوژیک و عفونتهای مزمن، الکل، شیوهی زندگی (تغذیه، چاقی، و عدم فعالیت فیزیکی)، پرتوهای یونیزان و بیش از اندازه قرار گرفتن در معرض اشعهی آفتاب، مواد پیچیدهی شیمیایی و مواجههی شغلی مثل آزبست و سیلیس و کادمیوم و موارد ژنتیکی است». /پ
احمدی طباطبایی با بیان راه های پیشگیری از سرطان گفت: با توجه به اینکه طبق اسناد سازمان جهانی بهداشت ۴۰ درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند، به نظر می رسد با اصلاح الگوی زندگی و پرهیز از مصرف دخانیات و الکل و افزایش فعالیت بدنی و مصرف مواد غذایی سالم به ویژه مصرف سبزیجات و میوه ها و استفاده از لبنیات کم چرب و کم نمک و روغن های گیاهی می توان تا حد زیادی از ابتلا به سرطان جلوگیری کرد.
17536
شایعترین سرطانها بین زنان و مردان کرمانی اعلام شد
نظر خود را بنویسید