فردایکرمان ـ گروه جامعه: سخنگوی وزارت بهداشت امروز پنجشنبه اعلام کرد که تعداد شهرهای قرمز کرونا و آمار بستریشدگان در کشور رو به کاهش گذاشته است.
به گفتهی سیما سادات لاری، هماکنون، ۱۳۹ شهر ایران در وضعیت قرمز کرونا و ۹۹ شهر در وضعیت هشدار قرار دارند.
لاری البته تاکید کرد که مردم نباید براساس این گزارشها، دوباره مثل اردیبهشتماه، شرایط را عادی بپندارند و دست از رعایت اصول بهداشتی بردارند؛ چون کرونا هنوز هست، جهش هم یافته و قدرت سرایتش بیشتر شده است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، لاری روز پنجشنبه 23 مردادماه گفت: «طبق آخرین گزارشها از آمار و اطلاعات بیماری کووید ۱۹ در ایران شاهد کاهش تعداد شهرستانهای با وضعیت قرمز هستیم به طوری که در استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل، البرز، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان و همدان تعداد شهرهای دارای وضعیت قرمز کاهش یافتهاند».
وی افزود: «البته همزمان در استانهای آذربایجان غربی، اصفهان، قزوین، البرز و یزد تعداد شهرهای با وضعیت قرمز افزایش یافته است اما در مجموع در کشور، تعداد شهرهای با وضعیت قرمز کاهش یافته است بهطوری که اکنون ۱۳۹ شهر کشور در وضعیت قرمز و ۹۹ شهر در وضعیت هشدار قرار دارند و البته میزان موارد بستری کرونا در کشور حدود ۲۵ درصد کاهش یافته است».
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: «مهمترین عامل کاهش موارد بستری و فوت کرونا در کشور رعایت بیشتر پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و شستن مداوم دستهاست، اعلام کاهش موارد بیماری و شهرهای قرمز به معنای این نیست که به سمت سادهانگاری و غفلت از رعایت پروتکلها برویم. ویروس کرونا جهش پیدا کرده و میزان سرایت آن چندین برابر شده است بنابراین باید میزان رعایت اصول بهداشتی توسط مردم نیز چندین برابر شود».
کمترین میزان رعایت پروتکلها در نانواییهاست
لاری اظهار کرد: «از ۶ تا ۱۴ مرداد بیش از ۲۲۱ مرکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی و کارگاهی در کشور بازرسی شده است. بر اساس نتایج این بازرسیها بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در بانکها و ادارات دولتی و کمترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در نانواییها بوده است».
وی گفت: «میزان استفاده از ماسک در اماکن عمومی حدود ۷۴.۲ درصد است، در وسایل نقلیه ۷۳.۸، در بانکها و ادارات ۸۸.۲درصد و در صنوف و صنایع ۷۵.۵درصد است».
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: «در اردیبهشت امسال شاهد کاهش چشمگیر موارد ابتلا و بستری کرونا در کشور بودیم اما متاسفانه عادیانگاری شرایط و کمتوجهی به توصیهها و پروتکلهای وزارت بهداشت باعث خیز مجدد این بیماری در کشور شد».
وی یادآور شد: «فراموش نکنیم که نوع برخورد ما با این ویروس اثر خود را یک تا دو هفته بعد در تعداد مبتلایان و بستریها و چهار تا شش هفته بعد در تعداد فوتیها نشان میدهد بنابراین همه با هم باید با تقویت عزم و اراده ملی و رعایت اصول سهگانهی بهداشتی شامل زدن ماسک در اماکن عمومی، شستوشوی مداوم دستها و رعایت فاصلهگذاری فیزیکی ۱.۵ تا دو متری کاری کنیم که انتقال این بیماری به حداقل ممکن برسد». / الف
نظر خود را بنویسید