گروه جامعه - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دربارهی پیشبینی مدت زمان حضور این ویروس در ایران اظهار کرد: «سه سناریو برای این زمان حضور تعیین شده است که در خوشبینانهترین حالت، ادامه داشتن این ویروس در کشور تا یک ماه آینده و در حالت بدبینانه تا پایان خرداد ماه است که در مجموع مدت زمان این اپیدمی به رفتار مردم بستگی دارد و اگر مردم مواظبت نکنند این اپیدمی طول خواهد کشید». وی همچنین بر ماندن در خانه تاکید کرد و از مردم خواست برای مدتی کمتر از وسایل نقلیهی عمومی استفاده کنند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر سیدوحید احمدیطباطبایی درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری کرونا ویروس در کرمان یکشنبه (12 اسفندماه) بیان کرد: «روز گذشته دو مورد جواب آزمایش مثبت مبتلای به کرونا ویروس را داشتیم که امروز نیز مجددا با آزمایشهای صورت گرفته چهار نفر دیگر نیز به مبتلایان این بیماری اضافه شده که در مجموع شش نفر از نظر آزمایشگاهی مثبت در کرمان اعلام شده است».
وی با تاکید بر اینکه تعداد مبتلایان به معنای آن نیست که در سطح استان تنها این افراد به ویروس کرونا مبتلا شدهاند ادامه داد: «این بیماری در ۸۰ درصد موارد دارای علائم خفیف است و آزمایش تشخیص کرونا صرفا از موارد بستری شده در بیمارستان صورت میگیرد».
احمدیطباطبایی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود بین ۲۵ تا ۳۰ مورد در کرمان به این ویروس مبتلا هستند اما هنوز شناسایی نشده باشند، افزود: «پیشبینی میکنیم تعداد مبتلایان به کرونا ویروس در کرمان به صورت تصاعدی افزایش پیدا کند».
وی اضافه کرد: «با توجه به اینکه استانهای مجاور کرمان، درگیر این بیماری شده بودند، پیشبینی میشد که این ویروس در استان کرمان در حال گردش باشد».
ماندگاری کرونا ویروس در کشور به رفتار مردم بستگی دارد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان دربارهی پیشبینی مدت زمان حضور این ویروس در ایران اظهار کرد: «سه سناریو برای این زمان حضور تعیین شده است که در خوشبینانهترین حالت، ادامه داشتن این ویروس در کشور تا یک ماه آینده و در حالت بدبینانه تا پایان خرداد ماه است که در مجموع مدت زمان این اپیدمی به رفتار مردم بستگی دارد و اگر مردم مواظبت نکنند این اپیدمی طول خواهد کشید».
وی با اشاره به اینکه هر اپیدمی بین سه تا شش هفته قاعدتا باید در جامعه وجود داشته باشد، افزود: «امیدواریم با همکاری مردم و اقدامات حاکمیتی، به گونهای عمل کنیم که نهایتا بتوانیم تا یک ماه آینده این ویروس را در کشور زمینگیر کنیم که در این بین رعایت فاصلهگذاری اجتماعی، امری بسیار مهم است».
احمدیطباطبایی با بیان اینکه باید در کشور کمپین «در خانه بمانیم» راهاندازی کنیم بیان کرد: «اگر در خانه بمانیم قطعا میزبانی نیز برای این ویروس وجود نخواهد داشت».
وی با ابراز تاسف از اینکه هنوز مردم به موضوع کروناویروس حساس نشده اند افزود: «متاسفانه با همهی تمهیدات و آموزشهای صورت گرفته، هنوز شاهد برگزاری مراسمات عروسی بوده و برخی نیز در مراسمات ترحیم شرکت میکنند که جای تاسف دارد».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه باید بهگونهای رفتار کنیم که این ویروس تا نوروز ۹۹ زمینگیر شود اظهار کرد: «این موضوع نیز دست مردم است و واقعا تقاضا داریم مردم با توجه به تعطیلی مدارس و دانشگاهها و کاهش ساعات اداری، در خانه بمانند».
وی دربارهی میزان نگرانی و هراس از شیوع کرونا ویروس در جامعه گفت: «قطعا برخورد اولیه با این بیماری نوپدید که دارای سرایت بالایی است، اضطرابزا خواهد بود اما معتقدیم اضطراب زیاد و کم خوب نیست، بلکه باید با رعایت احتیاطها، زندگی عادی خودمان را ادامه دهیم».
مردم از وسایل نقلیهی عمومی کمتر استفاده کنند
احمدیطباطبایی با اشاره به اینکه برخی بسیار نگران و برخی نیز متاسفانه بیخیال هستند یادآور شد: «نه به دنبال بزرگنمایی و نه به دنبال کوچکنمایی این بیماری در جامعه هستیم، بلکه معتقدیم باید واقعبین باشیم. بیماری همهگیر شده است و در کرمان نیز ورود پیدا کرده است».
وی با اشاره به ورود کیتهای آزمایش تشخیص کرونا از روز گذشته به کرمان ادامه داد: «با توجه به اینکه هم اکنون آزمایشات تشخیص کرونا ویروس در کرمان انجام میشود در نتیجه میزان کشفیات نیز افزایش پیدا خواهد کرد، بنابراین به مردم به ویژه گروههای پرخطر توصیه میکنیم که تا جای ممکن در خانه بمانند».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان اینکه هر فرد مبتلا به این بیماری میتواند به دو تا چهار نفر دیگر این ویروس را انتقال دهند اظهار کرد: «حتی از مردم درخواست داریم در این مدت کمتر از وسایل نقلیهی عمومی استفاده کنند».
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا قرار است مامورین بهداشت در درب منازل بیماریابی فعال انجام دهند؟ گفت: «این سناریو مطرح شده اما هنوز قطعی نیست و باید کار کارشناسی روی این طرح صورت گیرد».
احمدیطباطبایی دربارهی کمبود ماسک و محلولهای ضدعفونی در استان کرمان بیان کرد: «این کمبود خاص اقلام بهداشتی مربوط به استان کرمان و حتی کشور نیست بلکه در دنیا نیز این کمبود وجود دارد اما وزارت بهداشت به دنبال رفع این مشکل در کوتاهترین زمان ممکن است». /پ
نظر خود را بنویسید