فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: قیمت مرغ در استان کرمان به 19 هزار و 150 تومان رسیده و با وجود جوجهریزیهایی که انجام شده به نظر میرسد اگر دولت نتواند نهادهی مورد نیاز تولیدکنندگان را تامین کند، قیمت کاهش پیدا نکند.
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در گفتوگو با خبرنگار فردای کرمان، آخرین قیمت مرغ در کرمان را 19 هزار و 150 تومان بیان کرد و گفت: «قیمت مرغ نسبت به روزهای قبل مقداری افزایش داشته است».
سینا خسروی با بیان اینکه قیمت فعلی مرغ برای تولیدکننده جذاب است، افزود: «این قیمت سبب شده بسیاری از ظرفیتهای خالی تولید شروع به جوجهریزی کنند اما مشکلی که وجود دارد تامین نهادهی جوجهریزیهایی است که انجام شده، زیرا ممکن است تولید به اندازهی کافی یا حتی بیشتر از حد نیاز صورت گرفته باشد اما تامین نهادهی آن با چالش مواجه شود».
وی اضافه کرد: «اگر جهاد کشاورزی بتواند مشکل نهادهها و خوراک این جوجهها را تامین کند احتمال میدهم بیش از ظرفیت مرغ خواهیم داشت و قیمت نیز قطعا کاهش پیدا خواهد کرد».
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان کمبود مرغ در بازار را یک مسئله کشوری دانست و توضیح داد: «در تمام کشور کمبود مرغ وجود دارد و به تبع آن استان کرمان که بخشی از نیاز خود را با واردات تامین میکند، بیشتر ضربه میخورد».
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر کمبود مرغ در بازار محسوس نیست، گفت: «مرغ مورد نیاز کرمان از استانهای دیگر تامین میشود و همین مساله سبب شده قیمت بالا بماند. اگر مشکل تامین نهاده در کشور برطرف شود و جوجهریزیهای انجام شده وارد بازار بشوند، قیمت مرغ در کشور پایین میآید و به تبع آن ما نیز کاهش قیمت خواهیم داشت».
خسروی با اشاره به توزیع مرغ منجمد برای تنظیم بازار در استان کرمان، بیان کرد: «طی یک ماه اخیر حدود 200 تن مرغ منجمد در واحدهای صنفی و یا فروشگاههای بزرگی که درخواست داشتند، توزیع شده اما با وجود اینکه قیمت این مرغ 13 هزار و 500 تومان است استقبالی از سوی خریداران نشده است».
وی ادامه داد: «به نظر میرسد مرغ منجمد هنوز در فرهنگ مصرفی ما آنچنان که باید جا نیفتاده است».
معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان افزود: «ذخیرهی مرغ منجمد استان حدود 800 تن است و دغدغهای در این رابطه نداریم».
کمبود کالای اساسی در بازار استان نداریم
وی در ادامه با بیان اینکه در آستانهی ماه محرم کمبود کالای اساسی در استان وجود ندارد، گفت: «سهمیهی شکر مرتبا اعلام میشود و برنج هم با قیمتهایی که ما رصد میکنیم و قیمتهای تقریبا واقعی هستند در بازار موجود است، دغدغههایی در خصوص تامین روغن وجود داشت که آن هم برطرف شد».
خسروی خاطرنشان کرد: «فعلا کمبود کالای اساسی در استان نداریم و احتمال دارد سهمیهی ماه محرم نیز اعلام شود که منتظر ستاد تنظیم بازار کشور هستیم تا سهمیه را اعلام کنند».
وی، قیمت شکر در استان را هفتهزار و 300 تومان بیان کرد و افزود: «کارخانجات ملزم به تامین شکر با همین قیمت هستند و اگر با قیمتی به جز این در بازار عرضه میشود، تخلف است و با آن برخورد میشود».
نهاده به اندازۀ کافی برای واحدهای تولیدی تامین نمیشود
نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران روز گذشته در گفتوگو با ایسنا سراسری، با اشاره به افزایش قیمت مرغ، گفت: «۵۰ درصد نهادهی مورد نیاز مرغداران از طریق سامانهی بازارگاه به واسطهی تشکلها تامین میشود. اما مرغداران باید مابقی را از بازار آزاد با هزینهی گزاف تهیه کنند. البته برخی واحدها به دلیل ارتباطاتی که دارند میتوانند درصد بیشتری از نهادهای مورد نیاز خود را از این سامانه تهیه کنند، ولی اکثر واحدهای خرد این امکان را ندارند».
به گفتهی حبیب اسداللهنژاد، سویا و ذرت به اندازهی کافی برای واحدهای تولیدی تامین نمیشود و قیمت آنها همچنان در بازار آزاد بالا است.
وی با بیان اینکه مسئولین مربوطه از فروردین ماه دائماً وعده حل مشکلات را دادهاند اما تاکنون نه تنها هیچ مشکلی برطرف نشده بلکه حتی به آن اضافه شده است، اظهار کرد: «از تولیدکنندگان توقع داریم که همواره تولید را انجام دهند، زیرا مرغ نیاز جامعه است و بایستی تامین شود. بعضاً این سوال پرسیده میشود که اگر واحدهای تولیدی دائما در حال ضرر هستند چرا به تولید ادامه میدهند. در پاسخ باید گفت که واحدهای مرغداری به تولید زنده هستند و اگر تولید نکنند دچار مشکلات بسیاری خواهند شد و در معرض ورشکستگی قرار خواهند گرفت». /پ
نظر خود را بنویسید