گروه جامعه ـ نهتنها آمار مبتلایان به کرونا در استان کرمان همچنان رو به افزایش است بلکه آمار زنان بیماری که بستری میشوند هم در حال پیشی گرفتن از مردان است. طی 24 ساعت گذشته، 10 بیمار جدید کرونایی در استان شناسایی شد و جمع مبتلایان تا عصر جمعه 8 فروردینماه به 212 نفر رسید. از این 10 بیمار جدید که میانگین سنیشان 64 سال است، هشت نفرشان در مناطق تحتپوشش علومپزشکی کرمان هستند، یک مورد تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی رفسنجان و یک مورد جیرفت. از 8 نفر، دو نفرشان در بیمارستان زرند بستری هستند و شش نفرشان در بیمارستانهای شهر کرمان. دو بیمار جدید دیگر که در رفسنجان و جیرفت هستند، هر دو نفر آقا هستند ولی از هشت نفر تحت پوشش دانشگاه کرمان، شش نفرشان زن و بقیه مرد هستند. پس، از 10 بیمار جدید شناسایی شده، شش نفرشان زن هستند. سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، با اشاره به اینکه در استان، آمار زنانی که بهخاطر کرونا بستری شدهاند رو به افزایش است، علتیابی آن را به آینده موکول کرد که اطلاعات کاملتر شود ولی گفت که در حال حاضر دو حدس وجود دارد؛ یا زنان بیماری زمینهای بیشتری دارند و یا زنان در استان کرمان بیشتر مبتلا میشوند. نکتهی مهم دیگر اینکه به گفتهی دکتر شفیعی، تقریبا تمام نقاط استان کرمان آلوده هستند. او تصریح کرد که در زیرمجموعهی دانشگاه علومپزشکی کرمان، دیگر هیچ جایی نیست که کرونا نرفته باشد. اپیدمی در استان مستقر شده و با کوچکترین خطایی که از ما مردم سر بزند، پیک دوم بیماری آغاز میشود. طی 24 ساعت گذشته، خوشبختانه بیمار دیگری در استان فوت نکرده است و جمع جانباختگان همان 23 نفر است ولی آمار بیماران نقاهتگاه بیشتر شده و به 16 نفر رسیده است چون حضور در نقاهتگاه دیگر اختیاری نیست بلکه با مصوبهی ستاد استانی مبارزه با کرونا، اجباری شده است تا هم بیماران راحتتر باشد و هم خانوادههای بیماران مبتلا، در امان بمانند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر مهدی شفیعی، سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، عصر جمعه 8 فروردینماه در یک نشست خبری مجازی این خبرها را داد.
او گفت: «طی 24 ساعت گذشته، 48 نفر با علائم حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری شدند که از این تعداد، 45 نفرشان مشکوک به کرونا بودند و میبینید که فاصلهی بین بستریشدگان با علائم حاد تنفسی و بیماران مشکوک به کرونا در حال کم شدن است».
وی با بیان اینکه از بین این افراد، تست کرونای 10 نفر مثبت شد، افزود: «کسی که علائم بیماری حاد تنفسی را داشته باشد و آزمایشش منفی میشود رد نمیشود بلکه براساس شواهد بالینی درمانهای لازم و مراقبتهای ویژه صورت میگیرد».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی ادامه داد: «با اضافه شدن 10 مورد جدید مبتلا به کرونا، جمع بیماران قطعی استان به 212 نفر رسید». وی توضیح داد: «از این 10 مورد جدید، هشت مورد مربوط به زیرمجموعه دانشگاه علومپزشکی کرمان، یک مورد حوزهی دانشگاه علومپزشکی رفسنجان و یک مورد جیرفت بوده است. بیماران حوزهی دانشگاههای جیرفت و رفسنجان آقا بودند ولی از هشت بیمار حوزهی کرمان، شش نفرشان خانم بودند».
شفیعی یادآور شد: «در حالی که نسبت ابتلای زنان به مردان در این بیماری 50، 50 است است ولی در استان بستری در زنان رو به افزایش است. اینکه علت چیست؟ نیاز به مطالعات بیشتر و اتفاقات روزهای آینده دارد ولی یا زنان بیماریهای زمینهای بیشتری دارند و یا اینکه زنان در استان بیشتر دارند علامتدار میشوند».
وی اضافه کرد: «طی 24 ساعت گذشته، مورد فوتی جدید نداشتیم و آمار 23 فوتی ثابت مانده است اما دو نفر دیگر از مبتلایان به آیسییو منتقل شدند و جمع بیماران کرونایی در آیسییو به شش نفر رسید». شفیعی با بیان اینکه میانگین سنی افراد جدید مبتلا 64 سال است، اظهار کرد: «از دیروز تا امروز، هشت بیمار دیگر از بیمارستان مرخص شدهاند».
حضور اجباری در نقاهتگاه
وی افزود: «خبر خوب اینکه با مصوبهای که ستاد کرونای استان داشته که حضور بیمار در نقاهتگاه، پس از ترخیص از بیمارستان الزامی باشد، آمار بیماران در نقاهتگاه افزایش یافته و به 16 مورد رسیده است».
وی دربارهی اینکه چرا بالا رفتن آمار بیماران نقاهتگاه خبر خوبی است؟ گفت: «فردی که پس از طی دورهی درمان به خانه میرود باید ایزوله شود. به این صورت که در یک اتاق تنها بماند، با افراد خانواده تماس نداشته باشد، در مواقع ضروری که از اتاق خارج میشود ماسک استفاده کند و دستگیرههایی که دست میزند ضدعفونی شود. این شرایط برای بیمار و خانوادهاش آسان نیست و ممکن است خیلیها ایزوله را رعایت نکنند. با الزامی شدن حضور در نقاهتگاه، الان مراجعه به نقاهتگاه زیاد شده و دیروز هفت مورد جدید پذیرش داشتیم و آمار به 16 نفر رسید». شفیعی حضور بیماران در نقاهتگاه را در کاهش شیوع کرونا در خانوادهی بیماران موثر دانست و آن را یک راه برای جلوگیری از درگیری خوشهای کرونا در استان دانست. درگیری خوشهای به زبان ساده یعنی دست به دست کردن کرونا در خانوادههای کرمانی که فراوانی بالایی هم دارد.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اینکه از ابتدای فصل اپیدمی کرونا در استان کرمان تاکنون ۱۰۶ نفر بیمار بهبود یافته از بیمارستانهای استان مرخص شدهاند، گفت: «جمع بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستانهای استان تاکنون به ۱۷۲ مورد رسیده است».
وی اضافه کرد: «از ابتدای اپیدمی در استان یعنی اول اسفندماه سال ۹۸ تا امروز یکهزار و 584 بیمار حاد تنفسی در بیمارستانهای استان بستری شدهاند که یکهزار و 32 نفرشان مشکوک به کرونا بودهاند. در این مدت، یکهزار و 277 مورد آزمایش تشخیص کرونا در آزمایشگاه کرمان انجام شده که تاکنون تست 212 نفرشان مثبت شده است».
مراجعۀ روزی 30 بیمار سرپایی
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان در بخش دیگری از سخنان خود توضیح داد: «از مجموع مبتلایان در استان کرمان، 171 نفرشان در مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان قرار دارند، 20 نفرشان رفسنجان، شش نفرشان جیرفت، شش نفرشان سیرجان و 9 نفرشان بم».
وی همچنین گفت: «روزانه حدود 20 تا 30 نفر با علائم اولیهی کرونا، به مراکز 16 ساعته سراسر استان مراجعه میکنند که درمانهای سرپایی و ایزولهی خانگی برای آنها تجویز میشود».
شفیعی افزود: «به نظر میآید آمار بیماران سرپایی روزانه در یک حالت ثابت مانده که نشاندهندهی این است استقرار اپیدمی ثابت شده است. فقط تلاش ما و فاصلهگذاری اجتماعی، رعایت توصیههای بهداشتی و فاصلهگذاری حتی در خانه و لغو همهی دید و بازدیدها حتی همسایه با همسایه و خواهر و برادر با یکدیگر میتواند مانع این شود که به موج دوم کرونا برسیم». وی تاکید کرد: «مردم در خانه هم فاصله بگذارند و دید و بازدیدها را لغو کنند چون اگر رعایت نکنیم، حالت استقرار اپیدمی منجر به پیک میشود و کرونا در استان، به موج دوم میرسد چون اپیدمی از زمان شروع، بالا میگیرد و بعد آرامآرام پایین میآید. الان در استان، تعداد بیماران بستری و سرپایی روزانه ثابت مانده است و اگر این وضعیت را تا دو، سه هفتهی آینده ادامه دهیم میتوانیم کمکم شاهد کاهش باشیم ولی اگر کمترین مراودات آغاز شود، ممکن است به همین زودی، موج دوم را در استان شاهد باشیم». وی البته این را هم یادآور شد که بیماران کرمانی که در استانهای دیگر بودهاند ممکن است به بیمارستانهای استان منتقل شده باشند و همین، موجب میشود طی روزهای آینده به آمارهای استان افزوده شوند.
قرنطینۀ نیروهای کار غیربومی
شفیعی همچنین، با اشاره به اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در استان گفت: «در استان مصوب کردیم که اگر از این پس و با بازگشایی صنایع و واحدهای مختلف بخش خصوصی، کسی برای کار وارد هریک از شهرستانهای استان شود و از استانهای با شیوع بالا آمده باشد، مشمول قانون قرنطینه است و کارفرمای آن فرد، باید 14 روز هزینههای قرنطینهی او را بپردازد. بعداز دو هفته که عدم آلودگی ثابت شد فرد اجازهی ورود به محل کار را پیدا میکند».
وی با بیان اینکه هزینهی قرنطینه را کارفرما باید بپردازد، افزود: «اگر کارفرمایی تخطی کرد و بازرسان و ناظران نامحسوس ما متوجه شدند بهعنوان تهدید علیه سلامت عمومی از کارفرما شکایت خواهیم کرد».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان همچنین اظهار کرد: «طرح تشدید نظارت بر ترددهای مسافران غیربومی نیز در حال اجراست که باید از استان خارج شوند. دربارهی مسافر بومی که از استان بیرون رفته و الان میخواهد برگردد نیز تصمیم گرفته شده تا آن فرد در خانه قرنطینه شود و در چهار مرحله طی 14 روز تحت مراقبت قرار میگیرد تا مشخص شود که مشکلی ندارد». / الف
نظر خود را بنویسید