فردایکرمان ـ گروه جامعه: پس از آنکه کرونا مدرسهها را تعطیل کرد، دسترسی جمعیت دوستداران زمین سبز در کرمان که مجری طرح «کودکان، دوستان طبیعت» است به دانشآموزان مدرسههایی که این طرح را اجرا میکردند قطع شد. طرحی که 14 سال است بیوقفه اجرا میشود. این جمعیت اما در پی یافتن راهحلی بود تا از این بنبست کرونایی خارج شوند که به «کپسول زمان» خانم «ناتالی لانگ» رسیدند. این گرافیست کانادایی که مادر دو فرزند است، تصمیم میگیرد تا خاطرات و کارهای روزانهی بچههایش در روزهای کرونایی و قرنطینه و تعطیلی مدرسهها را ثبت و ضبط کند. او میگوید که مطمئن هستم بچههایم در آینده باید به یکسری پرسشها پاسخ بدهند از جمله اینکه چند سال داشتند که همهی مدرسههای دنیا تعطیل شد؟ با این فکر بود که ایدهی کپسول زمان را طراحی و به همهی پدر و مادرهای دنیا ارائه میکند که در آن، بچهها در دفترهای مخصوصی که او طراحی کرده دربارهی روزهای قرنطینهی خود مینویسند. جمعیت دوستداران زمین سبز پس از آشنایی با این ایده، تصمیم میگیرند که طرح را بومیسازی و در کرمان اجرا کنند. نتیجه میشود اینکه دفترچهی «روزهای زندگی؛ یادگارهای دوران ویروس کرونا» طراحی و تولید میشود و در اختیار شش هزار و 200 دانشآموزی قرار میگیرد که در طرح این جمعیت حضور داشتند. اجرای موفقیتآمیز این طرح، اکنون موجب شده تا جمعیت دوستداران زمین سبز، برگزیدهی پویش ملی «کووید ـ 19 و چالشهای منابع آب و محیط زیست» شود. فتحیه سادات نعمتاللهزاده، مدیرعامل این جمعیت با شرح این توضیحات به فردایکرمان میگوید که مشارکت دانشآموزان در این طرح خیلی خوب بوده و حتی خیلی از پدر و مادرها هم رضایتمندی خود را اعلام کرده و گفتهاند که این طرح باعث شد تا بچههای ما از گوشی موبایل و تلویزیون جدا بشوند و به باغچه بروند و با گلدانها و گیاهان مشغول شوند.
به گفتهی او، اکنون بیش از دو هزار عکس و فیلم و نوشته از دانشآموزان مقطع ابتدایی مشمول این طرح به جمعیت رسیده است. نعمتاللهزاده با بیان اینکه طرح «کودکان، دوستان طبیعت» با مشارکت جمعیت و اداره کل منابع طبیعی استان و آموزشوپرورش استان 14 سال است که در مدرسههای کرمان اجرا میشود، اظهار میکند: «آثاری که در دوران قرنطینه از سوی بچهها به جمعیت رسید، تحسینبرانگیز است. برای خود ما خیلی حس خوبی داشت دیدن اینکه مثلا پسربچهای با شال مادرش رودخانه درست کرده و در این رودخانه زباله میریزد و از طریق یک نمایش، سعی میکند به موضوع آلودگی آبها بپردازد».
او در پاسخ به این پرسش که آیا قصد انتشار آثاری که رسیده را ندارید؟ میگوید که هنوز برای نمایش مجازی آن تصمیم نهایی گرفته نشده و در حال بررسی هستیم.
در دفترچهی روزهای زندگی جمعیت دوستداران زمین سبز کرمان، از بچهها سوالاتی مثل این که آیا در خانه گلدان دارید؟ چه شکلی است؟ دوست دارید با گیاهان دارویی مثلا زیره و ختمی و ... کاردستی درست کنید؟ روز سیزده بهدر که نشد بیرون بروید، فکر کن که دوست داشتی کجا باشی و دربارهاش بنویس یا نقاشی بکش و سوالاتی از این دست که ذهن کودکان را معطوف به طبیعت میکند و در حین آن، ارزشهای منابع طبیعی و محیط زیست را به آنها گوشزد کرده و راه حفاظت از آن را به کودکان آموزش میدهد.
بهدلیل اهمیت این طرح و با ابتکاری که جمعیت دوستداران زمین سبز کرمان داشته، پویش ملی کووید ـ 19 وابسته به دانشگاه محقق اردبیلی، این سازمان مردمنهاد را بهعنوان برگزیدهی این پویش معرفی کرده است. این پویش این پرسش را مطرح کرده که چگونه میتوانیم به منابع آب و محیط زیست سیارهی خود در دوران شیوع کووید ـ 19 کمک کنیم؟ / الف
عکس: محمد لطیفکار
نظر خود را بنویسید