فردای کرمان – گروه جامعه: استفاده از ماسک و دستکش برای کسانی که در سرو غذا همکاری میکنند، قرار دادن روکش برای غذایی که سرو میشود و استفاده از ادویهجات یکبار مصرف برای مشتریان، از شروطی است که رستورانها باید برای بازگشایی رعایت کنند. همچنین به گفتهی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت فاصلهی بین میزها در محیط رستوران باید حداقل یک تا دو متر باشد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا، محسن فرهادی در نشست ویدئوکنفرانسی با خبرنگاران، با اشاره به شروط بازگشایی برخی مشاغل پرخطر نظیر رستورانها، توضیح داد: «در بازگشایی رستورانها رعایت چهار محور اصلی بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، ابزار و تجهیزات و بهداشت ساختمان و رعایت فاصلهگذاریهای اجتماعی تاکید ویژه دارد».
نحوۀ چیدمان میزها در رستورانها
فرهادی ادامه داد: «رستورانها و مراکز عرضهی مواد غذایی که تا قبل از این مصوبه تنها میتوانستند نسبت به توزیع غذای بیرونبر اقدام کنند و در این محدوده فعالیت کنند، از امروز امکان پذیرش مشتری را هم خواهند داشت، اما پذیرش مشتری دارای شرایط به خصوصی است که مهمترین آنها رعایت فاصله میان مشتریهاست؛ به طوری که هر میزی که برای یک مشتری در نظر گرفته میشود باید طوری چیدمان شود که فاصلهی حداقل یک تا دو متری در آن لحاظ شود».
وی افزود: «طبیعتا با گذاشتن این فاصلهگذاری و رعایت این محدودهی فاصله، میزان پذیرش مشتری ممکن است تا 50 درصد ظرفیت آن رستوران و یا مراکز تهیه و توزیع، کاهش یابد».
فرهادی با تاکید بر اینکه کماکان دریافت وجه نقد ممنوع خواهد بود، بیان کرد: «بهتر است با سیستمهای نرمافزاری و اینترنت و کارت به کارت کردنها وجوه نقدی را پرداخت کنیم».
الزام ماسک و دستکش برای کارکنان رستورانها
وی با بیان اینکه رعایت بهداشت فردی از سوی کارکنان رستورانها بسیار شدیدتر از گذشته باید رعایت شود، گفت: «استفاده از ماسک و دستکش برای کسانی که در سرو غذا همکاری میکنند باید رعایت شود. دست زدنها و تماسهای فردی باید صفر شود».
فرهادی دربارهی نحوهی عرضهی مواد غذایی در رستورانها نیز تاکید کرد: «غذایی که برای مشتری سرو میشود حتما باید روکش داشته باشد و در معرض قرار نگیرد. ادویهجات، فلفل و نمک باید یکبار مصرف روی میز برای مشتری گذاشته شود».
گندزدایی میز و صندلی پس از ترک هر مشتری
وی همچنین افزود: «زمانی که مشتری میز و صندلی خود را ترک میکند، حتما باید فرایند گندزدایی انجام شود. قهوههخانه و رستورانهای سنتی نیز کماکان میتوانند بدون عرضهی مواد دخانی مانند رستورانها فعالیت کنند».
فرهادی تاکید کرد: «کماکان فعالیت تالارهای پذایریی و اماکنی که امکان تجمع افراد برای مراسمهای مختلف وجود دارد، ممنوع است و تالارهای پذیرایی اجازهی فعالیت ندارند و میتوانند به صورت غذایی بیرونبر یا به شکل رستوران فعالیت خود را ادامه دهند».
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: «مراکز ماساژ، سونا و استخر خصوصا در مراکز قرمز و پرخطر کماکان تعطیل خواهد بود. کلیهی ورزشهای دارای برخورد نیز کماکان تعطیل خواهند بود».
وی گفت: «در نهایت توصیهی ما این است که از این رفع محدودیتها استفاده کنیم و بتوانیم با رعایت پروتکلهای بهداشتی بتوانیم بتدریج این محدودیتها را برداریم». /پ
نظر خود را بنویسید