فردایکرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان از تصویب سند آمایش استان کرمان در شورای عالی آمایش کشور در تیرماه سالجاری خبر داد و گفت که تاکنون سازمان برنامه و بودجه طی دو مکاتبه از سند آمایش کرمان به عنوان الگوی خوب در مطالعات آمایش تقدیر کرده است. رودری همچنین سند آمایش استان کرمان را یکی از کمهزینهترین اسناد مطالعاتی دانست و گفت برای تهیهی آن 800 میلیون تومان هزینه شده است.
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، جعفر رودری، روز چهارشنبه 12 شهریورماه، در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با اشاره به تهیهی سند چشمانداز و افق حرکت توسعهی استان کرمان، بیان کرد: «مهمترین وظیفهی سازمان مدیریت و برنامهریزی اقدام به برنامهریزی برای برنامههای میانمدت، بلندمدت و کوتاهمدت برای تهیهی سند چشمانداز و افق حرکت توسعهی استان است که جهتدهی بخشها و دستگاههای اجرایی بر اساس آن شکل خواهد گرفت».
وی افزود: «در این رویکرد، هدف، رسیدن به توسعهی پایدار است توسعهای که مبتنی بر منابع، حفظ محیط زیست، حفظ منافع بیننسلی و امکان استفاده از ظرفیتهای مهم و برجستهی استان را فراهم کند و در کنار آن بتواند با چالشهایی که استان مواجه است کنار بیاید».
رودری با بیان اینکه یکی از این اسناد، تدوین سند چشمانداز و افق 1404 استان است که منبعث از ضوابط آمایش سرزمین است، گفت: «خوشبختانه سند آمایش استان کرمان اسفندماه سال 96 در شورای توسعه و برنامهریزی استان به تصویب رسید و بعد به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال شد تا در کمیسیونهای تخصصی شورای عالی آمایش کشور مطرح شود».
وی اظهار کرد: «این اتفاق در تاریخ دهم آبان ماه سال 98 افتاد و مجددا اول اردیبهشت سالجاری در کمیسیون آمایش مطرح شد و برای بار دوم به عنوان یکی از اسناد خوب، در تعامل و تایید وزارتخانههای زیربط به تصویب رسید و در نهایت تیرماه سالجاری سند آمایش استان در شورای عالی آمایش کشور به تصویب رسید».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان توضیح داد: «استان کرمان به واسطهی این سند دارای نقشهی راه توسعهای در بلندمدت است که هم جهتگیری توسعهای بخشها را فراهم میکند و هم زیربخشها و تکالیف دستگاهها به لحاظ نقشهی راه بلندمدت توسعهای آنها و تبیین راهبردها مشخص است».
وی خاطرنشان کرد: «خروجی این مطالعات 68 جلد گزارش است که توسط مشاور تنظیم شده به تایید ناظر طرح رسیده و مطالعات در سایت سازمان بارگذاری شده و علاقهمندان و پژوهشگران میتوانند از آن استفاده کنند».
رودری افزود: «تهیه و انتشار خلاصهای از راهبردها و توصیههای آمایشی بر حسب هر کدام از بخشها و گروههای هدف نیز انجام شده و در اختیار آنها قرار گرفته است».
وی با اشاره به تهیهی سند راهبردی و اجرایی مطالعات آمایشی استان، گفت: «تهیهی سند آمایش استان به همراه نقشههای کامل برای اولین بار انجام شد که کار بسیار فنی و قابل استفادهای است».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان ادامه داد: «در حال حاضر نقشههای مربوط به حوزههای زیرساختها در ابعاد مختلف را بر اساس لایههای تعریفشده داریم و در قالب لوح فشرده و انتشار گزارشات مربوطه در اختیار گروههای هدف قرار گرفته است».
وی در ادامه در پاسخ به این سوال که شما بهعنوان کارفرما چقدر از سند آمایش ارائهشده راضی هستید، گفت: «مطالعات سند آمایش شرح خدمات و چارچوبی دارد و برای اینکه مشخص شود بر اساس آن انجام شده، علاوه بر سازمان مدیریت و برنامهریزی استان چند مرجع باید آن را تایید کنند».
رودری اضافه کرد :«ناظر طرح مجموعهای از بهترین اساتید دانشگاه شهید باهنر به عنوان دانشگاه مادر بودند که همهی آنها اسناد را تایید کردند و بعد از تایید در شورای توسعه و برنامهریزی، در کمیسیونهای تخصصی شورای عالی آمایش کشور نیز مطرح شد که آنجا استانها همه مطرح میشوند و موارد قیاسی هم اتفاق میافتد و اگر استانها نسبت به هم کاستی داشته باشند مطرح میشود».
وی افزود: «در حوزههای مطالعاتی آمایش استان کرمان برخی موارد کشوری است و باید در حوزهی محیط زیست و صنعت، وزارتخانهها و دستگاههای زیربط آن را تایید کنند و آنجا تمام کارشناسان در کمسیونهای تخصصی حضور دارند و با حضور ناظر طرح، کارشناسان دستگاههای مرکزی نقدهای بسیار جدی را مطرح میکنند».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان گفت: «دو مکاتبهی رسمی از سازمان برنامه و بودجه کشور داریم که از استان کرمان به عنوان یک الگوی خوب در مطالعات آمایش تقدیر کرده است».
وی با بیان اینکه ممکن است ایراداتی در هر مطالعهای وجود داشته باشد، اظهار کرد: «در مجموع کیفیت آمایش استان کرمان به گواه دستگاههای ناظر قابل قبول است و به لحاظ هزینه یکی از پایینترین هزینهها را استان کرمان داشته است».
رودری، هزینهی تهیهی سند آمایش استان کرمان توسط جهاد دانشگاهی را 800 میلیون تومان بیان کرد و یادآور شد: «پیشنهاد دومی که از سوی دانشگاه باهنر مطرحشده بود سه برابر این رقم بود».
وی تاکید کرد: «قرارداد با استانداری وقت آن زمان منعقد شده بود و ما در سال 94 قرارداد منعقد شده را دنبال کردیم». / الف
نظر خود را بنویسید