فردای کرمان – گروه جامعه: سند «ارتقاء وضعیت زنان» استان کرمان امروز با حضور معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و به صورت ویدئوکنفرانس رونمایی شد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در ارتباط ویدئوکنفرانس در جلسهی شورای توسعه و برنامهریزی استان کرمان با اشاره به رونمایی از سند «ارتقاء وضعیت زنان» استان کرمان اظهار کرد: «شاخصهایی تحت عنوان عدالت جنسیتی در سال ۹۶ مصوب شده که این شاخصها و برنامه عملیاتی در سند دیده شده و پایش و ارزیابی بر مبنای شاخصهای عدالت جنسیتی است و شاسنامهی شاخصها در ماه جاری به استانها ابلاغ میشود».
وی با بیان اینکه نگاه و رویکرد ما عدالت جنسیتی است، افزود: «نگاه قرآنی دربارهی عدالت داریم و مشخص میکند خداوند انسانها را از نفس واحده خلق کرده و یکی از شقوق عدالت، عدالت جنسیتی است و دولت نسبت به این موضوع توجه کرده و با رویکرد برنامهای که اهمیت زیادی دارد، سند «ارتقاء وضعیت زنان» دنبال میشود که هم راهبرد و هم برنامهی اجرایی دارد و براساس وضعیت و ظرفیتهای هر استان تدوین شده است».
ابتکار با اشاره به فعالیت زنان در حوزههای مختلف از جمله کشاورزی اظهار کرد: «طرح سالمسازی محصولات را توسط زنان روستایی دنبال میکنیم و در حال حاضر ۱۰۶ محصول سالم داریم که زنان روستایی تولید کردهاند و تعداد زیادی تسهیلگر در این زمینه تربیت و ۴۶ برند محصول در این بین تولید شده که میتوانند در صادرات نیز رقابت قابل توجهی داشته باشند».
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه اتفاقات خوبی در بسیاری از زمینهها افتاده و حمایت میکنیم، افزود: «امسال طرح حمایت از تولید گیاهان دارویی را با همکاری جهاد کشاورزی دنبال میکنیم که در استان کرمان نیز این طرح اجرا خواهد شد».
وی بیان کرد: «توانمندسازی زنان روستایی با تاکید بر بومگردی را دنبال میکنیم که فرصتهای بسیار خوبی برای زنان به وجود آورده و با پایان کرونا این بحث دنبال خواهد شد».
ابتکار با اشاره به عرضهی تولیدات تعاونیهای زنان، اضافه کرد: «ایجاد اشتغال برای بانوان حاشیهی شهرها، طرح نهضت سوادآموزی برای دختران روستایی و عشایری و تولید محتوا برای آنها، اجرای طرح گفتوگوی ملی خانواده در استان کرمان انجام شده است».
وی گفت: «طرح گفتوگوی ملی خانواده با همکاری انجمن جامعهشناسی ایران در دو مرحله در استان اجرا شده و ویژهی توانافزایی خانوادهها در مهارتهای ارتباطی و رفتاری اعضای خانواده است که در شرایط کنونی کرونا نیز خیلی اهمیت دارد».
معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بیان کرد: «مهارتهای اجتماعی هر استان را در قالب یک کتاب داریم و اطلاعات مربوط به خانوادهها از طریق یک دورهی ارزیابی مشارکتی گردآوری شده است».
وی افزود: «شاخصهای خانواده را در ستاد ملی زن و خانواده در بهمن سال ۹۸ برای نخستین بار در حضور رئیس جمهور ارائه کردهایم که وضعیت خانواده در هر نقطه کشور قابل پایش و ارزیابی در ابعاد اقتصادی، فرهنگی، جمعیتی و مسائل روانی است».
ابتکار اظهار کرد: «طرح سفیران فرهنگی دانشگاههای کشور را با همکاری وزارت علوم در دستور کار داریم و نمایشگاه توانمندی دانشجویان دختر در صنایع دستی و مد و لباس را برگزار خواهیم کرد که در استان کرمان نیز این طرحها دنبال خواهد شد».
وی افزود: «آمادگی کامل داریم با سازمانهای مردمنهاد استان کرمان پروژه اجرا کنیم و سال قبل با سه سمن در استان همکاری داشتهایم و تشکلهای توانمند میتوانند در راستای سیاستهای معاونت زنان و تحقق سند «ارتقاء وضعیت زنان» استان کرمان در پورتال معاونت ثبتنام و مشارکت داشته باشند که ۱۰۰ درصد حمایت میکنیم».
معاون رئیس جمهور گفت: «طرح «ارتقاء تابآوری اجتماعی» نیز از سال ۹۶ سه بار در استان کرمان و در ۹۵۰ نقطه کشور اجرا شده که به جوامع محلی کمک میکند در برابر آسیبها و مشکلات طاقتفرسا، خودباوری و توانمندیهای درونی خود را بشناسند و راهکار و راه حل و با کمک بازیگران محلی به دست بیاورند».
وی با اشاره به اینکه در سال جاری نیز برنامهای در زمینهی تابآوری برای استان کرمان در دستور کار خواهیم داشت افزود: «پیشنهاد این است در محلهایی که آسیب بیشتری وجود داشته (مناطق سیلزده) این طرح اجرا شود که آسیبهای سیل و ناشی از بیکاری بعد از کرونا و دیگر مشکلات ایجاب میکند حتما به تابآوری توجه داشته باشیم».
ابتکار گفت: «باید رسیدگی بیشتر به مشکلات معیشتی خانوادههای ایرانی طرحهای مربوط به اشتغال، توانافزیی زنان، دختران و سرپرست خانوار با وسعت و سرعت بیشتر در سطح استان را توسعه بدهیم و امیدواریم با استفاده از اعتبارات معاونت زنان و استان، همافزایی و اجرای طرح توسعه پیدا کند و نتایج خوبی داشته باشد».
وی با اشاره به اینکه سند «ارتقاء وضعیت زنان استان» قابلیت اجرای کامل دارد، بیان کرد: «استان کرمان رتبهی نخست کشور را در مشارکت اجتماعی دارد و مطمئن هستیم در ارتقاء شاخصها، بهبود شرایط و وضعیت زنان و خانواه پیشگام خواهید بود».
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: «استان کرمان در انتصاب مدیران زن رتبهی خوبی(رتبه یازدهم) دارد و این روند باید تا ۳۰ درصد ادامه پیدا کند و امیدواریم تصویب سند «ارتقاء وضعیت زنان» فصل نوینی برای زنان و خانوادهها در استان کرمان باشد». /پ
نظر خود را بنویسید