گروه جامعه ـ برخی مدعی شدهاند با بخور جوششیرین میتوان بیماری کرونا را درمان کرد. رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علومپزشکی تهران اما این ادعا را رد و تصریح کرد که بخار جوششیرین ممکن است موجب آسیبدیدگی ریهها هم بشود.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علومپزشکی تهران دربارهی ادعاهای مطرح شده در فضای مجازی از سوی دو نفر از پزشکان طب سنتی برای درمان کرونا با کمک بخور جوششیرین، گفت: «با توجه به اینکه تعداد زیادی از افراد جامعه خود به خود درمان میشوند لذا زمانی دربارهی یک دارو میتوان ادعای درمانی کرد که در کارآزمایی بالینی بتوانیم بیماران را با هم مقایسه کنیم».
حسین رضاییزاده افزود: «تا زمانی که این مقایسه اتفاق نیفتد هیچکدام از ادعاها را نمیتواند تایید و تجویز کرد».
وی ادامه داد: «ادعای درمان کرونا با جوش شیرین برگرفته از مطلبی است که مدعی تکثیر ویروس کرونا از طریق سلولهای اسیدی است و جوش شیرین بدن را قلیایی م سازد. در حالی که به گفتهی دانشمندان، اصلاحات رژیم غذایی باعث تغییر اسیدیته در بدن انسان نمیشود و سطح pH بدن کاملا تنظیم شده است. در صورت تغییر در رژیم غذایی، ممکن است در pH بزاق یا ادرار خود تغییری ایجاد کنید، زیرا اینها محصولات زاید هستند، اما به هیچ عنوان نمیتوانید به اندازهی کافی غذای قلیایی بخورید که بر خون شما اثر بگذارد».
وی اظهار کرد: «علاوه بر اینکه مدرکی مبنی بر استنشاق بخار به عنوان درمانی برای کرونا وجود ندارد، بلکه حتی در درمان سرماخوردگیهای ویروسی نیز تاثیری در استنشاق بخار دیده نشده است. تمیز کردن سطوح در بیمارستانها و جاهای دیگر توسط بخار با درجه حرارت بالا باعث نابودی ویروس کرونا (و همچنین سایر انواع ویروسها) می شود، اما هرگونه تلاش برای استنشاق بخار در این دمای بالا، بسیار خطرناک است و خطر سوختگی را در پی دارد و ممکن است ریههای شما را دچار آسیبهای جبرانناپذیر کند».
وی تصریح کرد: «تاثیر بخور جوش شیرین بر درمان کووید ۱۹ غیر کاربردی و یک شایعهی بینالمللی است». / الف
نظر خود را بنویسید