محمد لطیفکار ـ اگر دکتراحمد یوسفزاده نویسندهی کتابهای آن بیست و سه نفر و اردوگاه اطفال را یک نویسنده و راویتگر مکتوب خاطرات دوران اسارت، آنهم از نوع درجه یک آن بدانیم، که به نظر من هست؛ سردار حسنیسعدی هم را باید یک روایتگر شفاهی درجه یک خاطرات دوران اسارت و شهدا بدانیم که باز هم به گمان من شایستهگی چنین عنوانی را دارند.
یوسفزاده و حسنیسعدی هردو طعم تلخ اسارت را چشیدهاند؛ در بازگشت به وطن یکی به روزنامهنگاری و نویسندگی مشغول میشود و دیگری در بنیاد شهید و امور جانبازان کرمان تا همین چند ماه پیش فعالیت میکند. هردو با تجربهی زیستهی اسارت و پیشهای که پس از رهایی از اسارت دنبال میکنند، به این توانایی در روایتگری بیش از پیش دست مییابند.
دیروز چهادهم بهمن، شهر مس سرچشمه میزبان برگزاری مراسم نهمین نشست خاطرهی جنگ و انقلاب با تاکید بر سالار شهیدان حاج قاسم بود. این دو روایتگر حرفهای و دکترعلیرضا برهانی عزیز سومی که سیوسه سال است درد زخم کربلای پنج را بر روی نخاع حس میکند، مهمان اصلی این برنامه بودند. روایتها همه تازه و شنیدنی بود، نشست امسال پر شور بود، و صحبتهای از دل برآمدهی «برهانی» و اشکهای او، حال ویژهای به خاطرهگویی نهم بخشید.
زحمت اجرا و هماهنگی را هم مثل سالهای قبل، آقای مهدی محبی از فعالان حوزهی فرهنگ و بازنشستگان قدیمی مس با حمایت روابط عمومی مجتمع مس بر عهده داشتند.
در مورد نشست خاطره که حالا به سال نهم رسیده است شایسته است از مهندس حسین داعی عزیز که او هم از بازنشستگان قدیمی مس و فعالان تاسیس این نشست است یادی بکنم. انشاالله همیشه سالم و برقرار باشند. مراسم امسال اما با هشت دورهی قبل یک تفاوت اساسی داشت. امسال روایتگرها حرفهای بودند، در سالهای قبلی ولی روایتگرها کارکنان قدیمی مس بودند که خاطرات ایام پیروزی انقلاب و مخاطرات بعدی آن را نقل میکردند. یک نوع مستندسازی روزگارانی که چند دهه از عمر آن گذشته است، اما اشخاص و بازیگران حقیقی آن، هنوز با شور و حرارت از خاطرات خود سخن میگویند تا یک تاریخ پربار شفاهی از تحولات مس برای آیندگان به یادگار بماند.
گزارش نهم را به زودی در استقامت و فردای کرمان منتشر میکنیم.
17950
یادداشت محمد لطیفکار
اتفاق تازه در نشست نهم خاطره

نظر خود را بنویسید