گروه اقتصاد - دبير شوراي هماهنگي بانکهاي استان کرمان ضمن تبريک هفتهي بانکداري اسلامي، گفت: «شبکهي بانکي يکي از شبکههايي است که در جهت اقتصاد پويا، اشتغال، صنعت و کشاورزي فعاليت داشته و با توجه به اينکه از فيلتر مجلس و شوراي نگهبان عبور کرده و قوانين آن توسط شوراي فقهي تنظيم شده، يکي از بهترين سيستمهاي بانکي است». به گزارش فردایکرمان، مهدي ميريجهرمي در گفتوگو با استقامت با بيان اينکه البته سيستم بانکي منتقديني هم دارد، اظهارکرد: «انشاءالله با توجه به اعتمادي که مردم به سيستم بانکي کردند بتوانيم اصلاحات نظام بانکي را که توسط نمايندگان مجلس در حال تصويب است به منصهي ظهور برسانيم و اعتماد مردم را به خودمان بيشتر کنيم».
وي با اشاره به هفتهي دوم شهريور ماه با عنوان هفتهي بانکداري اسلامي، تصريح کرد: «همه ساله در اين هفته بانکها با اعلام موفقيت خود در مسائل مختلف بانکداري، نسبت به اعلام موجوديت جهت جذب هرچه بيشتر سپردهها و تکريم مشتريان و ارباب رجوع اقدام ميکنند ولي متاسفانه شاهد اين هستيم که اين مساله کمتر در رسانهها عنوان ميشود و بانکها کمتر ميتوانند خود را مطرح کنند».
ميريجهرمي افزود: «اميدواريم رسانهها و خبرنگاران بتوانند نقش شبکهي بانکي که تاثير عمدهاي در اقتصاد کشور و پويايي اقتصاد دارد را به مردم شريف ايران و استان انتقال بدهند تا اعتماد آنها را به نظام اقتصادي و بانکي بيشتر کنند».
وي با اشاره به برگزاري ششمين جلسهي شوراي هماهنگي بانکهاي استان کرمان طي روزهاي اخير، اظهارکرد: «اين نشست با حضور مديران استانداري، مديران شبکهي بانکي، کميته امداد، بازرسي استانداري و مديرکل محترم اقتصاد و دارايي برگزار شد».
دبير شوراي هماهنگي بانکهاي استان کرمان با اشاره به اقدامات بانکها در راستاي رونق و توسعهي اقتصادي گفت: «شبکهي بانکي توانسته در بخش ازدواج به گونهاي عمل کند که کسي را در صف انتظار نداشته باشد».
وي ادامه داد: «در بخش خوداشتغالي خصوصا در بحث کميته امداد نيز به گفتهي مديرکل محترم کميتهي امداد، بيشترين تسهيلات اشتغالزايي در کل کشور توسط سيستم بانکي در استان کرمان پرداخت شده است».
ميريجهرمي خاطرنشان کرد: «در بخش صنعت و معدن نيز در جهت رفع موانع توليد کوشش کرديم تا بتوانيم توليد را فعالتر کنيم».
وي ادامه داد: «در بخش کشاورزي نيز با توجه به مشکلاتي که کشاورزان ما دارند توانستيم همراه آنها باشيم و در صورتي که کسي آسيب ديده باشد و مشکل داشته باشد به صورت تمديد يا استمهالي اقدام کرديم».
دبير شوراي هماهنگي بانکهاي استان کرمان تصريح کرد: «در بخشهاي مختلف مضاربه و خدمات هم فعاليت کاملي داشتيم».
وي اظهار کرد: «شبکهي بانکي زماني که سپردهاي جذب ميکند به دليل هزينهاي که بايد پرداخت کند، خيلي سريع بايد آن را به بخش مصارف آورده و پرداخت کند. اين يکي از نشانههاي مشخصي است که بانک دوست ندارد پول را دپو يا پسانداز کند و نزد خود نگه دارد. بلکه دوست دارد سريع به مصرف برساند و کساني که از شرايط خاص برخوردار باشند ميتوانند از شبکه بيشترين استفاده و بهره را ببرند».
ميريجهرمي از ارتقاء چند بانک استان کرمان خبر داد و خاطرنشان کرد: «همهي بانکها مستمرا تمايل دارند سهم بازار بيشتري به خود اختصاص بدهند ولي اين افتخار نصيب شبکهي بانکي شده که در کرمان چند تا از بانکها ارتقاء امتياز داشته باشند که اين براي مردم کرمان خيلي موثر است».
وي افزود: «بانک توسعه صادرات، بانک رفاه و بانک صادرات ارتقاء درجه داشتند و سال گذشته نيز بانک سپه ارتقاء درجه داشته که اين مساله در جهت تفويض اختيارات و اختيارات بيشتر در راستاي خدمت به مردم شريف و بزرگوار کرمان بسيار مفيد است».
دبير شوراي هماهنگي بانکهاي استان کرمان در پاسخ به اين سوال که چرا معمولا مردم وقتي تسهيلات خيلي کم و جزئي هم نياز دارند براي تامين اين تسهيلات دچار رفت و آمدهاي طولاني ميشوند، گفت: «اين جزو آسيبهاي سازماني و مالي است. يک پروندهي کلان همانقدر وقت ميبرد که يک پروندهي جزء. ولي تاکيد کرديم در جهت تکريم و رفع مشکل نيازمنداني که واقعا به تسهيلات خرد نياز دارند تسريع کنند زيرا ما علاوه بر تکريم، هدفمان رفع مشکلات و مسائل اجتماعي نيز هست؛ مخصوصا در مورد کساني که وامهاي اندک نياز دارند».
وي اظهار کرد: «در جلسات شعبهاي و مديريتي خودمان هم تاکيد ميکنيم که انشاءالله اين مشکل مرتفع شود ولي اين آسيب وجود دارد و با توجه به اينکه به مديران اعلام کرديم، اميدواريم تشکيل پرونده و پرداخت تسهيلات سريعتر انجام شود».
ميريجهرمي در خصوص برنامهي بانکها براي جذب نقدينگي که در دست مردم است، گفت: «ما هشت بانک دولتي و چهار بانک اصل 44 داريم و بقيه بانکها خصوصي هستند که از بانک مرکزي مجوز دارند کساني هم که مجوز از بانک مرکزي ندارند؛ بانک مرکزي، نيروي انتظامي و دادگستري پيگير هستند تا کارهاي آنها را محدود کنند و يا پيگير مجوز باشند. وي افزود: مردم به سيستم بانکي اعتماد دارند و الحمدالله سيستم بانکي هم توانسته در جهت اين مسائل اداي دين بکند و کساني که در عرصه نبودند خارج شدند. مردم تشخيص ميدهند بايد به بانکهايي که قدمت و سابقهي بيشتري دارند مراجعه کنند و اين نشاندهندهي اختيار و تفکر مردم است که کدام بانکها را بپذيرند».
دبير شوراي هماهنگي بانکهاي استان کرمان تاکيد کرد: «نبايد به کساني که خارج از ضوابط بانک مرکزي سودهاي غيرمتعارف ميدهند اطمينان کرد مردم بايد به کساني که تابع بانک مرکزي هستند بيشتر اعتماد کنند که الحمدالله شبکهي بانکي يک پذيرش و رسالت خوبي در جهت بخشنامههاي بانک مرکزي دارد و يک آرامش اجتماعي و سازماني را بوجود آورده است».
خبرنگار استقامت سوال کرد « گفته ميشود قرار است بانکها سود سپردهها را افزايش بدهند و حتي صحبت از 20 درصد ميکنند شما اين را تاييد ميکنيد»؟ ميريجهرمي پاسخ داد: «بانک مرکزي در پي انتشار اوراقي است که به همهي بانکها اعلام کند که حداکثر نرخ 18 درصد است. اگر گواهي سپرده يا اوراق عرضه کند ما استقبال ميکنيم و پذيرش ميکنيم که بتوانيم اين را بين مردم توزيع کنيم و مقداري نوسانات بازار را کنترل کنيم».
وي با اشاره به چالشها و موانع توسعهي فعاليتهاي بانکي، خاطرنشان کرد: «در سيستم بانکي چالشهاي زيادي مثل نرخ ارز و مطالبات دولت وجود دارد. خشکسالي مقداري مطالبات سيستم بانکي را بالا برده و هرچه سيستم بانکي مطالباتش بيشتر شود نرخ ريسک آن بالا ميرود که بايستي در پرداخت تسهيلات رعايت کند».
دبير شوراي هماهنگي بانکهاي استان کرمان با بيان اينکه منابع و مصارف بايد توازن خاصي داشته باشند، اظهارکرد: «با توجه به اينکه دولت دارد در جهت ارتباطات بيشتر با کشورهاي بيرون فعاليت ميکند شايد نوسانات ارزي و ارتباطاتي که با بانکهاي بيرون از کشور داريم، اين مشکل را مرتفع کند. وي در پايان خاطرنشان کرد: با توجه به اينکه وظيفهي اصلي و رسالت نظام بانکي تکريم است در صورتي که مردم در شعب با برخورد بد يا بداخلاقي مواجه شوند در جهت بهبود وضعيت و تکريم بيشتر، آن را به سامانهي ما در هر کدام از بانکها انتقال بدهند تا بتوانيم همکارانمان را در جهت تکريم بيشتر راهنمايي کنيم».
نظر خود را بنویسید