فردایکرمان ـ گروه فرهنگوهنر: اول اردیبهشتماه روز سعدی است ولی کرونا اجازهی برگزاری مراسم این روز را، طبق روال سالهای گذشته نمیدهد. مرکز سعدیشناسی قصد کرده که این مناسبت را بهصورت مجازی پاس بدارد. این برنامهها از ۳۱ فروردینماه با اجرای زندهی گروه موسیقی همنوازان ایران، سخنرانی و شعرخوانی از ساعت ۲۰:۳۰ در آرامگاه سعدی آغاز خواهد شد و به مدت هفت روز ادامه دارد و هفت حکایت، هفت غزل، هفت کتاب، هفت سخنرانی، هفت قطعه موسیقی و هفت اثر خوشنویسی از اینستاگرام مرکز سعدیشناسی(@sadishenasi) و دیگر نهادهای فرهنگی، پخش خواهد شد.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا فارس، کمالی سروستانی، مدیر مرکز سعدیشناسی روز جمعه 29 فروردینماه در اینباره گفت: «امسال نیز همزمان با اول اردیبهشتماه و یاد روز سعدی، چون ۲۲ سال گذشته، بر خوان سعدی مینشینیم؛ اگرچه به دلیل شرایط کنونی و شیوع کرونا، بهصورت مجازی و بیحضور فیزیکی سعدیپژوهان و سعدیدوستان در آرامگاه مبارکش این رویداد را رقم خواهیم زد».
وی افزود: «این برنامهها از ۳۱ فروردینماه با اجرای زندهی گروه موسیقی همنوازان ایران، سخنرانی و شعرخوانی از ساعت ۲۰:۳۰ در آرامگاه سعدی آغاز خواهد شد و به مدت هفت روز، با سعدی خواهیم بود و هفت حکایت، هفت غزل، هفت کتاب، هفت سخنرانی ، هفت قطعه موسیقی و هفت اثر خوشنویسی از اینستاگرام مرکز سعدیشناسی(@sadishenasi) و دیگر نهادهای فرهنگی، پخش خواهد شد».
وی همچنین از دسترسی رایگان به کتابخانه تخصصی سعدی بر روی سایت مرکز سعدیشناسی خبر داد و گفت: «دفتر هشتم دوسالانه سعدیشناسی نیز که در واقع بیست و ششمین دفتر سعدیشناسی است که از سال ۱۳۷۷ تاکنون منتشر شده، به زودی در روی سایت مرکز سعدیشناسی بارگذاری خواهد شد».
کمالی سروستانی اظهار کرد: «همچنین، دومین جشنواره ملی گلستانخوانی با همکاری شهرداری شیراز و موسسه حدیث آرزومندی برگزار خواهد شد و گروه موسیقی تِم تِریو کلیپ ویژه روز سعدی را ارایه خواهند داد».
یک هفته با سعدی و سپهری
مدیر مرکز سعدیشناسی در ادامه گفت: «یادروز سعدی امسال همزمان با چهلمین سال درگذشت شاعر معاصر ایران، سهراب سپهری، است و به همین مناسب به همت مرکز فرهنگی شهر کتاب و با همکاری مرکز سعدیشناسی «یک هفته با سعدی و سپهری» از روز دوشنبه اول اردیبهشتماه تا دوشنبه هشتم اردیبهشتماه در فضای مجازی برگزار میشود و شاعران و نویسندگان و پژوهشگران از سعدی و سپهری، با ارائه مقاله، یادداشت و پیام تصویری، سخن خواهند گفت».
وی افزود: «در سال ۱۳۹۱، مرکز سعدیشناسی و مرکز فرهنگی شهر کتاب، برنامه ۱۰ ساله سعدی و شاعران بزرگ جهان را پی ریختند و تا کنون همایشهای سعدی و پوشکین، سعدی و یونس امره، سعدی و سروانتس، سعدی و متنبی، سعدی و کنفوسیوس، سعدی و ویکتورهوگو، سعدی و پترارک، سعدی و شیلر را در ایران و دیگر کشورهای جهان برگزار کردند. امسال نیز قرار بود که همایش سعدی و میتسکوویچ و سعدی و امرسون در ایران، لهستان و آمریکا برگزار شود که به دلیل شرایط بحرانی جهان، به زمان مناسبی موکول شد». / الف
نظر خود را بنویسید