فردای کرمان – گروه جامعه: ابتلا و مرگومیر بابت کرونا در کشور، بنا به گفتهی متولیان، رو به کاهش گذاشته و حالا نگرانی از این است که مجدد سفرها به جریان افتد.
وزیر بهداشت امروز سهشنبه از مردم «خواهش کرده است» دوباره عادیانگاری نکنند. او گفت: «از مردم میخواهم با تمام شدن کنکور فرزندانشان، دوباره بار و بندیل نبندند و به این جاده و آن جاده بروند. ما بیشترین گرفتاری را به دلیل سفرها هنوز در استان مازندران داریم. اگر سفر در اشاعهی بیماری نقش نداشت، ویروس ووهان چین چگونه در جهان منتشر شد؟ خواهشم این است که سفرها را واقعا انجام ندهند».
روز شنبه نیز، از سوی ستاد ملی کرونا از مردم خواسته شده بهویژه در تعطیلات پیشرو راهی سفر نشوند، موضوعی که وزیر میراثفرهنگی نسبت به آن اعتراض کرد ولی حالا اعتراضش را پس گرفته و میگوید: «به آن اطلاعیه اعتراض نکردم. اما در بسیاری از مراکز شهری بهویژه در سیستم حمل و نقل ازدحام عامل اصلی انتشار ویروس بوده است، در حالیکه ما برای هتلها و سایر اقامتگاهها پروتکلهای دقیقی با تایید وزارت بهداشت تهیه کردیم که انصافا خوب، دقیق و سختگیرانه رعایت میشود. آنچه موجب انتشار ویروس است ازدحام و رعایت نکردن و ماسک نزدن است. دوستان در وزارت بهداشت هم به واسطه اینکه کنترل بهتر داشته باشند فعلا محدودیت در سفر را اعمال کردهاند اما اگر این روند طولانی شود برای گردشگری سخت خواهد شد و نمیتوان جبران کرد».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: «به درخواست ستاد کرونا اعتراض نکردم. ازدحام را عامل انتشار ویروس میدانم. خردادماه اجازه بازگشایی مراکز گردشگری را از ستاد کرونا گرفتم. خسارتها به سرعت در حال جبران بود که ویروس شایع شد و سفر را محدود کردند. حالا گردشگری روزگار خوبی ندارد».
علیاصغر مونسان که پس از انتشار اطلاعیه ستاد کرونا درباره پرهیز از سفر در تعطیلات پیش رو گفته بود: «در سطح ملی به کرات این موضوع مطرح است که سفر موجب تشدید کرونا میشود، در صورتی که رعایت نکردن فاصله اجتماعی، ازدحام و استفاده نکردن از ماسک، عامل اصلی شیوع است و سفر کمترین تأثیر را دارد» اینک میگوید: «به آن اطلاعیه اعتراض نکردم. اما در دیگر مراکز شهری بهویژه در سیستم حمل و نقل ازدحام عامل اصلی انتشار ویروس بوده است، درحالیکه ما برای هتلها و سایر اقامتگاهها پروتکلهای دقیقی با تایید وزارت بهداشت تهیه کردیم که انصافا خوب، دقیق و سختگیرانه رعایت میشود. آنچه موجب انتشار ویروس است ازدحام و رعایت نکردن و ماسک نزدن است. دوستان در وزارت بهداشت هم به واسطه اینکه کنترل بهتر داشته باشند فعلا محدودیت در سفر را اعمال کردهاند. اگر این روند طولانی شود برای گردشگری سخت خواهد شد و نمیتوان جبران کرد».
او چندی پیش میزان خسارت واردشد ه از ویروس کرونا را به صنعت گردشگری ۱۲ هزار میلیاد تومان برآورد کرده و نسبت به ورشکستگی این صنعت ابراز نگرانی کرده بود. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی که به مناسبت هفته دولت با یک برنامه رادیویی گفتوگو میکرد، درباره واکنشی که به اطلاعیه ستاد کرونا داشته است، توضیح داد: «کرونا ضربهی سختی به گردشگری دنیا وارد کرد که شامل حال گردشگری ایران هم شد. البته در خردادماه اجازهای را از ستاد ملی گرفتیم و فعالیتها را به صورت کامل شروع کردیم و خوشبختانه گردشگری داخلی آنقدر ظرفیت بالایی داشت که به سرعت جبران کند، اما متاسفانه با اوج گرفتن ویروس کرونا محدودیتهایی به ویژه برای جلوگیری از سفر اعمال شد و متاسفانه گردشگری روزگار خوبی ندارد».
او یادآوری کرد که پروتکلها در اقامتگاهها سختگیرانه رعایت میشود و هر اتاقی که مورد پذیرش قرار میگیرد تا ۲۴ ساعت مسافر ندارند و کاملا ضدعفونی میشود. در هتلها اتفاق بدی رخ نمیدهد اما در وزارت بهداشت فعلا روی سفر و جابهجا شدن نکته دارند، وگرنه پروتکلهایی که تهیه شده مورد تایید وزارت بهداشت بوده است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی ادامه داد: «تا قبل از کرونا گردشگری در کشور فراگیر شده بود و تحول اقتصادی خوبی درحال وقوع بود و شمار زیادی از جوانان با سرمایههای کوچک وارد این حوزه شده بودند. تعداد بومگردیها از عدد دوهزار واحد عبور کرده بود. تبدیل فضاهای تاریخی به هتل بوتیک که عمدتا با سرمایه جوانان اتفاق افتاد نیز بسیار مورد توجه گردشگران خارجی قرار گرفت و عدد گردشگران خارجی هم به هشت میلیون نفر رسیده بود».
مونسان با بیان اینکه امیدواریم روند رو به رشد گردشگری را تداوم دهیم، گفت: «با تایید وزارت بهداشت و کمیته اجتماعی کشور، شهریورماه گردشگری خارجی و پروازهای خارجی برقرار خواهد شد و تعداد آنها افزایش مییابد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، سعید نمکی، وزیر بهداشت هم امروز سهشنبه چهارم شهریورماه دربارهی وضعیت بیماری، گفت: «از مردم تقاضا میکنم که فراموش نکنند که در اوج جدید بیماری همکاران من روز و شبهای بسیار سختی را گذراندند و خانوادههایی در میان هموطنانمان داغدار شدند. خوشبختانه با تلاش شبانهروزی توانستیم پیک دوم را به گونهای مهار کنیم و مرگ و میرها و ابتلا را به حداقل برسانیم».
وی افزود: «خواهشم این است که مردم به همکاران ما در کاهش این بار سنگین کمک کنند. در زمانی که در اردیبهشتماه پیک اول را مهار کردیم، بارها گفتم مراقب باشیم و به دلیل این کاهش ابتلا مغرور نشوید. این ویروس پیچیده، خطرناک و غیرقابل پیشبینی است. کرونا میتواند در دقیقهی ۹۰ از گوشههای زمین به ما گل بزند و زد. آنچه که به ما گل زد، حاصل بیتوجهی و عادیانگاری بیماری بود».
نمکی تاکید کرد: «در این ایام هم همکارانم برای مهار بیماری تلاش فراوانی کردند و روز و شبهای سخت و عرقریزی را گذراندند. در این دوره شهدای عزیزی را نثار کردیم و تعداد قابل توجهی از هموطنان بیمار و بستری شدند و تعداد قابل توجهی از همکارانم به دلیل ابتلا از دور خدمت خارج شدند و دیگران مجبور شدند دو تا سه شیفت جایشان را پر کنند تا بیماران بدون پزشک و پرستار نمانند».
وی ادامه داد: «خواهشم از مردم این است که عادیانگاری نکنند. با تمام شدن کنکور فرزندانشان، دوباره بار و بندیل نبندند و به این جاده و آن جاده بروند. ما بیشترین گرفتاری را هنوز در استان مازندران داریم. بیشترین عارضه را در استان مازندران به دلیل سفرها داریم. اگر سفر در اشاعهی بیماری نقش نداشت، ویروس ووهان چین چگونه منتشر شد؟. خواهشم این است که سفرها را واقعا انجام ندهند».
وزیر بهداشت گفت: «در عین حال بنده به عنوان شیعهی عاشق امام حسین (ع) میگویم که در ماه عزیز محرم، دلمان میخواهد که شیعیان امام حسین (ع) هم عزت این ماه را حفظ کنند اما با تکیه بر پروتکلهای بهداشتی. از وعاظ و مداحانی که با شیوههای نو و با مکانیزمهایی که کمترین عارضه را برای مردم دارد، به صورت نمادین کار را شروع کردند که محرمی با شکوه و بیخطر برای شیعیان امام حسین (ع) بسازند، قدردانی میکنم. خواهشم از هموطنان و عشاق امام حسین (ع) این است که به گونهای عمل کنید که هم محرمی باشکوه ایجاد کنید و هم یک عزادار امام حسین (ع) از هیچ مجلسی تبدار بیرون نرود، تا اگر خدایی نکرده آنطور که پیشبینی کردیم در پاییز کرونا و آنفلوآنزا همزمان شود، نفسی برای همکارانم برای خدمت به مردم بماند». / الف
نظر خود را بنویسید