گروه جامعه - رییس جهادکشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه احتمال ورود ملخ ها در چند روز آینده به استان کرمان وجود دارد گفت: «با کمبود خودروی مبارزه با آفت ملخهای صحرایی مواجهه هستیم، برای مقابله با ملخ صحرایی نیاز به همکاری همهی دستگاهها به لحاظ ماشینآلات، اعتباری و ... داریم و مردم نیز باید آگاه باشند که اگر نیاز شد به کمک ما بیایند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، سعید برخوری با اشاره به هجوم ملخهای صحرایی به ایران از چند روز گذشته گفت: «با توجه به اینکه در منطقهی جنوب استان کرمان ردیاب داریم، لذا هنوز گزارشی مبنی بر وارد ملخهای صحرایی به این منطقه نداشتهایم اما با توجه به اینکه هم اکنون استان هرمزگان درگیر مبارزه با این آفت است، احتمال میدهیم که در چند روز آینده استان کرمان میزبان این ملخها باشد».
وی با اشاره به امکانات استان برای مقابله با ملخ صحرایی اظهار کرد: «تمهیداتی اندیشیده شده است و بهطور نسبی به لحاظ فنی و سیستمی آمادهایم بهگونهای که مقداری سم خریداری شده و سمپاشها و آمادگاهها آماده هستند که بسته به حجم ملخها، مورد استفاده قرار خواهند گرفت».
رئیس جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان با اشاره به هجوم ملخها از سه منطقهی پاکستان، عربستان و داخل کشور، خاطرنشان کرد: «پیشبینی میکنیم حجم ملخهایی که امسال به ایران هجوم میآورند، نسبت به سال گذشته بیشتر باشد».
وی دربارهی منبع ملخهای داخلی نیز گفت: «باتوجه به اینکه امسال دیرتر هوا گرم خواهد شد، هنوز ملخها سر از تخم بیرون نیاوردهاند و معمولا در فروردین این ملخها سر از تخم درمیآورند».
برخوری با اشاره به احتمال حملهی ملخها به مزارع ادامه داد: «کنترل ملخها بستگی به امکانات ما و حجم ملخها دارد ضمن آنکه بارندگی و دمای هوا نیز در این امر موثر خواهد بود، سال گذشته ما یک مقابلهی خوبی داشتیم و اجازهی ورود ملخها به مزارع استان را ندادیم و امیدواریم امسال نیز بتوانیم از ورود آنها به مزارع و باغات کشاورزی جلوگیری کنیم».
وی با اشاره به راههای ریشهکنی ملخ صحرایی در ایران بیان کرد: «در حالحاضر کانونکوبی ملخ صحرایی هستیم با وجود آنکه جمعیت این ملخها امسال نسبت به سال گذشته زیاد شده اما ممکن سال آینده یک عامل طبیعی مثل خشکسالی آن را کنترل و یا یک عامل طبیعی آن را تشدید کند اما بهطور کلی پیشبینی میکنیم تا سه سال آینده با این آفت درگیر باشیم».
رئیس جهادکشاورزی جنوب استان کرمان با بیان اینکه کمکهای سازمان فاوو بیشتر در حوزهی آموزشی و فنی بوده نه مالی ادامه داد: «اگر همهی کشورها بهخوبی با ملخ صحرایی مبارزه کنند جمعیت آن کم میشود و میتوانیم آن را کنترل کنیم».
برخوری با بیان اینکه با کمبود خودروی مبارزه با آفت ملخهای صحرایی مواجهه هستیم، اضافه کرد: «برای مقابله با ملخ صحرایی نیاز به همکاری همهی دستگاهها به لحاظ ماشینآلات، اعتباری و ... داریم مردم نیز باید آگاه باشند که اگر نیاز شد به کمک ما بیایند». /پ
18752
ملخها تا چند روز آینده به کرمان میرسند
نظر خود را بنویسید