فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل دفتر انجمن اولیاء و مربیان وزارت آموزش و پرورش گفت که مدیران مدارس باید هزینهی سال گذشتهی سرویس مدرسه را به اولیاء برگردانند و بازنگرداندن این پول تخلف است. وی دربارهی تهیهی لباس فرم مدارس در سال تحصیلی جدید نیزتاکید کرد با توجه به شرایط موجود نیازی به تهیهی لباس فرم نیست.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، نورعلی عباسپور در برنامهی تلویزیونی پرسشگر دربارهی گلایههایی مبنی بر مقاومت برخی مدارس در بازگرداندن مبلغ باقیماندهی هزینهی سرویس مدارس در سال تحصیلی گذشته، بیان کرد: «هم از سوی حوزهی ارزیابی عملکرد و هم حوزهی انجمن اولیاء و مربیان دو مرتبه بخشنامه مربوط به مدارس ابلاغ شده است. حتی اگر شرایط عادی باشد روزی که دانشآموز از سرویس استفاده میکند باید هزینهاش را پرداخت کند. منظور روزهایی است که فعالیت آموزشی در جریان است».
وی همچنین دربارهی اینکه چرا به شکایات اولیاء بابت هزینه سرویس مدارس اهمیتی داده نمیشود؟ گفت: «در هر منطقهای مرکز رسیدگی به شکایات مستقر هستند و اگر تخطی شود باید رسیدگی کنند. اگر مدیر مدرسه پول سرویس را برنگرداند، تخلف است. ما گفتیم روزهایی که دانشآموز از سرویس استفاده کرده کسر شود و مابقی عودت داده شود».
عباسپور اضافه کرد: «پولهای مربوط به سرویس و هزینهی حمل و نقل در حساب مدرسه است. خانواده مبلغ را به حساب مدرسه واریز میکند و مدرسه باید مبالغ اضافی را عودت دهد».
مدیرکل دفتر انجمن اولیاء و مربیان وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه مراکز رسیدگی به شکایات در هر منطقه به موضوع رسیدگی میکند، اضافه کرد: «شکایات از طریق پرتال آموزش و پرورش هم قابل رسیدگی است و ظرف یک هفته پاسخ داده میشود».
عباسپور ادامه داد: «ما رسما ابلاغ و بخشنامه کردیم که همهی مدیران موظف هستند این مبلغ را برگردانند که این بخشنامه به نوعی سند و ضمانت رسمی است. به همه مدیران مدارس تاکید میکنیم بازنگرداندن این پول تخلف است؛ بنابراین هیچ مدرسهای حق ندارد این چنین اقدام کند و اگر چنانچه با اولیای دانشآموز حساب و کتاب مالی دارد میتواند با جلب رضایت خانواده در موارد دیگری مانند فوق برنامه لحاظ کند و اگر توافقی صورت نگرفت باید این مبلغ را عودت دهد».
وی دربارهی تهیهی لباس فرم مدارس در سال تحصیلی جدید نیز گفت: «با توجه به شرایط موجود نیازی به تهیهی لباس فرم نیست. با همهی مشکلاتی که در ایام کرونا برای مردم ایجاد شده، ما دیگر مشکل جدیدی برای مردم ایجاد نکنیم. وزیر نیز چند بار دستور داده که اگر خلاف این موضوع اتفاق افتاد حتما پیگیری شود».
مدیرکل دفتر انجمن اولیاء و مربیان وزارت آموزش و پرورش افزود: «طبق آییننامهی اجرایی مدرسه، تصمیمگیری دربارهی لباس فرم با شورای مدرسه است. شورای مدرسه صلاحیت تصمیمگیری در این باره را دارد؛ با این حال سیاست وزارتخانه این است که اگر جایی وضعیت سفید است هم دانشآموز از لباس فرم سال گذشته استفاده کند. هیچگونه الزامی برای خرید لباس فرم جدید نیست».
مدیرکل دفتر انجمن اولیاء و مربیان وزارت آموزش و پرورش دربارهی استفاده از لباس رسمی در کلاس درس گفت: «هر رفتاری جا و مکانی دارد. باید متناسب با نقشهایی که داریم رفتار کنیم. به نفع پدر و مادر هم هست که دانشآموز با لباس رسمی سر کلاس بنشیند و از سوی دیگر حریم دانشآموز و معلم در ارتباطهای تصویری حفظ شود. منظور لباس فرم نیست، بلکه لباس عرفی رسمی است».
وی افزود: «باید دانشآموز احساس کند در کلاس رسمی حضور دارد. گاهی اوقات ممکن است مدرسهای کجسلیقگی کند و نتواند خانواده را اقناع کند. نوع لباس پوشیدن هم جنبهی تربیتی دارد و هم شادیبخش باشد و هم نظم را گوشزد کند».
عباسپور با بیان اینکه در دنیا هم مرسوم است که لباس یکدست در مدرسه پوشیده شود که پشتوانهی نظری دارد گفت: «لباس فرم هویتی هم به دانشآموز میدهد و همه میدانند وی دانشآموز است. برخوردهای تند نتیجهی منفی دارد و مدارس باید بتوانند خانواده را اقناع کنند». /پ
نظر خود را بنویسید