فردایکرمان ـ گروه جامعه: دکتر مردانی، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه بعد از حدود شش ماه از شیوع بیماری کرونا، برخی مردم هنوز خطر و سرعت انتقال این ویروس کرونا را جدی نگرفتهاند و همچنان به تکرار عادتهای گذشته مانند مسافرت ادامه میدهند، به کسانی که طی تعطیلات اخیر به سفر رفتهاند چند توصیه کرد.
از جمله اینکه اصول بهداشتی را با دقت بالایی رعایت کنند، اگر در سفر با فرد بیماری برخورد داشتند، دو هفته در خانه بمانند و چنانچه دچار علایمی مانند سرفه، سردرد، دردشکم، تهوع و غیره شدند و پس از چند روز بهبود نیافتند، حتما از دیگران فاصله بگیرند و به پزشک مراجعه کنند.
وی همچنین تاکید کرد: «مردم نباید منتظر تولید واکسن کرونا و عرضهی آن به این زودیها باشند. فعلا مهمترین اقدام برای حفظ سلامتی، انجام توصیههای بهداشتی است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، مسعود مردانی، روز دوشنبه 10 شهریورماه در اینباره اظهار کرد: «اکنون سرعت انتقال ویروس کرونا، ۹ برابر افزایش یافته و به شدت میتازد و هر چه به فصل سرما نزدیکتر میشویم جهشهای این ویروس با علایم متفاوت تغییر میکند».
وی با ابراز گلایه از اینکه برخی مردم در ایام تعطیل اخیر به توصیههای ستاد ملی مقابله با کرونا و مسئولان بهداشتی مبنی اینکه سفر نروند، توجه نکردند، افزود: «معضل کرونا آنقدر جدی و مهم است که همهی آحاد مردم باید به توصیههای بهداشتی و ممانعت از سفر و پرهیز از برخی عادتهای گذشته مانند گردش و تفریح، خرید و تجمعات و غیره توجه اساسی کنند، کادر درمانی بسیار زحمتکش و پر تلاش هستند و عدم توجه مردم به این مسائل زحمت زیادی را به آنها تحمیل میکند».
مردانی ادامه داد: «آنهایی که در روزهای اخیر سفر رفتند باید بعد از بازگشت اصول بهداشتی را بهطور کامل رعایت کرده و اگر در سفر با فرد بیماری برخورد داشتند، دو هفته در خانه بمانند و کمتر بیرون بروند، شستوشوی مکرر دستها بطور مداوم با مواد ضدعفونی کننده و یا آب و صابون باید جدی گرفته شود و حتما در مواجه با سایر افراد ماسک بزنند».
متخصص بیماریهای عفونی گفت: «اگر دچار علایمی مانند سرفه، سردرد، دردشکم، تهوع و غیره شده و پس از چند روز بهبود نیافتند حتما به پزشک مراجعه کرده و خود را قرنطینه کنند».
مردانی تاکید کرد: «همه با هم باید با اتحاد و یکپارچگی و رعایت همه موارد بهداشتی و توجه ویژه به صحبت ها و توصیههای مسئولان بهداشتی بتوانیم کرونا را از پای در آوریم، اکنون وضعیت کشور از لحاظ همهگیری این بیماری مطلوب نیست و لازم است همه افراد آن را جدی بگیرند».
به گفتهی این استاد دانشگاه، کرونا از طریق دستهایی که به سطوح آلوده برخورد داشته به چشم، دهان و بینی منتقل میشود و همچنین از طریق عطسهها و سرفههای افراد ناقل یا مبتلا نیز انتشار پیدا میکند.
مردانی افزود: «مردم نباید منتظر تولید واکسن و عرضه آن به این زودیها باشند، مهمترین اقدام، توجه و انجام توصیههای بهداشتی است و در فصل سرما همزمانی کرونا با آنفلوآنزا کار را سختتر میکند زیرا آنفلوانزا یک دفعه و به صورت ناگهانی بروز میکند و با تب بالای ۳۹ و ۴۰ درجه همراه با بدن درد در فرد ظاهر شده و کرونا شروع ناگهانی ندارد و تب آن هم حداکثر ۳۸ درجه و به ندرت ۳۹ درجه است».
وی خاطرنشان کرد: «از مردم درخواست داریم ما را در راه حذف کرونا یاری و همراهی کنند»./الف
نظر خود را بنویسید