فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون درمان وزیر بهداشت گفت: «قبل از عید نوروز، میزان آلودگی جوانان به ویروس کرونا به مراتب کمتر بود، اما از تیرماه و مردادماه، حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد بیماران بستری در بیمارستانها را جوانان و افراد حدود ۲۰ ساله تشکیل میدهند و این افراد حلقهی انتقال ویروس کرونا هستند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، قاسم جانبابایی روز یکشنبه دوم شهریورماه در نشست خبری ویدیو کنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: «اگر جوانان به کرونا مبتلا شوند شاید علائم شدیدی نداشته باشند و در صورت بستری هم با مراقبت خوب، بهبود پیدا میکنند. این افراد میتوانند ویروس را به سالمندان و افراد با ضعف سیستم ایمنی منتقل کنند».
وی در پاسخ به سوالی دربارهی هزینهی راهاندازی هر تخت آیسییو برای وزارت بهداشت بیان کرد: «یک تخت آیسییو با فضای فیزیکی حدود یک میلیارد تومان هزینه دارد. تختهای ویژه بین ۵۰ تا 100 درصد هزینه آنها ایجاد میشود. به طور متوسط بین ۱.۵ تا ۲ میلیارد هزینه هر تخت آیسییو است».
جانبابایی افزود: «گاهی فضاهایی داریم که تبدیل به آیسییو میشود و خیلی از تختهای آیسییو اضافه شده از این جمله است که هزینهی آن کمتر است».
رمدسیویر تاثیری در کاهش مرگ و میر کرونا ندارد
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به سوال دیگری دربارهی داروی رمدسیویر گفت: «هیچ مطالعهای در دنیا وجود ندارد که ثابت کند داروی رمدسیویر در کاهش مرگومیر ناشی از کرونا موثر است. حتی مقالهای که در مجله جاما منتشر شده هم اثر این دارو برای کاهش مرگومیر کرونا را رد کرده است. یکی دیگر از مجلههای معتبر دنیا هم اثربخشی این دارو از لحاظ کاهش مرگومیر را رد کرده است. بنابراین تا زمانی که اثربخشی دارو برای کاهش مرگومیر اثبات نشود، وارد پروتکل درمانی نمیشود».
وی ادامه داد: «اکنون تنها دارویی که ثابت شده در دنیا میزان مرگ و میر را کاهش میدهد، کورتون است. داروهای ضد انعقاد و اینترفرون و ضد التهاب هم در کنار این موارد وجود دارد».
برای ساخت واکسن از دنیا عقب نیستیم
وی درباره واکسن کرونا گفت: «نباید چیزی بگوییم که مردم را بی مورد امیدوار یا حتی ناامید کنیم. واکسن همیشه نتوانسته برای همه بیماریها موثر باشد. این همه سال برای هپاتیت سی و اچآیوی واکسن موثر تولید نشده است. ویروس کرونا فعلا در مرحلهی مطالعاتی است. در حال حاضر، شرایط ساخت واکسن با دستور وزیر بهداشت شروع شده و به سمت مراحل پیشرفته میرود. این فقط به این معنی است که از دنیا عقب نیستیم. حتی مشخص نیست که واکسن در دنیا به نتیجه مطلوب برسد».
معاون وزیر بهداشت افزود: «واکسن کرونا به همان میزان که میتواند اثربخش باشد، میتواند اثربخشی هم نداشته باشد».
جانبابایی گفت: «در حال حاضر روند بستری و مرگ و میر بیماران ناشی از ویروس کرونا رو به کاهش است و امیدواریم این روند ادامه پیدا کند. البته از مردم میخواهیم که همراهیها را ادامه بدهند تا هرچه زودتر بار بیماری در بیمارستانها را به حداقل برسانیم».
وی همچنین اظهار کرد: «تا پایان سال ۱۴ هزار تخت بیمارستانی و اورژانس و کلینیکهای ویژه اضافه خواهد شد تا امنیت برای مردم فراهم شده و حتی در فصل پاییز و زمستان دچار کمبود تخت نشویم. البته مردم باید همکاری کنند تا بار مراجعه به بیمارستانها کمتر شود و کسی را از دست ندهیم». / الف
نظر خود را بنویسید