گروه جامعه ـ هفتههای اول شیوع کرونا در کشور، در ورودی شهرها، تبسنجی مسافرانی که قصد رفتوآمد داشتند انجام میشد تا معلوم شود آیا تب و کرونا دارند یا نه؟ الان اما به گفتهی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، این تبسنجی در ورودی شهرها انجام نمیشود بلکه پلیس، مسافران عبوری را، در ورودی شهرها متوقف میکند، از آنها دربارهی قصد سفرشان میپرسد و اگر برای کاری ضروری به آن شهر نیامده باشند و قصدشان فقط عبور از آن شهر باشد، به بزرگراههای بیرون از شهرها هدایت میشوند تا وارد شهرها نشوند. از کسانی هم که مقصدشان، بهضرورت، آن شهر باشد، کد ملی و شماره تماسشان گرفته و در سامانهای ثبت میشود تا مراقبان بهداشتی از ورود فرد جدید به آن شهر مطلع شوند و او را تحت کنترلهای پیشگیرانهی کرونایی قرار دهند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر مهدی شفیعی، سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، عصر جمعه 15 فروردینماه در جمع خبرنگاران این توضیحات را داد.
وی گفت: «در روزهای اول شیوع کرونا، تبسنجی مسافران در ورودی شهرها انجام میشد ولی بعد که معلوم شد در 40 درصد افراد مبتلا به کرونا، ممکن است تب نخستین علامت نباشد، تبسنجی را انجام نمیدهیم».
وی افزود: «بهجای تبسنجی، خودرو متوقف و مقصد آن مشخص میشود که آیا قصد سفر ضروری دارد؟ اگر سفر ضروری داشته باشد مثلا فرد نیروی کار غیربومی در یک شهر است، کدملی و شماره تماس از این افراد اخذ و ثبت سامانه میشود».
شفیعی با بیان اینکه از این طریق، مسافران تازهوارد را ردیابی میکنیم، ادامه داد: «مراقبان سلامت 14 روز وضعیت سلامت فرد را پیگیری میکنند که آیا علامتدار میشود یا خیر؟».
وی اظهار کرد: «کار دیگر پلیس در ورودی شهرها این است که مسافرانی که بومی آن منطقه نیستند و سفرشان هم ضروری نیست، را به بزرگراهها و معابر برونشهری هدایت کند تا در شهرها تردد و توقف نداشته باشند».
وی اضافه کرد: «اکنون با این رویکرد در مبادی و خروجی شهرها پایش و غربالگری بیماران انجام میشود». / الف
نظر خود را بنویسید