گروه جامعه - مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو گفت: «با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور توصیهی وزارت بهداشت این است که مردم در این شرایط تا جای ممکن از مواد غذایی فلهای استفاده نکنند و از مواد غذایی صنعتی و بستهبندی شده که تحت نظارت و استاندارد هستند، استفاده کنند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، محمدحسین عزیزی روز سهشنبه (20 اسفند) بیان کرد: «واردات مواد غذایی با نظارت دقیق و رعایت اصول بهداشتی در حال انجام است و حتی در ادارات گمرک کانتیترهای مواد غذایی ضدعفونی میشوند».
وی افزود: «واردات مواد غذایی بیشتر شامل برنج، چای و روغن خام است. روغن خام که بعدا در صنایع روغنی تصفیه میشود، برنج و چای هم بعدا پخته میشود یا حرارت میبیند و مشکلی ندارد و هیچ نوع واردات مواد غذایی از چین نداریم».
عزیزی ادامه داد: «با توجه به شیوع ویروس کرونا در کشور توصیهی وزارت بهداشت این است که مردم در این شرایط تا جای ممکن از مواد غذایی فلهای استفاده نکنند و از مواد غذایی صنعتی، بستهبندی شده که تحت نظارت و استاندارد هستند، استفاده کنند».
وی گفت: «مواد غذایی فله در این شرایط مطمئن نیستند و معلوم نیست که چقدر در فضای باز بوده و در معرض چه آلودگیهای محیطی یا دستهای آلوده قرار گرفته باشند».
مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو افزود: «معاونت بهداشتی وزارت بهداشت به اغذیهفروشیهای فلهای توصیه کرده که در این ایام یا تعطیل کنند یا دستورالعملهای بهداشتی خاصی را رعایت کنند تا مواد غذایی آلوده نشود اما بهتر است مردم در این ایام از غذاهای فله یا رستورانی کمتر استفاده کنند».
وی گفت: «توصیه این است که میوه و سبزیهایی را که مردم بهصورت فله تهیه میکنند حتما خوب بشویند و ضدعفونی کنند. گوشت و تخممرغ را نیز کامل بپزند و به صورت نیمپز استفاده نکنند».
عزیزی یادآور شد: «سازمان غذا و دارو بر کیفیت و سلامت مواد غذایی بستهبندی شده صنعتی نظارت دارد و برای جلوگیری از هرگونه آلودگی در تولید این محصولات، دستورالعملهای سختگیرانهتری برای رعایت اصول بهداشتی کارکنان شاغل در کارخانههای مواد غذایی ابلاغ شده و سهمیههایی هم برای تامین ماسک و محلولهای ضدعفونی دست و سطوح به کارخانههای تولید مواد غذایی تعلق گرفته است تا از ورود هرگونه آلودگی به خطوط تولید مواد غذایی جلوگیری شود».
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: «کارخانههای تولید مواد غذایی از قبل هم باید بعد از هر بار فعالیت خط تولید، تمام لولهها، کف، سقف و سطوح مختلف را ضدعفونی میکردند و این دستورالعمل وجود داشت و اکنون با توجه به شیوع ویروس کرونا این دستورالعمل به خصوص در بخش بستهبندی و بهویژه برای محصولات حساستر مثل شیر و لبنیات سختگیرانهتر شده است».
وی گفت: «همهی کارگران صنایع غذایی از گذشته کارت بهداشت و سلامت داشتند و اکنون نیز با سختگیری بیشتری سلامت کارکنان شاغل در صنایع غذایی به خصوص از نظر ابتلا به بیماریهای تنفسی کنترل میشود و همهی این افراد ملزم به استفاده از ماسک و شستوشوی مداوم دستها هستند».
توزیع ماسک در کارخانههای غذا
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی وزارت بهداشت افزود: «خوشبختانه توزیع ماسک در کارخانههای غذایی به اندازهی کافی انجام شده و هیچ کمبودی نداشتهاند به طوری که برخی کارخانهها ماسک اضافه هم داشتهاند و بین مردم توزیع کردهاند».
عزیزی افزود: «نمونهگیری از محصولات صنایع غذایی مانند گذشته هم در سطح کارخانه و هم در سطح عرضه انجام میشود و نظارت دقیقی بر کیفیت و سلامت مواد غذایی بستهبندی شده انجام میشود».
وی ادامه داد: «گر چه خیلی از مراکز شغلی و ادارات در ایام شیوع کرونا با شیفتبندی کارکنان، ساعات کاری را کم کردهاند اما کارخانههای مواد غذایی به علت ضرورت تامین مایحتاج غذایی مردم این کار را نکردهاند و تعطیلی ندارند، تا مواد غذایی مردم در بازار دچار کمبود نشود و با وجودی که در برخی روزهای گذشته مردم برای تهیهی برخی اقلام غذایی به فروشگاهها هجوم آورده بودند اما اکنون همهی قفسههای مواد غذایی فروشگاهها پر است و کمبودی در بازار نداریم».
نان سالم کجاست؟
مدیرکل نظارت بر مواد غذایی سازمان غذا و دارو در مورد مصرف نان گفت: «در مورد نان توصیهی وزارت بهداشت این است که مردم تا جای ممکن است از نانهای صنعتی و بستهبندی استفاده کنند که در تولید آنها دست درگیر نبوده و در محیط تمیز و استریل تولید میشود».
عزیزی ادامه داد: «البته نانهای سنتی تا داغ هستند و از تنور بیرون میآیند آلودگی ندارند چون ویروس کرونا در دمای ۶۵ درجه کشته میشود، دمای تنور بالای ۲۰۰ درجه است بنابراین نانهای سنتی در زمان خروج از تنور آلودگی ندارند اما بعد از آن مردم باید در حمل و نقل نان دقت کنند و از سفره یا نایلون تمیز استفاده کنند تا نان دچار آلودگی نشود به نانواییها هم توصیه شده که تا جای ممکن پول رد و بدل نکنند و دستگاه کارتخوان را ضدعفونی کنند».
عزیزی در مورد مسئلهی کیکهای آلوده نیز گفت: «این مسئله رفع شده و از حدود یک ماه پیش هیچ مورد جدیدی از آلودگی کیکها به قرص در کشور گزارش نشده است. تعدادی از عوامل جاسازی قرص در کیکها که به صورت عمدی کیکها را بعد از کارخانه باز میکردند و خیلی ماهرانه قرصها را جاسازی میکردند و بعد آن را میبستند، دستگیر شدند و بعد از آن موردی گزارش نشد». /پ
نظر خود را بنویسید