فردایکرمان ـ گروه جامعه: در حالیکه شهردار و رئیس شورای شهر کرمان میگویند با ارتش بر سر زمین آرامستان جدید شهر به توافق رسیدهاند، علی خدادادی، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر کرمان میگوید که ارتش در این زمینه «به هیچ صراطی مستقیم نیست». او طرفدار جابهجایی آرامستان جدید از مکان فعلی آن به جادهی کرمان ـ جوپار و محل فعلی بهشت زهراست و به شورا و شهرداری تاکید میکند که راهی پیدا کنند تا این اتفاق بیفتد و آرامستان جدید در بهشتزهرا احداث شود. شهردار و رئیس شورا اما میگویند این راه را قبلا رفتهاند، نظر کارشناسی محیط زیست بر آن است که در این محل آرامستان احداث نکنیم و اگر بخواهیم دوباره این راه را برویم، فرصت بیشتری از دست خواهد رفت. خدادادی اما میگوید که هیچ کارشناسی تا حالا بهصورت علمی این را اعلام نکرده که دفن مردگان روی سفرهی آب شرب شهر مشکل دارد و یادآور میشود که همین الان، هم غسالخانهی شهر در جادهی جوپاری است و هم مرده آنجا دفن میشود.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، خدادادی، شامگاه یکشنبه 18 خردادماه در نشست عمومی شورای شهر، بار دیگر مشکل کمبود قبر را یادآور و مدعی شد: «امروز بهدلیل نبود جای خالی در آرامستان کرمان دارند قبرهای 25،26 ساله را نبشقبر میکنند». وی با بیان اینکه این کار از نظر شرعی و بهداشتی مشکل دارد، افزود: «همهی ما میدانیم آرامستان شهر با چالش جدی روبهروست و ما از اول شورا تاکید کردیم که آرامستان جدید تعیینتکلیف شود».
وی سپس به جلسهای که چند روز پیش در استانداری به همین منظور برگزار شده اشاره و اظهار کرد: «در جلسهای که اخیرا در استانداری با حضور شهردار داشتیم من خیلی غبطه خوردیم که ارتش بر سر معارضی که دارد به هیچ صراطی مستقیم نیست و امتیازاتی میخواهند که فکر نمیکنم شهرداری پاسخگوی آن باشد».
خدادادی ادامه داد: «اگر خدای ناکرده در شهر کرمان اتفاقی بیفتد همهی ما در قبال این موضوع مسئول هستیم».
وی سپس توضیح داد: «در آرامستان جادهی جوپاری الان داریم دفن میکنیم؛ چرا میگویند روی زون آب است و نمیتوانیم آرامستان جدید را آنجا احداث کنیم؟ غسالخانهی شهر کرمان هم که الان همان جاست. امروزه با روشهایی که وجود دارد این موضوع قابل کنترل است».
وی خطاب به شهردار و همکاران خود گفت: «از هر مبادی ذی ربط که میدانیم میتوانیم جلسه بگذاریم و دوستان را متقاعد کنیم که آرامستان در سهراهی جوپاری احداث شود؛ این، به نفع شهر و مردم کرمان هم هست».
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر کرمان اضافه کرد: «درست است در آرامستان جدید، جادهی دسترسی ایجاد شده اما مشکل تامین آب و برق و گاز و زیر ساختها وجود دارد و تامین آن، هزینههای بسیار بالایی میبرد. ضمن اینکه الان مشکل معارض با ارتش هم داریم».
وی با تاکید بر اینکه موضوع آرامستان شهر کرمان باید جدی گرفته شود، اظهار کرد: «پیشنهاد من همان سهراهی جوپاری است و میگویم بیایید دوستان را متقاعد کنیم تا این اتفاق بیفتد. وقتی میت در عمق سه متری دفن میشود کدام کارشناس علمی اظهارنظر کرده که مشکل دارد؟ هنوز کسی نگفته براساس این مدرک و سند نمیتوانید اینجا که عمق آب در 150 متری است، دفن کنید. ضمن اینکه خیلی از مشکلات آن را میتوانیم با روشهای جدید حل کنیم».
جابهجایی آرامستان جدید ممکن نیست
در اینباره، سیدمهران عالمزاده، شهردار کرمان اما گفت: «در جلسهای که دیروز در استانداری داشتیم و آقای خدادادی هم حضور داشتند، مصوب شد از هفتهی آینده کار را شروع کنیم. ارتش 10 روز فرصت خواست و گفت پس از آن، کار را انجام دهید. قرار شد شهرداری یک پروانهی ساخت در اختیار ارتش بگذارد که با تصویب شورا و کارگروه امور زیربنایی این اتفاق شدنی است».
وی با بیان اینکه برای این مشکل آرامستان جدید، هیچ دغدغهای وجود ندارد، دربارهی پیشنهاد خدادادی برای جابهجایی همین آرامستان احداث نشده گفت: «ما قبلا چند ماه زمان گذاشتیم تا این موضوع را به نتیجه برسانیم اما دستگاه مربوطه پاسخ داد که نه. این امکان وجود ندارد. اگر بخواهیم زمان بگذاریم و مجدد آن را پیگیری کنیم، شاید شش ماه دوباره در این بروکراسی معطل شویم و زمان از دست میرود».
گزینۀ دیگری وجود ندارد
محمد فرشاد، رئیس شورای شهر کرمان هم در اینباره توضیح داد: «ما قبلا هم در شورای شهر موضوع جابهجایی آرامستان جدید را مطرح کردهایم و شهرداری مشاور انتخاب کرد و چند نقطه از جمله جادهی جوپاری پیشنهاد شد اما سازمان محیط زیست باید در اینباره نظر میداد. مدیرکل محیط زیست استان، سرکار خانم شاکری هستند که خیلی هم کارشناس و صاحبنظرند. در بررسی کارشناسان شهرداری و محیط زیست، این موضوع به جمعبندی نرسید و محیط زیست مجوزی در این زمینه نداد و اگر بخواهیم دوباره این کار را انجام دهیم، ممکن است یک سال زمان از دست برود و باز به همین نقطهی اول برگردیم».
وی با بیان اینکه جز همین محل آرامستان جدید، هیچ گزینهی دیگری وجود ندارد، افزود: «تعامل ما و ارتش دربارهی زمین آرامستان جدید کامل است و امیر فرمانده ارتش بارها گفتهاند که در هماهنگی کار را پیش ببریم تا مشکل حل شود».
فرشاد اظهار کرد: «وظیفهی خودم میدانم در غیاب دوستان ارتش و محیط زیست از آنها تشکر کنم. امیدوارم مطالعاتی که پیش از انجام شده هرچه زودتر به نتیجه برسد و هرچه زودتر این پروژه به سرانجام برسد».
به گزارش فردایکرمان، پروژهی ساخت آرامستان جدید کرمان حدود ۹ سال است که آغاز شده و با کمبود قبر در شهر کرمان و پیشروی قبرستان در جنگل، شهرداری وعده داده به این پروژه سرعت میبخشد و از آخر امسال دفن تدریجی در آرامستان جدید آغاز خواهد شد. در جریان احداث این پروژه، ارتش مدعی شده که بخشی از زمینی که برای آرامستان در نظر گرفته شده از آنِ ارتش است.
پیش از این، شهردار کرمان ، دربارهی اختلاف مالکیتی که با ارتش در زمین پروژهی ساخت آرامستان جدید شهر کرمان ایجاد شده بود در گفتوگو با فردایکرمان اینطور توضیح داده است: «در سالهای گذشته و زمانی که پروژهی ساخت آرامستان جدید میخواست شروع بشود، مسکنوشهرسازی طی صورتجلسهای، زمین آرامستان را به شهرداری واگذار میکند. ارتش اما اعلام میکند که این زمین پشت میدان تیر است و باید بین این دو قسمت از هم جدا شود. طی صورتجلسهای، شهرداری میپذیرد که هر زمان قرار شد تدفین در این محل انجام شود، حصاری یا دیواری برای جداسازی محدودهی میدان تیر و آرامستان جدید ایجاد شود. چند سال پس از شروع پروژه که کار با کندی پیش میرفت و افت و خیزهایی داشت. ما سال گذشته قصد کردیم آب و برق از سایت ارتش برای آرامستان بگیریم تا هزینهی کمتری داشته باشد و ارتش پذیرفت که همکاری کند. این، همان زمانی بود که ما بهدنبال سایت جدیدی برای آرامستان هم بودیم تا شاید بتوانیم آرامستان را از اینجا جابهجا کنیم. اما در همان موقع ناگهان ارتش اعلام کرد که کل این محدودهی آرامستان متعلق به ماست حتی آن محدودهای که شهرداری کار کرده است و سند تکبرگ هم برای آن ارائه کرد. پس از این، وقتی همکاران خواستند در این محل فعالیت کنند ارتش مانع کار شد. به نظر میرسد دولت در این محدوده زمینی داشته که به شهرداری آن را واگذار کرده ولی احتمالا در جانمایی آن و مشخص کردن محدوده برای آرامستان اشتباهی رخ داده است». / الف
25079
تاکید خدادادی، رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر:
نظر خود را بنویسید