فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس هیات مدیره مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه در استان کرمان گفت: «کارشناسی رسمی دادگستری یک شغل نیست بلکه اعتباری است که به افراد متخصص داده میشود تا در مواقع ضرورت از تخصصشان استفاده شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، ماشاالله ایرانمنش با اشاره به راهبرد اصلی مرکز کارشناسان رسمی قوه قضاییه در سال جاری و با توجه به اولویتهای قوه قضائیه و شرایط حاکم بر کشور با توجه به شیوع بیماری کرونا، بیان کرد: «ارائهی خدمات کارشناسی با توجه به رعایت پروتکلهای اداری اعلام شده از سوی ریاست جمهوری و برگزاری جلسات سازشی و متقاعد کردن شاکیان پرونده و نیز همکاری و راهنمایی کارشناسان در پروندههای مذکور از جمله این موارد به شمار میرود».
وی افزود: «کارشناس به معنای دانای کار است یعنی کسی که در یک علم یا فن دارای تخصص است و به طور رسمی و قانونی دربارهی یک موضوع تخصصی نظر میدهد و آن را بررسی میکند».
ایرانمنش ادامه داد: «همچنین کارشناس به طور رسمی در دادگستری دربارهی یک موضوع اعلام نظر میکند و در واقع کارشناس رسمی دادگستری به واسطهی تحصیلات یا تجربهی خود در یک حرفه یا علم به اندازهای تبحر دارد که نظر او ملاک رای قرار میگیرد و قاضی زمانی که میخواهد ارزش یکی از انواع مختلف مال را مشخص کند آن را به کارشناس مربوطه ارجاع میدهد».
وی توضیح داد: «ارجاع به کارشناسی یکی از ادلهی اثبات دعوی است که یا به درخواست خود قاضی یا به درخواست طرفین دعوی از آن استفاده میشود».
رئیس هیات مدیره مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه در استان کرمان گفت: «کارشناسان رسمی دادگستری علاوه بر اینکه در یک زمینه دارای تخصص هستند در رشتهی تحصیلی خودشان دارای پروانهی کارشناسی رسمی از کانون کارشناسان هستند که بعد از قبولی در آزمونها و مراحل مختلف به آن دست مییابند».
وی تاکید کرد: «میتوان گفت کارشناسی رسمی دادگستری یک شغل نیست بلکه اعتباری است که به افراد متخصص داده میشود تا در مواقع ضرورت از تخصصشان استفاده شود و اختیار کارشناس در دعاوی اظهار نظر در امور تخصصی با در نظر گرفتن عوامل موثر فنی در موضوع که بایستی منجر به یک نظریهی ماهوی شود و در واقع کارشناس حق ندارد نظریهی شکلی صادر کند زیرا اظهار نظر شکلی رای محسوب میشود و این امر در حیطهی وظایف قاضی است».
ایرانمنش با اشاره به ابلاغ دستورالعمل حفظ کرامت در قوه قضائیه، یادآور شد: «این دستورالعمل در راستای توجه به حقوق مردم است که اگر اجرایی شود اعتماد مردم به دستگاه قضائی را بیشتر میکند».
وی خاطرنشان کرد: «در دین اسلام نیز به رعایت حقوق و کرامت افراد در هر جایگاهی که هستند تأکید شده است و در این راستا شاهد بودیم که رئیس قوه قضائیه حتی بر حفظ حقوق زندانیان تأکید دارند زیرا هر انسانی برای خود منزلت و جایگاهی دارد که باید حفظ شود، لذا ابلاغ دستورالعمل حفظ کرامت افراد در قوه قضائیه، اقدامی شایسته است که در راستای حفظ حقوق افراد تعریف میشود».
رئیس هیات مدیره مرکز کارشناسان رسمی قوه قضائیه در استان کرمان ادامه داد: «مرکز کارشناسان رسمی دادگستری (قوه قضاییه) نیز با بهرهگیری از این دستورالعمل با ایجاد جلسات صلح و سازش و نیز دستورالعمل ابلاغی از سوی مرکز وکلا و کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه گامی موثر برداشته است که ارسال گزارشات متقاضیان از سوی مراجع قضائی به صورت الکترونیک، همکاری و مساعدتهای لازم در انجام قرارهای کارشناسی و انجام آن از جمله این اقدامات است».
وی همچنین گفت: «در راستای استفاده از فناوریهای نوین در این مجموعه استفاده از اتوماسیون اداری مرکز کارشناسان رسمی دادگستری و مرکز امور وکلا و کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه، ثبت تمدید و ارتقاء صلاحیت کارشناسان از طریق سیستم جامع کارشناسان، آموزش کارشناسان در زمینهی ارسال گزارشات بهصورت الکترونیک و استفاده از سیستم مالی بروز و پیشرفته و ارسال پیامک جهت واریز دستمزد کارشناسان انجام شده است». /پ
27218
رئیس هیات مدیره مرکز کارشناسان رسمی دادگستری کرمان:
نظر خود را بنویسید