مینا قاسمی ـ پیکرِ فروریختهی شهرِ زلزلهدیدهی بم، حالا پس از سالها در حال مرمت و زندهسازی، و یا به عبارتی دقیقتر، «زندهانگاری» است. پس از ویرانیِ روان شهر بم، اول چیزی که مردم شهر را میتوانست و میتواند که دلخوش کند بازسازی و نوسازیِ انواع و اقسام امکانات فرهنگی و تفریحی است. در حالیکه سالهای گذشته اهالی تئاتر و نمایشگران اثاث خود را به شهر بم بردند و مقابل چشمان ساکنین بم جلوهگری کردند اما این شهر هنوز سینما ندارد و فیلمهای سینمای روز ایران و جهان یکییکی، در کرمان اکران میشوند و بم، خالی از سالن سینمایی که در تاریکی با یک فیلم، رنگ به رخسارشان بیفشاند، همچنان در حال بلاتکلیفی مانده است. و غمانگیزتر از همه آنکه، در تضادّی غریب، در حالی مراسم جشن روز ملی سینما روز چهارشنبه 14 شهریور (شش روز قبل از موعد و به منظور گرامیداشت عزتالله انتظامی) توسط انجمن سینمای جوان بم در سالن ارشادِ این شهرِ بیسینما برگزار شد که با گلایهمندی شدید مردم و فعالان سینمایی نیز همراه بود که هفتهنامه محلی طلوعبم به آن پرداخته است. در آن مراسم، علیرضا تقاصی، مستندساز و پایهگذار انجمن سینمای جوان دفتر بم نیز اذعان کرد: «خیلی خوشحال و در عین حال ناراحت هستیم که مراسم روز سینما در شهری برگزار میشود که سینما ندارد و در عین حال جوانان آن فعالیتهای ارزشمندی در این حوزه دارند».
به گزارش طلوعبم، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بم، اعظم جوشایی نیز در همین مراسم مطرح کرد: «مکاتبات زیادی با مسئولین استانی و کشوری برای راهاندازی سینما انجام شده است و بهنظر چیزی که بیش از اینها مهم است یک مطالبهی عمومی است».
طلوعبم در اینباره نوشت: «بهنظر میرسد مسئولین استانی و مسئولین وزارت ارشاد به موضوع راهاندازی سینما در بم توجهی ندارند. نیاز و مطالبات مردمی برای سینما در بم کاملا روشن، واضح و فراگیر است. مردم از مسئولین بم خصوصا رئیس ارشاد، اعضای شورای شهر، فرماندار و نماینده مجلس هم انتظاری بیش از انجام مکاتبات اداری دارند و خواهان اقدامی جدی و عملی برای جذب اعتبارات بخش خصوصی یا دولتی برای راهاندازی سینما هستند».
این شهر پیش از زلزله سال 82، دو سینمای فعال داشت و در حالی از بیسینمایی رنج میبرد که زادگاه روحانگیز سامینژاد، اولین هنرپیشه زن سینمای ایران است.
2202
مردم و فعالان سینمایی گلایهمندند
نظر خود را بنویسید