فردایکرمان ـ گروه جامعه: ستاد استانی مدیریت کرونا در کرمان، در تاریخ 27 اردیبهشتماه مصوب کرده بود که برگزاری نمایشگاههای «تخصصی» در شرایط کرونا مجاز است. این مصوبه اما دردسرهایی بهدنبال داشته چون که برخی نمایشگاهها اگرچه عنوان تخصصی دارند اما بازدیدکنندگان عمومی بسیاری هم دارند از جمله نمایشگاه مبل. نمایشگاهی که نخعی، مشاور ارشد رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان معتقد است تهدید علیه بهداشت عمومی است. این اما در حالی است که به گفتهی رئیس سازمان صمت شمال استان تا پایان سال 22 نمایشگاه تخصصی باید در کرمان برگزار شود. در جلسهی اخیر ستاد استانی کرونا برای حل مشکل برگزاری نمایشگاههای تخصصی مصوب شد که برای صدور مجوز برگزاری هر نمایشگاهی، دانشگاه علومپزشکی باید براساس ازدحامی که در جریان آن نمایشگاه تشخیص میدهد نظر نهایی را اعلام کند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، حمید شمسالدینی، مدیرکل سیاسی و امنیتی استانداری کرمان، در جلسهی اول شهریورماه ستاد استانی مدیریت کرونا با اشاره به مصوبهی 27 اردیبهشتماه دربارهی برگزاری نمایشگاههای تخصصی گفت: «چون تعداد شرکتکنندگان این نمایشگاهها اندک است، با برگزاری آن موافقت شد اما نمایشگاههایی مثل گلوگیاه یا مبلمان اگرچه تخصصی هستند ولی بازدیدکنندهی عمومی دارند و این، در شرایط کرونا خطراتی به دنبال دارد».
محمدصادق بصیری، معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان اما گفت: «همهی دستورالعملها برای جلوگیری از برگزاری تجمعات است. اینکه نمایشگاهی تخصصی باشد اما عموم مردم در آن شرکت کنند، نقضغرض است ضمن اینکه برگزارکنندگان هم گلایه دارند که متضرر خواهند شد».
مهدی حسینینژاد، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان هم با بیان اینکه سه نوع نمایشگاه شامل تخصصی، عرضهی کالا و توانمندی داریم، اظهار کرد: «براساس مصوبهی کارگروه توسعه صادرات، تا پایان سال 22 نمایشگاه تخصصی در کرمان باید برگزار شود. ما با برگزاری نمایشگاه بدون ازدحام و همراه با رعایت پروتکلهای بهداشتی موافق هستیم و در این زمینه، میتوان از تجربهای که در برگزاری کنکور داشتیم استفاده کرد».
گلزاری، مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای دانشگاه علومپزشکی کرمان اما تصریح کرد که با هر نمایشگاهی که ازدحام ایجاد کند مخالفیم.
احمد نخعی، مشاور ارشد رئیس دانشگاه علومپزشکی کرمان نیز با بیان اینکه نمایشگاهی مثل مبلمان اظهر من الشمس است که با استقبال مردم همراه میشود و تهدید علیه بهداشت عمومی است، گفت: «نیروهای ما هم در بخش بهداشت و هم درمان بهشدت فرسوده شدهاند. اینکه بگوییم پروتکلهای بهداشتی رعایت شود ولی ضمانت اجرایی وجود نداشته باشد، فقط روی کاغذ خواهند ماند».
او افزود: «دانشگاه علومپزشکی نمیخواهد اقتصاد دچار مشکل شود ولی باید بهداشت عمومی هم مدنظر باشد و خیلی باید مراقبت کنیم».
نخعی پیشنهاد داد که مصوبهی 27 اردیبهشتماه اصلاح و بهجای موضوع تخصصی بودن نمایشگاه، ازدحام آن مورد توجه قرار گیرد.
در پایان و پس از بحث و بررسیها، با اعلام بصیری، مصوب شد که مصوبهی پیشین در اینباره اصلاح و مرجع تشخیص ازدحام در برگزاری نمایشگاه که منجر به صدور مجوز میشود دانشگاه علومپزشکی باشد. / الف
نظر خود را بنویسید