فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: «عرضهی تخممرغ از ابتدای تیرماه سالجاری در مراکز بزرگ، فروشگاههای زنجیرهای و هایپرمارکتها در شرایط سرد نگهداری امکانپذیر شده است، و از اول شهریور ماه در سراسر استان، خردهفروشیها (سوپرمارکتها، بقالیها و بازارهای محلی) نیز باید تخممرغ را داخل یخچال نگهداری و به صورت بستهبندی عرضه کنند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، دکتر حسین رشیدی در نشست برنامه ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخممرغ، بیان کرد: «برنامهی ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخممرغ با هدف بهبود و تقویت سیستم کنترل و نظارت دقیق بر روند تولید تا عرضهی تخم ماکیان، رعایت زنجیرهی سرد و امکان ردیابی تخم ماکیان در تمامی مسیر زنجیرهی تولید تا مصرف، هویتدار شدن تخم ماکیان (دارای مشخصات تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، محل تولید و بستهبندی) و ... تدوین شده است».
وی تخممرغ را یک کالای استراتژیک دانست و افزود: «این محصول در مقایسه با انواع دیگر محصولات پروتئینی دارای قیمت مناسب و ارزش غذایی بالایی است».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: «تخممرغ یکی از مهمترین فرآوردههای خام پروتئینی محسوب میشود زیرا علاوه بر اینکه یکی از معدود غذاهای کامل طبیعی است که نیازهای بدن را بهطور متعادل تأمین میکند از جمله10 غذای پرخطر در انتقال بیماری به انسان نیز هست».
وی با بیان اینکه ایران دهمین کشور تولیدکنندهی تخممرغ جهان است، بیان کرد: «اکنون که با تحریمهای اقتصادی روبهرو هستیم یکی از راههای غلبه بر این تحریمها، صادرات فرآوردههای خام دامی از جمله تخممرغ میباشد و این در صورتی میسر است که زیرساختها و زیربناها فراهم شود».
رشیدی خاطرنشان کرد: «با اجرایی شدن برنامهی ملی ارتقاء کیفیت بهداشتی و تضمین سلامت تخممرغ، امکان رقابت این محصول در بازارهای داخلی و خارجی (افزایش کیفیت و ارزش افزوده) و به دنبال آن صادرات این محصول بیش از پیش میسر میشود».
وی نقش مهم تولیدکنندگان صنعت مرغ تخمگذار را برجسته دانست و خواستار همکاری بیش از پیش صنف و اتحادیهی تعاونی مرغداران تخمگذار استان در عملیات اجرایی و تحقق این طرح در استان شد.
رشیدی گفت: «اتحادیهها با ایجاد زنجیرهی تولید تخممرغ سبب سوق دادن سود تولیدی این محصول به سمت تولیدکننده و کاهش دغدغههای آنها (تامین نهاده) شوند».
وی افزود: «ایجاد مرکز مستقل جمعآوری و بستهبندی تخم ماکیان از سوی اتحادیه در تسهیل برنامهی ملی مذکور نقش بسزایی خواهد داشت».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان ادامه داد: «بهبود و ارتقاء کیفیت این محصول سبب افزایش ارزش افزودهی کالا و همچنین رعایت و حفظ حقوق مصرفکننده با ایجاد امنیت غذایی، رضایت و آرامش خاطر مصرفکننده، جلب اعتماد و اطمینان آن میشود».
وی از درجهبندی تخممرغ براساس این طرح خبر داد و افزود: «همچنین با اجرایی شدن این طرح، تخممرغ رتبه بندی میشود و مشتری میتواند نوع تخممرغ از ممتاز تا معمولی را انتخاب کند».
رشیدی خاطرنشان کرد: «با توجه به شیوع بیماری کرونا، اجرای این طرح سبب جلوگیری از بروز آلودگی ثانویه در اثر تماس با دست فروشندگان، خریداران، شانه و کارتن آلوده به انواع میکروب میشود».
وی با بیان اینکه اداره کل دامپزشکی استان، نظارت کافی را بر محمولههای تخممرغ وارد شده از سایر استانها دارد، افزود: «وسعت و پهناوری استان و وجود فرصتهای سرمایهگذاری در آن، راهاندازی و بهرهبرداری از حداقل چندین واحد بستهبندی تخممرغ با بکارگیری مسئول فنی و بهداشتی دامپزشک را میطلبد».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به لزوم حفظ زنجیرهی سرد در کیفیت و سلامت تخممرغ، بیان کرد: «حمل و نقل تخم ماکیان (انتقال این محصول به فروشگاه از واحدهای تولیدی) در شرایط سرد با و ماشینهای یخچالدار لازم و ضروری است».
وی با اشاره به ایجابی و تشویقی بودن این طرح، اظهار کرد: «عرضهی تخممرغ از ابتدای تیرماه سالجاری در مراکز بزرگ، فروشگاههای زنجیرهای و هایپرمارکتها در شرایط سرد نگهداری امکانپذیر شده است، و از اول شهریور ماه در سراسر استان، خردهفروشیها (سوپرمارکتها، بقالیها و بازارهای محلی) نیز باید تخممرغ را داخل یخچال نگهداری و به صورت بستهبندی عرضه کنند».
رشیدی گفت: «در استان کرمان با دارا بودن زنجیرهی کامل پرورش طیور شامل مرغ اجداد، مادر، تخمگذار و نیمچه گوشتی، بیش از 32 واحد مرغ تخمگذار وجود دارد ». /پ
27413
اجرای طرح ارتقاء کیفیت تخممرغ در استان؛
عرضۀ تخممرغ بستهبندی شده از شهریور در کرمان الزامی است

نظر خود را بنویسید