گروه جامعه ـ دکتر عباس تقیزاده؛ روزنامهنگار و کارشناس ارتباطات با تاکید بر اینکه مسئولین صدای اعتراضات معیشتی مردم را بشنوند، گفت: «رسانهها میتوانند در این فضا تیغ دشمن را کُند کنند».
به گزارش فردایکرمان، تقیزاده در گفتوگو با ایرنا کرمان با تاکید بر اینکه یکی از کارکردهای رسانه، نقش نظارتی در مبارزه با فساد است گفت: «رسانه به عنوان یک ناظر، بسیار قویتر از دستگاههای قضایی و امنیتی عمل میکند».
وی افزود: «رسانهها با هزینهی کمتر و البته موفقتر میتوانند با فساد مبارزه کنند و در سالهای اخیر نقش بیشتری را در راستای مبارزه با فساد ایفا کردهاند».
وی ادامه داد: «کاربران فضای مجازی به راحتی نمیتوانند برچسب جرم و فساد را در این فضا تشخیص دهند. در فضای مجازی هر فرد بهراحتی میتواند هر محتوایی را منتشر و دیگران را به فساد محکوم کند و این روند میتواند سبب اختلال در نظام اجتماعی شود».
استاد دانشگاه فرهنگیان و فعال رسانهای استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «گاهی اوقات در فضای مجازی فراخوانهایی که پایه و اساس آن مشخص نیست، برای تعطیل کردن کسبوکارها و برگزاری تجمعات داده میشود که به شکل اغراقآمیزی در بین افکار عمومی منتشر میشود».
تقیزاده با بیان اینکه اعتراضات معیشتی حق مردم است، افزود: «عدهای در فضای مجازی اهداف خودشان که با اهداف ملی و مردم سازگاری ندارند را در جامعه منتشر و آب را گلآلود میکنند تا از آن ماهی بگیرند. این افراد نمیگذارند مطالبات و مشکلات مردم از یک مسیر شفافی پیش برود و دغدغههای معیشی مردم را آلوده به اغراض سیاسی میکنند که گسترش و عدم مدیریت این شرایط سبب فروپاشی نظام اجتماعی میشود».
استاد دانشگاه فرهنگیان کرمان ادامه داد: «سهم اصلی را در وضعیت کنونی به مدیران و دولتمردان میدهم که صدای اعترضات معیشتی را بشنوند تا نسبت به دغدغهها و مشکلات معیشتی مردم پاسخگو باشند».
تقیزاده خاطرنشان کرد: «اگر رسانهها در زمینهی پاسخگویی کُند عمل کنند؛ افراد فرصتطلب وارد میشوند و رسانههای دیگر جایگزین میشوند».
وی با تاکید بر اینکه جای پرداختن و پاسخ دادن به اعتراضات معیشتی در رسانههای اصلی ما خالی است، گفت: «زمانی مخاطبان پاسخی را از رسانههای اصلی دریافت نکنند به سمت رسانههای معاند برای پاسخگویی به مسائل خود میروند».
تقیزاده در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه تصمیمسازان و دولتمردان کشور قدرت نفوذ رسانههای دیجیتال را دست کم نگیرند زیرا میتوانند جلوی فروپاشی اجتماعی را بگیرند، افزود: «در این برهه از زمان رسانهها باید حرفهای عمل کنند و قدرت پیشگیری در حوزهی فساد را افزایش دهند».
وی ادامه داد: «رسانهها همچنین باید سطح آگاهی عمومی را در تحلیل پیامهای فضای مجازی بالا ببرند تا در زمان بحران مخاطب خود را مدیریت کند».
این استاد علوم ارتباطات با بیان اینکه در شرایط جدید کشور نیازمند یک فضای باز سیاسی و همگرایی هستیم، گفت: «همهی گروههای سیاسی باید سر یک میز بنشینند و مشکلات کشور را تحلیل کنند زیرا این مسائل مهمتر از مسائل حزبی و گروهی هستند».
تقیزاده خاطرنشان کرد: «با هوشیاری، اتحاد و همدلی، درک شرایط و کنار گذاشتن اختلافات میتوان از دل تهدیدات دشمنان فرصت ایجاد کرد و برای تحقق این مهم نیازمند یک خرد جمعی برای مدیریت کشور هستیم تا جلوی تهدیدات گرفته شود».
این استاد علوم ارتباطات با بیان اینکه رسانهها امیدبخشی را به جامعه ترزیق کنند، گفت: «رسانهها میتوانند در این فضا تیغ دشمن را کُند کنند».
2601
تقیزاده؛ روزنامهنگار و کارشناس ارتباطات:
نظر خود را بنویسید