گروه فرهنگوهنر- شب گذشته، سوم مهرماه، تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان از مراسم رونمایی از دو کتاب «اردوگاه اطفال» به قلم احمد یوسفزاده و «آلبوم عکسهای آفتابی» نوشتهی ابوالفضل کارآمد، روشن بود.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، مراسم با حضور عدهای از اساتید دانشگاه باهنر، اهالی فرهنگ و هنر و مسئولان فرهنگی برگزار شد و البته بیشتر از هرچیز، مالامال بود از همدلان و همزبانانی که شبهایی طولانی را با هم گذرانده بودند؛ شبهای تاریکِ سالهای اسارت. پا به پای احمد یوسفزاده، یاران و رفیقان او نیز در این جشن حضور داشتند و طبق آداب و مناسک ویژهای به آنان ادای احترام شد و از دایرهی همین دوستان مهدی طحانیان بود که در مورد دوران اسیریِ خود به ایراد سخنرانی پرداخت. همچنین مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری با سخنرانی خود، و سهیل محمودی، شاعر با سخنرانی و قرائت شعر و ترانه، با مراسم همراهی کردند.
ابوالفضل کارآمد، در مراسم، درمورد عکسهای کتاب «آلبوم عکسهای آفتابی» توضیحاتی داد و این جشن رونمایی با سخنرانی احمد یوسفزاده و ابراز خوشحالی او از برگزاری چنین مراسمی که به همت دانشجویان دانشگاه شهید باهنر ترتیب داده شده بود، آغاز و پایان یافت. او در بخشی از سخنان خود در مراسم گفت:«من خوشبختترین نویسندهی دنیا هستم چون همیشه قهرمانهای کتابهایم با من هستند و آنها را دارم و میتوانم در مراسم رونمایی از آثارم، حضور آنها را هم در کنار خود ببینم». ابوالفضل کارآمد نیز در این مراسم در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: «هرگز از دفاعمقدس برای خود سنگری نساختم که از طریق آن بخواهم به مطامع خودم برسم. عکسهایی که من به عنوان یک علاقهمندِ نهچندان حرفهای، گرفتهام، امانتهایی هستند که دست منند و باید آنها را به صاحبانشان برگردانم».
سهیل محمودی نیز طی سخنانی با تاکید بر اینکه برای نسل جدید نگاه دولتی برای جنگ تاثیرگذار نیست، بیان کرد: «وقتی میگوییم دفاع مقدس، منظورمان مجموعهی مردم ایران است و این یعنی دفاع مقدس متعلق به همهی مردم ایران است. همانطور که حافظ، شهریار، مولانا، باستانی پاریزی، منوچهر نیستانی، طاهره صفارزاده و... مجموعهی همهی مردم ایران هستند و متعلق به آنانند. پس آن را مصادره نکنیم. بگذاریم دفاع مقدس مال همه مردم باشد».
مهدی طحانیان در این مراسم در بخشی از سخنرانی خود تاکید کرد: «تنها چیزی که باعث میشد که در دوران اسارت، در شرایطی که یک ساعت از آن میتوانست کمر آدمی را بشکند، ایثار و از خودگذشتگی کردیم، آرمانها و عشقی بود که نسبت به رهبرمان و اسلام عزیزمان داشتیم».
محمد لطیفکار؛ مدیرمسئول فردایکرمان نیز دربارهی این مراسم در کانال تلگرامی خود (یادنوشت) نوشت: «کتاب داستانی «اردوگاه اطفال» نوشتهی «احمد یوسفزاده» و آلبوم «عکسهای آفتابی»، آثار «ابوالفضل کارآمد». هر دوعزیز بزرگوار فعال فرهنگیاند و در زمینهی روزنامهنگاری صاحبنام و دارای جایگاه. آقای یوسفزاده علاوه بر تجربهی حضور در جبهه، هشت سال در اسارت بوده، و تا بهحال چندین جلد کتاب برپایهی خاطرات و تجربیات آن سالها تالیف و منتشر کرده است. اردوگاه اطفال در واقع جلد دوم کتاب معروف «آن بیست و سه نفر» است. پس از موفقیت این کتاب بود که یوسفزاده اعلام کرد دو جلد دیگر هم دارد. آقای کارآمد هم، پیش از انتشار این کتاب، دو کتاب با مضمون مشابه منتشر کرده است، و در همین مراسم یادآور شد قصد دارد یک آلبوم دیگر از عکسهایش را «با حمایت» یا «بیحمایت» منتشر کند. عکسهای آفتابی در واقع بهمثابه اسناد بخشی از تاریخ جنگ تحمیلی بهشمار میروند».
به گزارش فردایکرمان این مراسم با اجرای آواز مجتبی دلزنده و پخش قسمتهایی از مستند دیدار «ناصره شرما»، خبرنگارهندی از اردوگاه اسرای نوجوان ایرانی همراه بود.
گزارش کامل این مراسم در شمارهی روز شنبهی هفتهنامه استقامت منتشر خواهد شد.
نظر خود را بنویسید