گروه جامعه ـ در حالیکه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان از مخالفت با فعالیت معدنی در منطقهی کوهشاه خبر میدهد که حامیان مردمی این منطقه از انجام این معدنکاری ابراز نگرانی کرده و نسبت به آن هشدار میدهند.
به گزارش فردایکرمان، معدنکاری در منطقهی کوهشاه سالیان درازی است که محل مناقشه و مجادله بین حامیان توسعهی پایدار و طرفداران این معدنکاری بوده است. پس از جدی شدن اجرای این پروژه، اعتراضات مدنی به آن روز به روز شعلهورتر میشد تا اینکه دولت اول روحانی روی کار آمد. سال 92 و پس از روی کار آمدن دولت جدید، صدای معترضان شنیده و معدنکاری کوهشاه بایگانی شد و اعتراضات فروکشید؛ اگرچه پیگیری سرمایهگذاران این پروژه برای رفع مشکل و فعالیت مجدد آن انجام میشد.
در همین حال، دوستداران کوهشاه و مخالفان این پروژه پس از توقف معدنکاری، هر ساله در روزی مشخص بر دامن این کوه نشسته و حلقهی مهر برای صیانت از این زیستبوم را شکل میدهند.
پنجشنبهی گذشته نیز این مراسم با عنوان «پنجمین جشن آزادسازی کوهشاه و تعطیلی معادن غیر مجاز این منطقه» برگزار شد و آنطور ایرنا کرمان نوشته این مراسم با حضور یکهزار نفر از اهالی روستاهای تلخهچار، برکنان، بیدان، باغ فخروییه و بنگان و جمع زیادی از کوهنوردان و دوستداران طبیعت در روستای تلخهچار شهرستان بافت در کرمان برگزار شد.
به گزارش ایرنا کرمان، در این مراسم، رسول زندی؛ عضو کمیته مردمی نجات کوهشاه با انتقاد از انجام فعالیتهای معدنی در این منطقه گفت: «وجود حدود ۱۵۰ هزار اصله درخت گردوی شناسنامهدار ، ۱۲ هزار نفر ساکن در دامنه کوه و ۲۰۰ هزار نفر در پیرامون آن از آب این منطقه و کوهستان استفاده میکنند که باید مسئولان این موارد را در نظر داشته باشند». وی تصریح کرد: «با وجود اینکه امسال پنجمین سال رهایی کوهشاه را جشن میگیریم ولی هنوز متاسفانه شاهد فعالیتهای معدنی در این منطقه هستیم».
این در حالی است که در این مراسم که روز جمعه نیز ادامه داشت، نماینده مردم بافت رابر و ارزوییه گفت: «همهی مدیران شهرستانهای بافت، رابر و ارزوئیه برای جلوگیری از تخریب کوهشاه و تمامی ظرفیتهای منابع طبیعی و محیط زیستی هماهنگ هستند که این خود یک نقطه قوت در این منطقه بهشمار میرود».
همچنین، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران گفت: «همهی ما مخالف فعالیت معدنی در منطقهی کوهشاه هستیم».
به گزارش استقامت، مهدی حسینینژاد اظهارکرد: «در منطقه کوهشاه یک پروانهی اکتشاف را بر اساس قانون معادن در سنوات قبل صادر کردیم. چیزی که اتفاق میافتد به استناد قانون این است که ما برای شروع فعالیت معدنی در زمان صدور پروانهی اکتشاف از دستگاههای متولی استعلام میگیریم». وی با بیان اینکه قانون ما را اجبار کرده قبل از آنکه سرمایهگذار، کار سرمایهگذاری را انجام دهد باید استعلام آن انجام شود، افزود: «استعلامی که در آن زمان انجام میشود در دستگاههای متولی، موافقت اولیهای را برای شروع برنامهی اکتشاف میدهد؛ چیزی که بعدها در استان دچار چالش میشود و دستگاههای متولی مثل محیط زیست، منابع طبیعی و علوم پزشکی با آن مخالفت میکنند». رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان بیان کرد: «به استناد قانون این حق برای صاحب مجوز پروانهی اکتشاف وجود دارد چون موافقت ابتدایی را دارد». وی گفت: «همهی ما مخالف فعالیت معدنی در منطقهی کوهشاه هستیم، به دلیل این که وقتی کار اکتشافی انجام میشود نهایتا سرمایهگذار ذخیرهای را بر اساس کار اکتشافی اثبات میکند که این ذخایر بسته به این که ظرفیت صدور گواهی کشف را داشته باشد، به گواهی کشف تبدیل میشود و اگر نداشته باشد به مجوز برداشت تبدیل میشود. یا تناژها در مقیاس کلان ثابت کرده باشد برای ادامهی مسیر پروانه ی بهرهبرداری مراحل قانونی طی میشود». حسینینژاد ادامه داد: «بر اساس کار اکتشافی که آنجا انجام شده، ذخیرهی قابل ملاحظهای اکتشاف نشده ولی در حد گواهی کشف هست که ما داریم با کمک همهی هم استانیها و حتی خود سرمایهگذار دنبال میکنیم که ان شاءا... در چارچوب قانون آنجا تخریب نداشته باشیم و حفظ کنیم و هزینههایی که سرمایهگذار انجام داده را باز به استناد قانون بر اساس شورای معادن استان تعیین تکلیف میکنیم».
*تصویر مربوط به صعود سراسری کوهنوردان سراسر کشور و تشکیل زنجیره انسانی به طول سه کیلومتر در کوه شاه است که شهریورماه سال 92 برای جلوگیری از تخریب این کوهستان برگزار شد.
نظر خود را بنویسید